שאלה לגבי השמש

• פותח הנושא rnan
  • פורסם בתאריך
התשובה פשוטה

השמש בבוקר לא בוהקת יותר מבערב. אני לא יודע מה זה בוקר אצלך ומה זה ערב אבל 5:30-5:50 .. השמש לא בוהקת בכלל היא עמומה בדיוק כמו באותה שעה PM .. כנראה אתה קם בבוקר מסתכל על השמש כשאתה מסטול אחריי השינה, כשהעישונים שלך מורחבים , ואתה חושב שהיא בוהקת ... קיצור, אתה סתם מדמיין.

Rtitan

New member
מדובר בממוצע, והמונח "בוהקת"...

אולי לא מדוייק - היית משתמש במונח "בהירה".

the YOOK

New member
דוקא "בוהקת" הוא מושג מאוד מדוייק..

ומי שלמד מערו"ש יכול להשלים, כי אני לא זוכר את ההגדרה.

שימו לב לאיזה דבר פסיכולוגי הגענו.

אנשים גאונים בפורום הזה אחד אחד , ואף אחד כולל אותי , לא שם לב בכלל שהוא כתב להתקשר ..
מזכיר לי נורא את המשפט הזה , שמחליפים בו אותיות ,אבל הוא עדיין קריא , כי המוח משלים את האותיות שלדעתו צריכות להיות שם לבד.

Rtitan

New member
בהחלט שמתי לב...

רק שלא מצאתי לנכון להעיר מאחר והיה ברור שהוא לא התכוון לזה...

volkanian

New member
עולים במוחי כמה רעיונות

לדעתי... א) ככל שהשמש יותר נמוכה בשמים ככה היא בוהקת פחות. ומכאן בגלל שהשמש זורחת במזרח (שב"אי קו האופק המזרחי נמצא לרוב מעל גובה פני הים) ושוקעת במערב(בגובה פני הים :) ) בבוקר היא תיראה יותר בוהקת (כשנראה אותה). ב)בלילה באמת האטמוספירה נהיית יותר דחוסה בגלל התקררות אולם לזה יש השפעה לשני הכיוונים: מצד אחד האטמוספירה יותר אחידה בזריחה ולכן אור מתפזר פחות ומצד שני יש יותר אטמוספירה לעבור. ג) ניתן גם להגיד שהאוויר ממזרח הארץ הוא מאוד יבש ביחס לאוויר ממערב לארץ וזה גם יכול להיות גורם משפיע. כמובן שכנראה יש עוד הרבה גורמים שונים שפשוט אני לא יכול לחשוב עליהם. לדעתי בשביל מחקר רציני צריך לערוך מדידות במקומות שונים בכדור הארץ ובתנאי מזג אוויר ועונות שונות. ואז לנסות לנתח את התוצאות ולחשוב על תאוריה שתסביר את כולן. מקווה שעזרתי.

למעלה