שאלה לגבי התפטרות

שלוקמן

New member
שאלה לגבי התפטרות

שלום רב התפטרתי מעבודתי, והמעסיק ביקש ממני לא להגיע למשמרות שלי.
בהמשך המעסיק רשם לי מכתב שהתפטרתי ועקב הנזק שהסבתי לו ולפי החוק הוא מתכוון לקזז לי חלק מהמשכורת. (עקב אי הודעה מוקדמת).
מאחר והמעסיק ביקש ממני לא להגיע יותר לעבודה , האם מותר לו לקזז למרות הכל מהמשכורת שלי?
בנוסף אם המעסיק לא שילם לי פנסיה במשך שנה וחצי האם יש פה עילה לתביעה?
המעסיק שלי לא שילם במשך 4מתוך 6 שנים של עבודתי דמי חגים.
ושעות נוספות בימים שעבדתי 12 שעות.
אודה לעצה שלכם בנושא ועזרתכם.

אורן19761

New member
התפטרות

אסור למעסיק לקזז מהשכר רק אם העובד החליט לא הגיע לעבוד בזמן הודעה מוקדמת.
מעסיק חייב לשלם לך פנסיה דמי חגים ושעות נוספות.
לדרוש בכתב עם העתק את כל המגיעה לך ואת הריביות המשוערות שהפסדת בפנסיה תברר עם הביטוח.
המעסיק הפריש לך מהשכר עבור פנסיה?
אם תוך זמן סביר לא ישלם פנה לבית הדין לעבודה.

שלוקמן

New member
מה התהליך הנכון?

שליחת מכתב למעסיק, ולציין שבעצם זו הייתה התפטרות אך הוא זה שסרב שאגיע ל 30 ימי עבודה ולכן אסור לו לקזז משכרי?
&nbsp
לגבי הפנסיה. באותם החודשים שהוא לא שילם לי פנסיה לא הפריש אותם מהשכר.

אוי, יש לי תשובה אבל היא ארוכה :). 1. אתה צריך להתחיל לנהל

את הפרוצדורה של ההתפטרות שלך בצורה ממוסמכת ומוקלטת. דבר איתו ותקליט את השיחות. תאל אותו על הסכומים שאתה אמור לקבל מהפנסיה ומהפיצויי פיטורין .

2. אם הוא בוחר לא לאפשר לך להגיע לעבודה הוא צריך לשלם לך את השכר המלא שלך. בניכוי נסיעות .

3. אם המעסיק שלך לא שילם לך פנסיה במשך שנה וחצי זה חמור עד פלילי. היית יכול להתפטר כדין מפוטר אם היית מודיע לו שיש לו שבועיים להשיב לך אחרת אתה תתפטר כדין מפוטר.

4. אסור לו לקזז לך את הזכומים אפילו אם גנבת ממנו כסף. את זה הוא יכוללעשות רק דרך בית הדין.

5. אגב, גם אם הוא לאשילם לך כספים על שעות נוספות יש דרך לגבות ממנו את כל הסכומים האלה. לקחת אותו לבית הדין. רק לאחרונה היה לי לקוח שעשו לו את כל מה שאמרת ואנו לקחתנו אותו לבית הדין ושם המעסיק שילם לו כ 60 אלף שח עוד בשלב הקודם להוכחות.

6. איש יקר, תתחיל לעבוד מסודר, תאסוף ראיות ותביא אותם לעו"ד שיעזור לך על פי בחירתך. ניתן לקבלאת הכספים שהמעביד מנע ממך.

שלוקמן

New member
תודה רבה על המידע, עזרת לי מאוד

למעלה