שאלה לגבי העליה לנטן

zobra

New member
שאלה לגבי העליה לנטן

אצלנו בתחנה יש נטן אבל מחייבים אותנו לעבור קורס תערן והשתלמות נטן כדי לעלות על הנטן הייתי רוצה לדעת ה בשאר התחנות מה גם שאצלנו מתנדבים שלא עברו הכשרה לנטן במידה ואין מתנדב נטן בתחנה או שהמתנדב שיש מפחד שזה רוב הזמן אז מתנדבים ללא הכשרה עולים על הניידת אז גם לזה הייתי רוצה את תגובתיכם בתקווה לשנות כמה נהלים (דני חומר למחשבה) נץב אני יודע שאני לא כותב הרבה אני מזה לחוץ בזמן האחרון zobra

אצלנו בתחנה....

בנהריה מותר לעלות לנט"ן לאחר השתלמות קצרה שמבוצעת ע"י פאראמדיק. כחודש וחצי אחרי הקורס שלי כבר עשו לנו השתלמות ויכולנו לעלות על הנט"ן. אצלנו אין עדיפות למי שעבר קורס תער"ן לבין מי שלא על עליה ראשון לנט"ן, אבל מי שעשה את הקורס יכול לשאוב תרופות ולעזור לפאראמדיק יותר בגלל הידע הרחב יותר. אני לא חושב שצריך הכשרה מיוחדת מלבד להדביק מדבקות של המוניטור וכמובן להיות מוכן לראות מצבים קשים ולהחייאות.אחרי שעה-שעתיים של השתלמות אפשר לתת לכל אחד לעלות על הנט"ן. נ.ב למה אתה לחוץ???

zobra

New member
כן אני יודע את זה גם אצלנו

אני אומר לך עולים על הנטן הרבה מתנדבים שלא עשו קורס תערן כי יש פאראמדיק שמעביר לנו השלמות למרות שאסור לו אבח עקרונית אסור לנו עלות על הנטן ואנ מסתכנים כשאנו עולים עליו בהשעיה וקרה שתפסו כמה מה לעשות אם אין מתנדבים והאראמדיק אומר לך בוא תעלה ואתה מסביר לו שאין לך הכשרה אבל הוא תעקש מה לא לעלות האחראי שלנו יגיד לא אל תעלו אבל כולם יודעים שלא אומרים לא לפאראמדיק והודעתי באה כדי לשנות נוהלים בתחנתנו הקשוחה מדי

תגובה

לפני הכל פאראמדיק הוא לא אלוהים ומותר להגיד לא. לא כולם יכולים לעלות על הנט"ן מסיבות שונות ומשונות אבל זה זכותם המלאה. הפאראמדיק לא יכול לבוא ולהכריח אותך לעלות ועם אסור אז בוודאי שלא עולים על הנט"ן. אני באמת חושב שהכללים קשוחים אבל לרוב אין עם מי לדבר אבל צריכים לדבר עם האחראי ולהגיד לו מה שאתה/אתם חושבים. כמו שכתבתי קודם אני חושב שהדרישה לקורס תער"ן היא מוגזמת והשתלמות מספיקה אבל לכל תחנה יש נהלים משלה.

paradan

New member
חוצפן

איך אפשר לא להתעצבן?! הפורום זה לא המקום לפתרון בעיות כאלו, זה דבר ראשון. דבר שני, הדברים שאתה אומר הם לא נכונים בעליל! מעולם לא הושעה מתנדב כי הוא עלה לנט"ן בלי השתלמות נט"ן, ובטח ובטח שאם אתה לבד בתחנה ויש נסיעה לנט"ן (והרגיל לא נמצא כי הרי לא נשאיר רגיל בלי אף אחד) והפאראמדיק מאשר לך לעלות אחרי שידעת אותו שאין לך השתלמות נט"ן, אתה יכול לעלות ואף אחד לא יעשה לך כלום. זהו לא פורום של מד"א קרית גת ואם יש לך בעיות כלשהן עם התנהלות התחנה אני מציע לך קודם לפתור אותן במסגרת הסניפית ולא חסר לנו אנשים שניתן לפנות אליהם (ליאור, נטלי, אפרים, צבי, חמי, אני...) ושישמחו לעזור ולהסביר ולעשות את כל שביכולתם בשבילך.

sbenzvi

New member
כולם יודעים שלא

אומרים לא לפאראמדיק?!
זה כולל פראמדיקיות?! רציתי לברר אם זה גולל תחומים לא רפואיים
? כולכם מקשיבים - עוד איזה שנה וחצי שאף אחד לא יגיד לי "לא"! ובאמת - אם אתם חושבים ככה זה אכן מסביר מדוע פראמדיקים חושבים שהם מינימום הסגן של אלוהים... סתם הצחיק אותי המשפט.... לא נסחפנו - גם לפראמדיקים מותר להגיד לא. כן, גם פראמדיקים לפעמים טועים. הם אולי לא אוהבים את זה שאומרים להם לא - אבל זו כבר בעיה לגמרי אחרת.... שרון

amitp

New member
שרון - לא נורא,

אני מבטיח להמשיך ולהגיד לך לא...

