אני רוצה לקחת כתובת IP ופרמטרים נוספים (לצורך הדוגמא סתם int) וליצור מהם מפתח שיאפשר לי לחזור אל הנתונים המקוריים אבל יחד עם אדם שלא ידע איך נוצר המפתח לא יוכל לשחזר את הנתונים המקוריים. למישהו יש רעיונות או כתובות טובות בנושא?
אני רוצה לכתוב class שלי, או להשתמש באחד חופשי שיוכל לקחת מידע, להצפין ומישהו אחר יוכל להשתמש בו בכדי לאחזר את המידע. אם יש למישהו class מוכן, או לינק לאחד אחלה אם לא ויש למישהו אתרים טובים כדי שאכתוב בעצמי גם טוב.
אני ממליץ על Applied Cryptography. ספר מצוין שמלמד הרבה על אלגוריתמים של הצפנות, אלגוריתמים של מפתחות, חתימות דיגיטליות ועוד הרבה דברים אחרים. מבחינה רעיונית תוכל לגלות מה כבר קיים ולפי זה להחליט מה ואיך אתה רוצה לעשות. כמו שאתה מנחש יש הרבה צורות להצפנה של מידע...
לא יודע אם זה מה הספר שהתקדמו. בכל מקרה לספר הנ"ל שהוא די מקיף, יש אתר באינטרנט ממנו ניתן להוריד את הספר (ולשם שינוי, הכל חוקי) http://www.cacr.math.uwaterloo.ca/hac
הוא שהוא נותן הרבה מאוד רקע מתמטי, מה שבהחלט היה חסר לי כשניסיתי להבין מהספר האדום... כן, זה ידע מתמטי בסיסי של תואר ראשון, אבל מה עושה תלמיד תיכון שרק לפני 3 חודשים סיים בגרות במתמטיקה?