שאלה לגבי הנדסה

vadik1212

New member
שאלה לגבי הנדסה

שלום רציתי לשאול לגבי הנדסת מחשבים. זו התמחות בתוך הנדסת חשמל? או שזה תואר נפרד? כי ראיתי בבן גוריון יש הנדסת חשמל ומחשבים וגם הנדסת מחשבים . ובאפקה ראיתי שיש הנדסת חשמל עם התמחות במחשבים אז זה אותו דבר?
תודה רבה מראש!!!!!

הנדסת חשמל

הי,
הנדסת מחשבים היא לא התמחות בתוך הנדסת חשמל. יש לימודי תואר ראשון בהנדסת מחשבים ויש תואר בהנדסת חשמל.
לשאלתך, במכללת אפקה, ניתן ללמוד תואר בהנדסת חשמל כשהסטודנט בוחר 2 התמחויות. אחת מההתמחויות האפשריות לבחירה היא מחשבים וכן ניתן לבחור התמחות נוספת. כך שיש לך אפשרות לטעום מ-2 עולמות ולא רק ממחשבים.

בהצלחה!

PooKiPsiT

New member
זו לא התמחות

תואר בהנדסת מחשבים זה בעצם סוג-של תואר דו חוגי של חשמל ומדעי המחשב. אני מניחה שההבדל בין המקומות הוא באיפה שמים יותר דגש.

בכל אופן, אם אתה הולך לתואר הזה - עדיף באוניברסיטה. לימודים במכללה יגרמו להרבה מעסיקים לפסול אותך מראש בשני התחומים האלו.

vadik1212

New member
תודה רבה על ההתיחסות..

אז לפי משאני רואה לא בכל מקום ניתן ללמוד את זה.

ראיתי שבבן גוריון יש את זה. מה דעתכם על הרמה שם? האוניברסיטה נחשבת לטובה בתחום הזה?

תודה.

GuestOfHonor

New member
בעבר היו פה טענות

שהמחלקה להנדסה נותנת יחס לא טוב ולא הוגן לסטודנטים. נדמה לי שאפילו פרסמו פה איזשהי עצומה. אתה יכול לנסות לחפש הודעות של shark18 בנושא אאל"ט. אין לי מושג כמה הטענות האלו מוצדקות ומה המצב כיום.

מבחינת מעסיקים, אני לא ממש מהתחום אבל להבנתי בוגרי בן גוריון בהנדסת אלקטרוניקה מוערכים בתעשיה.

אגב, אם אתה מתקבל לבן גוריון, יש מצב שגם לבר אילן. אני לא יודע אם יש להם שם הנדסת מחשבים, אבל להבנתי (שוב, לא מהתחום) התוכנית הצעירה שלהם עדיין יותר מוערכת ע"י מעסיקים מאלה של המכללות.

למעלה