שאלה לגבי הרב ארוש

maginnovision

New member
שאלה לגבי הרב ארוש

שמעתי באחת הקלטות שלו שהוא אומר שהרב נתן-כל האדמורים והרבנים לא מגיעים לקרסוליו. הייתכן הדבר להשמיץ כך?

חיזוק מסבא:

לענייננו: סבא: "רבי נתן הוא ראש כל הצדיקים שבכל הדורות" תוספת: חבר:"אז מי היה רבנו?" סבא:"מרבנו אי אפשר לדבר כלל ...".

D BOOK

New member
חיזוק מהרב ברלנד ../images/Emo13.gif

ששמעתי באוזני לפני כמה שנים, שר' נתן היה במדרגת משה רבינו ע"ה, ורבינו היה שבעתיים מזה.

maginnovision

New member
אתם כופרים ולא נורמלים

הרי לא קם נביא כמשה רבינו ואתם מעיזים לומר כך? אתם צריכים לחזור בתשובה-ומהר

D BOOK

New member
חחח אמן שנזכה לחזור בתשובה

וד"א, הפסוק שהבאת "לא קם נביא כמשה רבינו" אז כבר מובא בספרים שבנבואה דייקא לא יקום כמשה, אבל בתחומים אחרים (חכמה למשל) כן יכול לקום מישהו כמשה ואף יותר.

maginnovision

New member
גם בחכמה לא

אלא אם כן זה כתוב בספים שבהוצאתכם. אין ולא יהיה אדם חכם יותר משלמה המלך עד מלך המשיח. גם חסידי חב"ד הקיצוניים שבהם מאמינים שהרבי עלוי השלום ומנוחתו עדן הוא המשיח.אבל הוא נפטר בדרך כל בשר על האדמה. משמע הוא לא.

D BOOK

New member
הנה אתה מתרץ מותק

שלמה יותר חכם ממשה, לא ? אז כן יש אחרים שבדברים מסוימים (חוץ מנבואה) הם יותר ממשה. ודווקא זה לא "ספרים שלנו", אבל נראה לי שעצם הויכוח הוא המטרה שלך. ד"א, עיין בזוה"ק פרשת תרומה, על זה שרשב"י היה גדול ממשה. שבת שלום, ושנזכה להתקרב לצדיק הדור.

gdisrael

New member
וואי כמה טעויות !

'ששמעתי באוזני לפני כמה שנים, שר' נתן היה במדרגת משה רבינו ע"ה, ורבינו היה שבעתיים מזה.' מצחיק להגיד שרבי נחמן היה שבעתיים מעצמו, כי רבי נחמן זו נשמתו של משה רבינו. ר' נתן לא הגיע לדרגת משה רבינו, רבי נתן הוא נשמת יהושע, ולכן גם הקרבה לרבי נחמן, שהוא היה זה שהפיץ את תורתו - בדיוק כמו שהיה בהיסטוריה, הכל זה גלגל מסתובב, תבינו ! ותספיקו כבר להשוות בין צדיקים , זו כפירה ! בקשר ל'לא קם נביא כמשה', אכן משה היה הנביא הגדול בעולם, ענו וכו' - אבל אם רבי נחמן זו נשמתו, אין פה סתירה כלל וכלל. ולא אם, כי אם אכן. ואגב, לא מדובר על חכמה, משיח צדקינו יהיה חכם ממשה (למרות שהוא יהיה נשמתו של משה גם
חחח, כמובן זה דברים עמוקים, אבל בוא נגיד שזה רק מימוש הפוטנציאל) ו - קרח היה חכם ממשה רבינו, אם אני לא טועה. אבל לא נכנס לזה. זה רק מוכיח לנו שחכמה זה לא הכל. ממש לא !

gdisrael

New member
אתה יודע שאתה כופר כאשר אתה דן

יהודי לכף חובה ? אני דן אותך לכף זכות ידידי היקר, לכן אני לא מאמין ויודע שאתה לא כופר - הכל נובע מחוסר-ידיעה. 'כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא שנאמר ועמך כלם צדיקים לעולם ירשו ארץ נצר מטעי מעשה ידי להתפאר'. כאשר אתה מקלל יהודי - או כל דבר. אתה קודם כל בקלל את הבריאה של הקדוש ברוך הוא. דבר שני אתה מקלל את עצמך, בגלל שכל אדם הוא עולם ומלאו, וכל הבריאה נבראה בשביל כל יהודי, כאשר אתה מקלל משהו, אתה מקלל את עצמך, ואתה בעצם גם מאשים את עצמך ! כי יש כביכול 'פגם' בבריאה בשבילך, שאתה צריך לקלל אותה ! לכן לא צריך לקלל אף אחד, בטח ובטח שלא יהודי ! אתה רק צדיק להתפלל לקדוש ברוך הוא שיזכה אותם להבנה אמיתית. כל טוב !

gdisrael

New member
מקלל***

אוסיף גם שאתה מקלל את הפגיעה של הקדוש ברוך הוא, אתה כאילו אומר שמעשיו מקוקלקלים וראויים להיות מקוללים - אכן יש פגם בבריאה של ה' ?

למעלה