שאלה לגבי הצטננות

roe25

New member
שאלה לגבי הצטננות

שלום לכולם, אני כבר מצונן מאתמול ויש לי גם שיעול נוראי. אמרו לי לשתות כוס מים פושרים עם כפית ליון וכפית דבש. יש עוד הצעות לריפוי? ביום רביעי אני נוסע לנופש ואני רוצה להרגיש כמה שיותר מהר, טוב.. אשמח לקבל עצות. תודה ויום נעים, רועי.

נסה לקבל בהקדם טיפול בכוסות רוח או

דיקור סיני. שניהם יכולים לעשות קסמים בפגישה חד פעמית.

שרון יקרה - בקשה אישית

היכן ניתן להשיג את "מפת הטיפול בכוסות רוח" ומה דעתך על כוסות הרוח החדשות, סט של 48 עם משאבה ומגנט ? אני עדיין בעד (ומשתמשת בהן תכופות) הכוסות הישנות והטובות מזכוכית שקניתי ב "צ'יינה טאון" בניו יורק, ואלה שסבתי השאירה לנו בערך בנות 80 שנה. אשמח לתשובתך. תודה

איזו התקלה! אני מציעה לך באופן כללי

לטפל בכוסות רוח ללא מפה- כך לימדו אותנו, אלא להתמקד באיזורים בולטים, מלים, עמוסים באיזור הכתפיים, השכמות והגב. מה שעושים זה מסתכלים על הגוף ונוגעים בו. מחפשים בצקת, מחפשים 'עודף'. שם שים את הכוס. אני כמוך אוהבת את השיטה הישנה, אבל אולי שתינו שמרניות? לא ניסיתי את החדשות. בהזדמנות זו- מישהי ממטופלותיי קיבלה ממני בהשאלה מספר כוסות רוח ולא החזירה. אשמח לקבל אותן חזרה לכבוד השנה החדשה.

עוד התקלה ../images/Emo6.gif

ובאלו מקרים את מטפלת בכוסות רוח, למעט כמובן כאבי גב, התקררות? מהם הקונטרא אינקציות (התוויות נגד) לטיפול בכוסות רוח? תודה מראש. (אגב, הזמנתי מארה"ב את הסט עם המחטים המגנטיות אבל אני חושבת שאוותר לטובת עוד סט של הזכוכית העגולות) אחחחח, אם היה מי שיעשה לי עכשיו כוסות רוח...

קונטרא- אינדיקציות לכוסות רוח:

לא עושים על פצעים או על נקודות חן בעייתיות במיוחד, לא עושים לנשים בהיריון בבטן או בגב התחתון (אני בכלל מנסה להמנע מכוסות רוח אצל הריוניות), לא עושים במצב של חום גבוה- כי האש של הכוסות רוח מעלה חום. לא עושים על חולי המופיליה- מחלת הנפילה. ובעקרון, לא עושים למי שאנו לא חושבים שנוכל לעזור לו. במקרה של לחץ דם גבוה, עור דקיק או חולשה קיצונית יש לעשות עם כוסות קטנות ולזמן קצר. ועוד משהו- אני עושה למי שמרגיש שהמחלה רק הגיעה אליו, ממש ב- 24 השעות האחרונות, אחרת די חבל על הזמן. במקרה כזה, אם תניחי יד בעדינות על הדופק של המטופל שלך, תרגישי שהדופק 'צף', עולה למעלה, ממש על העור. זה סימן מצוין שיש סיכוי מעולה להצלחת הטיפול. אני מטפלת גם במי ש"צריך להוציא לו את הרוח מהמפרשים....", וכמובן במצבים שלאחר חשיפה לרוח, שפעת, תקיעות בגב. יש המשתמשים בכוסות רוח גם לבעיות כרוניות כמו אסטמה, אני פחות- במקרים כרונים עוברת לתזונה+ שיאצו ואם יש צורך לדיקור (אצל מישהו אחר..). שמחה על ההתקלות, מחדדות לי את החשיבה בשעת לילה זו.