zobra

New member
דני אם כל הכבוד

קודם כל הכוונה שלי הייתה לפתח דיון ורציתי גם לדעת מה קור בתחנות אחרות המטרה לא הייתה לבקר את התחנה חס וחלילה אבל אתה טועה תשאל את ליאור ה הוא איים לא עלי שיעשה אם יתפוס עוד פעם איזו מתנדבת שעליה הוא צעק אם היא תעלה על הנטן אחרי שהרגיל היה עם מתנדבים ובנסיעה ולא היו מתנדבי נטן ועמי שאני מניח מכיר את הנוהל הרשה לה לעלות לאחר שהיא ידעה אותו שאין לה הסמכה אז אל תגיד דברים לפני שאתה מברר שנית אני מניח שאתה מכיר את ההשתלמות הקנה שעביר אחד הפאראמדיקים בתחנה לולפי דעתי וזוהי דעתי בלבד ואני לא בא להעביר ביקורת אלא לשאול לדעת שאר חברי הפורום מה דעתם אני אומר כי יש לתת למתנדבים לעלות לנטן אחרי השתלמות פאראמדיק כי אין צורך ביותר מזה אין צורך לדעת יותר בנטן מאשר לחבר מוניטור קצת תרופות לרינגוסקופ מוניטור איך לתפעלוזה קורס תערן לא בא להכשיר אותך לנטן בשביל זה יש קורס אטן קורס תערן א ללמד אותך איך לתפקד בארן עם ניידת התערן ואני מצפה לתגובה דני

paradan

New member
עוד הפעם

כאמור, לא הושע ולא יושע מתנדב שיעלה לנט"ן ללא השתלמות נט"ן בתחנתנו, ואתה יכול לצטט אותי... קורס תער"ן או קורס אט"ן מעולם לא היו אחת הדרישות על מנת לעבור השתלמות נט"ן או על מנת לעלות לנט"ן. עם כל הכבוד, אני חושב שקצת מוקדם בשבילך לקבוע מה וכמה צריך בשביל לעלות לנט"ן. אם כבר אתה מתעקש אז הגדרות ברורות לגבי איזה מתנדב רשאי לעלות לנט"ן מופיעות בנוהלי הפעלת מתנדבים (אשר בעותק שלהם אתה מוזמן לעיין במשרד) ובנוהל פנימי של הסניף.

zobra

New member
אוקיי בסדר לכן אני טוען שצריך

להוריד אצלנו את הדרישה לקורס תערן ואני שח לשמוע לגבי ההשעיה

paradan

New member
בעיה בהבנת הנקרא?

אמרתי שקורס תער"ן או קורס אט"ן (זה של השבוע) מעולם לא היו דרישה על מנת לעלות לנט"ן בתחנתנו. הדרישות הן: ותק של בערך שנה והשתלמות נט"ן מסודרת שנערכת במסגרת סניפית לכל המתנדבים פעם פעמיים בשנה (בהתאם לצורך) ע"י פאראמדיק.

liron rotlain

New member
אני מצטערת אבל הייתי חייבת להגיב

שלום לכולם, לא כתבתי הרבה זמן ואני מצטערת על כך, אבל על ההודעה הזאת הייתי פשוט חייבת להגיב. כי באמת אי אפשר שלא להתעצבן. יש לי שאלה, זוברה יקירי, אתה חושב שמד"א התחיל להתקיים מהיום? או שאולי הוא צריך את העצות שלך בשביל להמשיך להתקיים באופן תקין? כי משום מה עושה רושם שאתה בטוח שכל מה שאתה אומר זה הדבר הנכון ואתה משוכנע שכל הנהלים צריכים להשתנות לפי הדרישות שלך. תן לי לחדש לך משהו, אתה מאוד חצוף! אתה יודע למה? כי אני בתור מתנדבת בתחנה כבר שנה וחצי בערך עבדתי קשה בשביל להגיע לאיפה שאני היום. ומה זה אומר? שעברתי קורס תער"ן, ולמרות שהוא כייפי הוא עדיין קורס וחומר שצריך ללמוד. ולא כל מתנדב צעיר יכול לעלות לנט"ן כי זה פשוט יהיה לא פייר שאנשים נמצאים בתחנה פרק זמן וזאת הדרישה (קורס תער"ן או שנה של התנדבות לידיעתך!), כולם גם יחד יעלו לנט"ן ללא הגבלה. ולסיכום אני חושבת שאתה צריך לשקול יותר את המילים שלך ואת ההאשמות חסרות הבסיס שלך. ההנהלה של התחנה שלך היא הנהלה מצוינת ותאמין לי שאתה עוד תתגעגע אליה. יש לך עוד הרבה מה ללמוד ואני מציעה שתעשה את זה בלי הרבה רעש בדרך, תלמד לכבד את האנשים הממונים עליך, כי לא סתם הם הגיעו לשם. תתחיל להרגיע את עצמך ואת התגובות שלך. והכי חשוב הוא שאם יש לך מה להגיד אני מבטיחה לך שההנהלה שלך תקשיב לך, ולכל דבר הכי קטן שיש לך להגיד. ותעזור לך במידת האפשר, כי זה הדבר שהם הכי טובים בו!!
לירון

MoonShield

New member
הממ...

