שאלה לגבי הספרים

שאלה לגבי הספרים

היי, ראיתי את הסדרה ומאוד אהבתי אותה (הפרק האחרון קצת אכזב אותי) אני מבינה שיש ספרים ויש לי כמה שאלות. 1. האם יש אותם בעברית וכמה יש בכלל 2. אם כן, אשמח לדעת מה שמותיהם לפי הסדר 3. האם הסדרה לדעתכם, תואמת את רוח הספרים או לא, ואם כן, האם כדאי לקרא את הספר הראשון או שזה יהיה מיותר כי ראיתי כבר בסדרה. אשמח לתגובות :)

mentta

New member
אז ככה-

הנה הספרים שיש בעברית לפי הסדר: 1. משחקי הכס 2. עימות המלכים 3. סופת החרבות 4. משתה לעורבים הספר החמישי עוד לא תורגם, ואני מניחה שיקראו לו "ריקוד עם דרקונים". שימי לב שמהספר השני והלאה, כל ספר מחולק לשני חלקים. ולגבי האם כדאי לך לקרוא- לדעתי מאוד מאוד. את תביני הרבה יותר דברים יותר טוב, יהיה לך יותר רקע, תבדילי בין הדמויות האינסופיות יותר בקלות, ותהיי מוכנה לעונה השניה. חוץ מזה, זה אחלה ספר. :)

is00

New member
מנסה לעזור.

1+2. כרגע יצאו 5 ספרים בסדרה מתוכם תמצאי בעברית את ארבעת הראשונים("משחקי הכס", "עימות המלכים I+II", "סופת החרבות I+II" ו"משתה לעורבים I+II"). הספר החמישי(ריקוד עם דרקונים) נמצא בשלבי תירגום לעברית. 3. זאת שאלה בעייתיתי כי... יש לא מעט דברים שהיו בספרים והתעלמו מהם בסדרה וגם בסדרה עצמה שינו חלק מרוח הדברים בספרים(למשל הדמות של סרסיי, היחסים של דרוגו ודאני בהתחלה ובראן והעורב התלת-עיני) והוסיפו דברים שלא היו ולא נבראו בספרים(בעיקר עירום ומין). הייתי ממליץ לך בחום לקרוא את הספר הראשון, כי חלק גדול מהספרים מתרחש בראש של הדמויות ולטעמי אלו הקטעים הכי טובים בספרים, שלא היתה שום דרך לתרגם בסדרה בגלל המדיום. אבל מעל לזה... בספרים אנחנו לומדים הרבה יותר טוב על היחסים בין הדמויות השונות בסדרה. מצד שני... סביר להניח שתוכלי לוותר על קריאה של הספר הראשון ולהתחיל ישר בספר השני, אבל זה יהיה חבל.
נ.ב. אני שייך למחנה שאומר שהסדרה עשתה עווול גדול לספרים.

למעלה