שאלה לגבי הסכם בע"פ

שאלה לגבי הסכם בע"פ

שלום רב,
יש לי סוגייה קטנה שלא מניחה לי. ורציתי לדעת מה ניתן לעשות והאם שווה?
עבדתי בחברה מסויימת שלושה וחצי חודשים, בתפקיד עוזרת למנהלת כספים של החברה.
במעמד הראיון עם בעלי החברה (בעל ואישה - כשהאישה היא המעסיקה הישירה שלי) הובטח לי שכר של 7000 נטו + נסיעות, כשהחל מחודש רביעי השכר יעלה ל- 7,500 נטו + נסיעות ובנוסף אקבלת רטרואקטיבי את 1,500 השח בגין שלושת החודשים הראשונים במידה ואתמיד ואשאר מעבר לשלושה החודשים שהם תקופת הניסיון.
עזבתי עבודה אחרת כדי להגיע למקום העבודה האמור.
לא יודעת אם הפרט שלהלן רלוונטי, אך היו לא מעט קודמות לי בתפקיד שהתחלפו בקצב מסחרר, בין אם עזבו מרצונן ובין אם פוטרו. אף אחת בשנה האחרונה לא החזיקה מעבר למספר שבועות.
פורטתי לאחר 3.5 חודשים בטענה שאני לא מספיק מיומנת בתחום הנה"ח וכי ה"אופי" שלי לא מתאים לתפקיד. שיחת הפיטורין נעשתה באווירה נעימה, כשגם אני הודתי בפני המעסיקה שאכן זה לא המקום בשבילי. לא היו שיחות מקדימות על איכות התפקוד שלי או אזהרה לפני פיטורין.
והאמת דיי רווח לי כי אכן המקום לא היה נעים להיות בו. אך זה לא העניין. עשיתי טעות וחתמתי על הסכם עבודה, רק שההסכם לא כלל את עניין תוספת השכר.
ביום הפיטורין, כשישבתי מול המעסיקה, ציינתי את עניין הרטרואקטיבי והיא ענתה לי שכל מה שמגיע לי ישולם, אך היא לא זוכרת את עניין הרטרו, והתוספת לשכר הינה מחודש רביעי והלאה. אמרתי לה שלא על כך סוכם, אך כיוון שלא חתמנו על שום דבר וההסכם נעשה בע"פ, קיבלתי את העובדה שאקבל רק את התוספת הזניחה בסך 250 שח לשכר האחרון. אכן לא מדובר בסכום גבוהה, אך מדובר בעיקרון.
הגיע מועד המשכורת והשכר נכנס ישירות אלי לחשבון. לא ידעתי מה הסכום המדוייק שאני אמורה לקבל, כי מאותו השכר ירד החלק היחסי להפרשות הפנסיוניות שלי. ביקשתי את תלוש השכר.
עד שקיבלתי את תלוש השכר עבר כמעט חודשיים. בשכר לא הופיעה שום תוספת. מאוד נעלבתי ופניתי למעסיקה לשעבר. היא סיננה אותי בטלפון מספר פעמים. פניתי אליה גם בהודעות וגם במיילים, רוב הזמן קיבלתי תשובות כמו: הדברים בבדיקה. לא הספקתי לבדוק. ואז הגיעה הודעה בה היא מציינת כי היא עברה על פרטי החוזה ולא מופיע שום פרט לגבי השינוי של השכר.
עניתי לה שאני פונה אליה באיחור של כמעט חודשיים כי רק עכשיו קיבלתי את התלוש.
כששלחתי למעסיקה מייל בו אני מבקשת שתבדוק את הדברים, כי אין לי ספק שהיא זוכרת את ההסכם, שאכן נעשה בע"פ ולא בכתב, היא טענה כי אין שחר בדברים ושאפסיק להציק לה.
השאלה שלי היא כזאת,
מה ניתן לעשות עם הדבר הזה?
אכן לא מדובר בסכומים גבוהים, אך עצם העניין המזלזל, משיכת הזמן בהנפקת התלוש, ההתנערות מההבטחה וההסכם מאוד מעליבה.
הרי אני לא מבקשת נדבות, אלא את מה שמגיע לי. ונכון שמדובר בסכומים נמוכים, אבל זה הכסף שלי!
חוץ מזה שאני סטודנטית, וכל שקל אני עובדת בשבילו חשוב לי

(מאז שאני פוטרתי עברו בתפקיד כאמור עוד 2 בנות, אני יודעת שזה פחות רלוונטי, אבל זאת ההתנהלות של החברה, והאמת אני גם לא מופתעת מהיחס שזכיתי בו לסיום).

מה אפשר לעשות?

תודה לכל העונים..

GoldenEyes

Well-known member
תגובה

שכר לימוד יקר
אין מה לעשות , מה שנאמר בע"פ ולא מתועד בהקלטה או בכתב, אין לך שום קייס כנגד המעסיקה
כל התיאורים מסביב על תחלופת העובדים לא קשורה ולא מוסיפה דבר למקרה שלך.

למעלה