golan95

New member
כוסות רוח

ישנם שני סוגי כוסות רוח מפלסטיק-האחד שמסובבים- וזה בה בסט של רביעה וישנו זה עם המשאבה... לא יעזור כלום- השיטה הטובה ביותר זה עם האש... כמו שאבותנו השתמשו. אבל שאין ברירה ואף אחד לא יכול לעשות לך כוסות רוח, אז.. המשאבה פותרת יפה את הבעיה. לאילן הורוביץ יש את הספר- להזרים את הגוף בידים סיניות- והוא נותן פירוט על מקומות הכוסות- אפשר להשיג את הספרים שלו אצל י.ד. שלוס. אבל... הטיפול האמיתי זה ע"פ איפה שהגוף צריך. אגב ישנם כאלו שמשתמשים בקופסאות הזכוכית של גרבר הקטנות. בארץ ישנם מקומות טובים לקנית כוסות זכוכית.

טוטס

New member
קודם כל לנוח הרבה

כמה שיותר לשכב במיטה ולשתות תה. הגוף נאבק כרגע בחיידקים ומנוחה תעזור לו למקד את האנרגיה שלו בזה ולא בפעולות אחרות. אז כשחוזרים מהעבודה פשוט ישר להכנס למיטה ולנוח כמה שניתן! מעבר לזה, אם אין לך אפשרות לטיפול בכוסות רוח (יש דרך קופ"ע עם השתתפות של הקופה): # לחתוך בצל לחתיכות קטנות, לשפוך עליו דבש, להשאיר למספר שעות. אח"כ לקחת כף מהתערובת כל 4 שעות כמו אנטיביוטיקה # מריחת שמן זית על החזה להתקררות ולשיעול # לנזלת - לערבב חצי כף מלח בחצי כוס מי ברז, לטבול קיסם עטוף בצמר גפן ולמרוח את פנים הנחיריים סביב. לכל נחיר להשתמש בקיסם אחר. # להריח בצל # להרתיח מים בסיר גדול מלא עד החצי, להורי מהאש. להוסיף חצי כוס עראק, לקרב את ראש המנוזל 'ולדחוף' אותו פנימה כלפי המים החמים, בלי לגעת בהם. לכסות את ראשו במגבת ולהניח לו לנשום את האדים כמה שיותר זמן שהוא מסוגל לסבול, אבל לפחות רבע שעה. חוזרים על זה בבוקר ובערב, עד שהנזלת עוברת # לשיעול -לערבב חצי כוס חלב רותח עם חצי כוס מי סודה קרה, לשתות מיד בגמיעות קטנות. # מיותר לציין שרצוי מאוד לא להיות במצב של שהייה במזגן ואז יציאה לחום בחוץ - זה רק יחמיר את המצב! רק בריאות!!

טוטס

New member
או לחמם בסיר קטן ולהשגיח כל הזמן

שלא ישרף!! או במיקרוגל - כל פעם לקצת זמן - נניח בהתחלה דקה, אחרי זה עוד 20 שניות וכ'ו עד שיהיה חם. זה לא יתפוצץ - זה חלב....זה לא כמו ביצה

DARKI3

New member
חחחחח אבל באיזה כלי לחמם ?

כוס זכוכית המיקרוגל לא תיתפוצץ ?

momo20032003

New member
בנוגע לחלב והחימום שלו

כל בוקר אני מחממת חלב במיקרוגל.. 50 שניות לפעמים מעל.. והוא נהייה מספיק חם לפעמים עד שדורש קצת קירור.. כוס זכוכית.קטנה גדולה לא משנה מה.. העיקר שלא תהיה דקיקה מידי.. פשוט כוס שאת שמה בה מים רותחים... היא לא תתנפץ לך במיקרו

למעלה