שאלה לגבי השמש

• פותח הנושא rnan
  • פורסם בתאריך

rnan

New member
שאלה לגבי השמש

למה השמש בבוקר כשמסתכלים עליה היא בוהקת ובהירה מאוד ואי אפשר להסתכל עליה ואילו בערב כן אפשר להתקשר אליה מה קורה ?

לא ממש ברור לי

בבוקר כשהיא זורחת היא לא בוהקת. במשך היום היא כן. ההבדל הוא שבבוקר ובערב קרני השמש עוברות דרך יותר ארוכה באטמוספירה (כי הן באות מהצד), ולכן אור השמש נבלע ומתפזר. לכן פחות כואב להתסכל ישירות על גלגל השמש. זה עדיין לא בריא, לדעתי.

niv1990

New member
רעיון

אני יודע שבאזורים עירוניים הרבה זיהום אוויר עולה במשך היום, ובלילה מתפזר ומתחדש פחות, ככה שבבוקר צריכה להיות אטמוספירה יותר "צלולה". אני חושב שגם הלחות בבוקר יותר נמוכה, ולכן מסוכן יותר להשתזף. אני לא בטוח מה שאני אומר פה אז מקווה שיש פה מישהו שמבין יותר.

niv1990

New member
עוד השערה

אולי מאחר שאתה אדם נורמלי שקם ב8 נגיד והולך לישון לאחר השקיעה (לא יודע אבל נגיד), יוצא לך לראות את השמש ממש בשעות השקיעה, אבל בבוקר את רואה אותה כשהיא זורחת כבר כמה שעות וגבוהה יותר בשמים.

Rtitan

New member
../images/Emo13.gif אני רואה את הזריחה כמעט מדי יום

לאורך רוב השנה (ככה זה כשקמים ב-4:15 ויוצאים מהבית ברבע לחמש...) והשמש בזריחה אכן בהירה יותר. לאורך הלילה, בשל העובדה שאין חימום הקרקע על ידי קרינת השמש האטמוספירה שקטה יותר וכך חלקיקים מפזרים בה שוקעים שכבות נמוכות יותר --> פחות מפזרים --> פחות האדמת השמש.

niv1990

New member
מעניין

אבל האם הקרקע לא חמה יותר בלילה אל מול השעה המקבילה בבוקר מבחינת זווית השמש? (עקב החימום מהצהרים אל מול פליטת החום של הלילה), ובייחוד באזורים קרובים לים?

Rtitan

New member
אתה לא מדבר על הקרקע בלילה...

לעומת הבוקר - אתה צריך לחשוב על טמפרטורת הקרקע מייד בזריחה ומייד בשקיעה... בזריחה, הקרקע התקררה כל הלילה - והאוויר מעליה הרבה יותר יציב מאשר בשקיעה, כאשר הקרקע חמה מיום שלם של קרינה ומעליה אטמוספירה עולה ולא יציבה.

rnan

New member
תגידו לי

איזה פורום זה של חובבנים או של אנשי ידע יש פה 10 תשובות וכל אחד - אומר אני חושב ש אני חושב ש

אחמס1

New member
מה נראה לך?

זה לא פורום "מומחים לפיזיקה של האטמוספירה". אם זה לא מוצא חן בעינך לך תעשה תואר בפיזיקה עם התמחות באטמוספיררה או לחדר 356 בקומפלקס לידוב בטכניון ותשאר את פרופ' דוד טנהאוזר.

אחמס1

New member
גם השאלה

(ספציפית זו שהגבתי עליה) - לא ראויה. לפורום קוראים מדע פופולרי, הפעל שיקול דעת.

אז למה בכל זאת

אז למה בכל זאת השמש בוהקת יותר בבוקר מאשר בערב? מה דעתכם על הרעיון שזה בגלל האובך העולה בערב מן הים התיכון? נוכל לוודא את זה אם נארגן תפית מהחוף המזרחי של איטליה או ספרד, שם השמש זורחת מן הים במזרח ושוקעת ביבשה חסרת האובך במערב. לכן שם דווקא השקיעות יהיו בוהקות יותר! אפשר לעשות זאת גם בחוןף המזרחי של ארה"ב- אם כבר אז כבר. ואל תאמרו לי שאפשר לעשות זאת גם בכינרת! בחיוך סבדרמיש יהודה

יהודה איזה כיף לראות אותך ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

מדוע לקח לך כל כך הרבה זמן להרשם לאתר תפוז? היית עד עכשיו קורא סמוי?
למה כבר כמעט לא רואים אותך מגיב באתר הידען? היית עסוק? אינני יודע אם האתר הזה חדש לך, אבל יש כאן המווווון פורומים מאד מעניינים, גם בנושאי מדע שונים (אבולוציה....) מקווה לראות אותך כותב כאן לעיתים תכופות. ליאור שני.

niv1990

New member
אני חושב שזה חלק מהעניין

אנשי מדע לדעתי אמורים לקחת אחריות על הידע שלהם, ולא לזרוק השערות בתור תשובות. וגם אני חושב שזה לחובבי מדע, וגם אנשי מדע יכולים להיות חובבי מדע עבור תחומי ידע שונים. ובנוסף גם יכול להיות שלא תמצא פה מישהו שיודע בדיוק את התשובה לזה.

ailag

New member
זה פורום של מדע פופולרי

בבסיסו, מדע פופולרי הוא מדע "בגובה העיניים" של אדם משכיל וסקרן שלא בהכרח בקי בכל הדקויות שלומדים בלימודים גבוהים. כלומר זה לא שיח פרופסורים, ולכן לא כל באי הפורום פרופסורים. האלתורים של ניב הם דבר מבורך לדעתי, גם כשהוא צודק וגם כשהוא טועה. זה מוסיף ליצירתיות בפורום ועוזר לו ולנו להגדיל ראש ולחשוב לכיוונים שונים. (זה לא ספציפית לגבי ניב, פשוט במקרה הזה התייחסת בעיקר לרעיונות שלו. אפשר להגיד את אותו הדבר על כל חבר פורום שמדבר על דברים מעבר להשכלה הפורמלית שלו) עם זאת, צריך לכתוב דיסקליימר מתאים כשמאלתרים. ואת זה עושים כאן בין השאר כשכותבים "לדעתי".

Rtitan

New member
אדוני הנכבד!

אמנם לא כתבתי "אני חושב ש..." מאחר וזהו תחום ההתמחות שלי - וגם לגבי התשובה שאני כותב כרגע לך - אינני כותב "אני חושב ש..." מאחר ואני בטוח שבעיני אתה אדם חצוף. שאלת אנשים שאלה - לא לכולם זהו תחום ההתמחות שלהם ולכן הם מסייגים את דבריהם למקרה והידע שיש להם אינו מדוייק די צרכו והצניעות שהם מביעים מעידה מאד על רמתם כאנשים שאוהבים מדע אבל גם יודעים שאינם יודעים הכל. זו היתה הערה שחצנית ומחוצפת - ואיש לא חייב לך דבר!

Alkhimey

New member
איך לדעתך אנשי מדע מגיעים לתשובות?

מישהוא אחר (או הם עצמם) מעלה שאלה, הם מעלים השערות שנראות הגיוניות, מציעים דרך לבדוק את ההשערות, בודקים אותן וכך מגיעים לתשובה נכונה. גם אם היה כאן אדם שמתעסק במזג אוור, אז יכול להיות שהוא לא ידע את התשובה כי אף פעם לא נתקל בשאלה, אבל ההשערה שלו תהיה הכי קרובה למציאות בגלל שיש לו נסיון בתחום, והוא יודע איך הדברים עובדים בכללי.

למעלה