שאלה לגבי המרת קמח בקמח מצה

שאלה לגבי המרת קמח בקמח מצה

יש לי מתכון לעוגיות בוטנים מתוך הספר "מטעמי צפון אפריקה" / פסקל פרץ הנה המתכון המקורי: 3 כוסות בוטנים טריים 1+3/4 כוסות סוכר 5 כפות קמח 1 כפית אבקת אפייה 3 ביצים 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן 1 כפית תמצית וניל 50 גר' אבקת סוכר עשיתי פעם בפורים את המתכון הזה כחלק ממשלוח מנות ויצא פשוט מעולה. השאלה שלי היא: האם אפשר להמיר פה את הקמח בקמח מצה? אם כן, כמה לשים במקום ה-5 כפות קמח שמצוינות פה? תודה וחג שמח ל-bali הנפלאה ולכל משתתפות הפורום
 

bali

New member
מנהל
חג שמח גם לך יקירתי ותשובה

לדעתי את יכולה להמיר ב 4-5 כפות קמח מצה. קמח מצה קצת שונה במרקמו מקמח רגיל ולכן אולי יספיקו 4 כפות ולא יהיה צריך 5. תראי אם התערובת נראית לך רטובה או יבשה מדיי...
 
זה בדיוק מה שעשיתי ויצא ממש מעולה ../images/Emo13.gif תודה

אפילו לא מרגישים הבדל בטעם בין המקוריות לאלה הכשל"פ
 

bali

New member
מנהל
בכייף ../images/Emo13.gif שמחה שיצא טעים ../images/Emo45.gif

 
חג שמח - ו../images/Emo207.gif

צהריים טובים לכולן ולכולם, בזמן האחרון כמעט ולא יצא לי להיות כאן מכל מיני סיבות אז באיחור קל אני מאחלת חג שמח ומהנה
יש לי שאלונת בנוגע לג'לי.. אף פעם לא הכנתי ג'לי כטופ לעוגה, רק ג'לי בכלים אישיים או בכלי אחד גדול עם פירות. אם אני רוצה להכין עוגת גבינה נניח, ולצפות אותה בג'לי.. איך עושים את זה? שופכים את הג'לי כשהוא מומס וחם? או שמחכים קצת שיתקרר ואז? לא יודעת למה אבל אני מרגישה שזה מורכב
, שלא יהפך לי לגושים טרם הסיום. בטוח השאלה הזו עלתה פה כבר פעם אבל חיפשתי ולא מצאתי. תודה רבה מראש
נשיקות
 

bali

New member
מנהל
ציפוי עוגות בג'לי

בד"כ כשמצפים בג'לי, מכינים את הג'לי עם מים רותחים לפי ההוראות, נותנים לו לעמוד כמה דקות שקצת יתקרר, ומוזגים אותו בעדינות על העוגה. אם מתחת לג'לי יש פירות, רצוי להתחיל את המזיגה עם כף כדי שסידור הפירות לא ייהרס מזרם הג'לי, וכשיש שכבה של ג'לי שמצפה את הפירות אפשר לעבור למזיגה עדינה ישר מהקערה שבה הג'לי נמצא. כמובן שהג'לי צריך להיות לא גבוה מדי, כדי שתהיה לו תמיכה מדופן התבנית (או תמיכה של שקף), אחרת הוא יישפך לפני שיספיק להיקרש לגמרי.
 
תודה ענבאלי ../images/Emo140.gif

סתם יש לי איזה פחד לא מוסבר שהג'לי יתקרר מדי ויתקשה לפני שאספיק לשפוך אותו ויתקבלו גושים כאלה
מחר אתעסק בזה בפעם הראשונה וכמו שאומרים "אין חכם כבעל ניסיון". בכל מקרה תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
הג'לי לא נקרש כל כך מהר...

לא מדובר על לנצן אותו עד שהוא ממש פושר, רק כמה דקות כדי שלא ימיס את העוגה שמתחתיו כי הוא ממש רותח. 5-10 דקות, לא יותר.
 
למעלה