שאלה לגבי הנדסת חשמל

eliojana2132

New member
שאלה לגבי הנדסת חשמל

שלום אני מתחיל השנה הנדסת חשמל ורציתי לשאול האם יש התמחות ממולצת לעבודה בהייטק או שנגיד עדיף ללכת לכיוון זרם חזק
אני ידוע שזה עוד רחוק אבל מענין אותי בתכלס מה אני עושה בסוף בתור מהנדס חשמל אני חפשתי קצת בגוגל אבל מצאתי כל מיני כותרות ולא משו מעמיק אשמח לכל תגובה בנוגע לנושא יוכל לשפוך קצת אור על הענייין אפילו המלצות לגבי התמחויות כאלה ואחרות והאם בכלל עדיף לי ללמוד הנדסת חשמל ולא משו אחר למרות שזה די מעניין אותי החשמל אבל מאוד חשוב לי שאוכל למצוא עבודה טובה בסוף של הלימודים תודה לכל עונה! =]

hookedatwalla

New member
תלמד חינוך גופני

ואז תעבור להנדסת תוכנה.

תאמת, לא מבין את אלה שהולכים ללמוד משהו שלא קשור ואח'כ רוצים להיות מתכנתים. לך תלמד מדעי המחשב ותפסיק לבלבל לעצמך ולאחרים את המח. זה במקום ללמוד הנדסת חשמל שזה יותר קשה בשביל ללמוד משהו ש90% ממה שתלמד בתואר תזרוק לפח. ממילא זורקים הרוב לפח גם במדמח, אבל שם לפחות יהיה לך קל יותר למצוא עבודה.

ipv6

Member
תשובה

הנדסת חשמל זה שם כללי לתואר שמאגד בתוכו כמה דסיפלינות שמאד רחוקות אחת מהשניה.

ספציפית לגבי התמחויות, קודם כל צריך להבין שהתמחות בתואר ראשון בהנדסת חשמל זה סה"כ 4-5 קורסים. זה לא שאתה מומחה עולמי אחרי זה.
בגדול המומצע והמוסד חשובים הרבה יותר מההתמחות.

ככלל תעשיית החומרה נמצאת כרגע בנסיגה ורב מהנדסי החשמל כנראה מועסקים אצל ענקיות ה-VLSI כגון אינטל,אפל (שהפכו למעסיק מאד גדול של מהנדסי חומרה בארץ) קוואלקום, ברודקום ועוד. העיסוק בכל אלו נע סביב פיתוח צ'יפים (ממש כמו המעבד במחשב שלך) והשרשרת הרלוונטית היא שרשרת מחשבים.
למרות הנסיגה שדיברתי עליה, עדיין זה מקצוע מאד נפוץ בהיי טק ומעסיק הרבה מאד אנשים, אם כי פחות מתוכנה.

אם מעניין אותך גם תוכנה תוכל ללמוד לתואר ב"הנדסת מחשבים" שזה בעצם שילוב של הנדסת חשמל ומדעי המחשב. תוכל למצוא יותר מידע באתרים של האוניברסיטאות.

דווקא ההתמחיות של זרם חזק \ המרת אנרגיה לא כל כך פופולאריות ופחות נפוצות ב"היי טק" הקלאסי.

eliojana2132

New member
IPV6

תודה לך שהקדשת זמן לכתיבה אבדוק בנוסף את מה שרשמת אנסה להפיק מזה תמירב.

למעלה