מהדברים שלך משתמע שהדרישה ממתנדבים בשביל לעלות על נטן היא קורס תערן או שנה התנדבות. את בטוחה בזה? מישהו יכול להפנות אותי לאיזה אתר רשמי שהתשובה תהיה כתובה בו?

אני לא התעצבנתי....../images/Emo3.gif

לירון,מזל שאת לא מתנשאת...כל מה שזוברה(מה זה השם הזה בכלל??) רצה להגיד שהוא לא חושב שזה הוגן לחייב לעבור קורס תער"ן/לחכות שנה עד שהוא וחבריו החדשים יעלו על הנט"ן. אני מצדיק את זוברה, שנה זה הרבה זמן לחכות ובינינו לא צריך יותר מהשתלמות של שעה-שעתיים של פאראמדיק כדי להדביק מדבקות של מוניטור. אז תעשו טובה, תרדו ממנו. הוא לא רוצה לשנות את מד"א, הוא בעניין הזה צודק והוא דווקא צריך ללכת עם זה ולהגיד מה שבא לו כי בוא חלק מהארגון הזה וגם לו יש זכות דיבור. ולירון...אל תתנשאי, זה שאת שנה או שנה וחצי לא עושה אותך לאלוהים או לגאונה..אז תורידי מעצמך...

zobra

New member
סוף סוף מישהו הגיוני

תודה רבה לכל מי שלא הין זה בדיווווווווווווק מה שרציתי בדיוק

liron rotlain

New member
אם כבר התנשאות....

אני ממש לא באה מנקודת התנשאות וחבל שככה פירשת את דבריי. אני פשוט חושבת שהנט"ן עצמו הוא עלייה בדרגה של הנסיעות. צוות נט"ן עושה יותר דברים, יש לו יותר סמכויות וכו' וכו'...אני חושבת שזה חשוב לצבור ניסיון על הרגיל ובכלל עד שעולים על הנט"ן, וכמובן קורס תער"ן לא מזיק לאף אחד. סתם לידע כללי, אני ממש לא מרגישה אלוהים או גאונה ואני חושבת שאלו האשמות קצת קשות...אתה לא חושב? אני לא מתנשאת מעל זוברה, אני פשוט חושבת שהוא צריך לשקול יותר את המילים שלו. וכמובן לגביי ההנהלה שלנו. וזאת דעתי ועד כמה שזכור לי, מותר לי להביע אותה.
לירון

לא רציתי להעליב אבל....

"יש לי שאלה, זוברה יקירי, אתה חושב שמד"א התחיל להתקיים מהיום? או שאולי הוא צריך את העצות שלך בשביל להמשיך להתקיים באופן תקין? כי משום מה עושה רושם שאתה בטוח שכל מה שאתה אומר זה הדבר הנכון ואתה משוכנע שכל הנהלים צריכים להשתנות לפי הדרישות שלך. תן לי לחדש לך משהו, אתה מאוד חצוף!" - סבבה? "צוות נט"ן עושה יותר דברים, יש לו יותר סמכויות וכו' וכו'" - בתור מתנדב אתה לא ממש עושה דברים מיוחדים ולפי דעתי שנה או קורס זה הרבה זמן. אני מסכים שצריך קצת להשתפשף על הרגיל לפני אבל לא להגזים. גם חצי שנה זה בהחלט מספיק ללמוד להדביק מדבקות מוניטור וזהו בעיקרון, לא? וסליחה עם פגעתי בך....

liron rotlain

New member
אוקיי...

אולי באמת קצת הגזמתי למרות שאני לא חושבת שהתגובה צריכה לבוא ממך אלא מזוברה עצמו. אני מתנצלת אבל לא התכוונתי לפגוע. בנוגע לנט"ן...אני זה בכלל לא דוגמא כי אני עוד מפחדת לעלות על הנט"ן גם אחרי תקופת ההתנדבות שלי וגם אחרי קורס תער"ן... בכל מקרה, אלה הכללים, למרות שכמו בכל דבר, מגמישים אותם קצת...בהתאם לסיטואציה. בכל מקרה, שיהיה לכולם רק טוב... לירון

סבבה ../images/Emo6.gif

אני לא יודע מה קורה עם זורבה (עדיין לא קיבלתי תשובה מה זה השם המוזר הזה...) בתחנה שלכם, כי ראיתי שאתם לא יודעים מי זה ולא ממש אוהבים אותו. בסך הכל רציתי להגיד ששנה זה הרבה זמן,ואולי תנסי לעלות על הנט"ן, זה כיף!! בייחוד אם יש לך החייאה בנסיעה הראשונה. בכל מקרה, שיהיה לכולם רק טוב!!!(גנבתי לך)

למעלה