שאלה לגבי המטבח

blessed

New member
שאלה לגבי המטבח

אני רואה שיש פה הרבה בשלניות אז אולי תוכלו ליעץ לי. אנחנו עכשיו עומדים להזמין קרמיקות לחיפוי הקיר במטבח- הכוונה לקטע שבין הארונות העליוים לתחתונים. אמרו לנו שהיום כבר לא אופנתי לעשות חיפוי בכל הגובה אלא רק כ- 30 ס"מ מעל השיש. זה נראה לי קצת לא פרקטי מבחינת נקיון ולכן ההתלבטות. אם יש פה מישהי שתוכל ליעץ מנסיונה אני אשמח. תודה!

אוסנת123

New member
קרמיקה

אנחנו עשינו חיפוי קרמיקה על כל הגובה בין היחידות התחתונות ליחידות העליונות. באזורים בהם אין יחידות עליונות עשינו קרמיקה עד לגובה של בערך קצת מעל הקצה התחתון של היחידות העליונות. לדעתי הפרקטיות של הניקיון במקרה זה חשובה יותר מאופנה חולפת...

ayush

New member
אמנם לא בשלנית ../images/Emo9.gif אבל בנושא המטבח

גם אנחנו נמצאים כיום בשלב של " תכנון השיפוצים". דבר אחד למדתי - לא להתחשב ב"מה אופנתי" אלא במה שאנחנו אוהבים, מה יפה לטעמנו ומה פרקטי ויחזיק מעמד לאורך שנים (הן מבחינת איכות והן מבחינת האופנה המשתנה) גם לדעתי החיפוי צריך להיות על כל הקיר בין השיש לארונות, אחרת קצת יותר קשה לתחזק.. לכו עם הלב ולא עם האופנה. בהצלחה

blessed

New member
ל- ayush

אולי כבר עשית סקר ויש לך עצות איפה כדאי להזמין שיש (אנחנו רוצים קיסר) וקרמיקות?

אוסנת123

New member
blessed - שלחתי לך מסר על שיש

המלצה על מקום להזמנת שיש. היתה לי תקלה קטנה במשלוח אז עדכני אותי אם לא קיבלת אני אשלח שוב.

ayush

New member
מצטערת, אבל אני חושבת שדווקא

בתחום הזה לא אוכל לעזור... האמת שעוד לא בחרנו שיש.. רק רצפות, אבל גם את זה עשינו בתיווך של קבלן השיפוצים שלנו שיש לו קשרים מקצועיים עם הספקים, כך שהמחיר שקיבלנו הוא רחוק מהמחיר ללקוח פרטי... Sorry, ובהצלחה. אשמח לעזור בכל דבר אפשרי, תרגישי חופשי לשאול !

אוסנת123

New member
עוד משהו קטן...

ראיתי מטבח שעשו בו חיפוי קרמיקה על הכל... הכל - עד גובה התקרה. בעיני זה נראה בית מטבחיים.... ממש איטליז. המסקנה: גם פרקטי יש יותר מדי...

ג טלי

New member
גם אנחנו בשלב התכנון של המטבח

ולקחנו קרמיקה עד גובה הארונות העליונים. לדעתי, כאשר הקרמיקה לא עד למעלה יש שפריצים של שמן (באיזור הגז) ומים שמצהיבים (באיזור הכיור) ואז נהיה מעין קולאז´ של צבעים וזה מגעיל. מה שכן - לגבי שיש קיסר על הקיר, לדעתי זה נראה כמו מצבה (סליחה על האסוציאציה) . המלצה על מקום לשיש - "שיש פרביטל" יש להם סניפים בכמה ערים בארץ, יש בנתניה, שם עשינו. כדאי לעשות סקר שוק לגבי מה שמחפשים כי יש הבדלים ומבצעים שיש במקום אחד (של חברה אחרת, לא סניף) לא בהכרח יהיו במקום אחר.

keren1877

New member
תלוי במיקום של הכיור!

אמא שלי שיפצה את כל הבית לאחרונה, ואני התרוצצתי איתה לדאוג לכל הפרטים הקטנים ודווקא לנו המליצו כן לעשות קרמיקה על כל השטח שבין הארונות העליונים לתחתונים, מאחר והכיור ממוקם שם, וכשרוחצים את הכלים, זה עלול להירטב, ועובש במטבח זה אף פעם לא רצוי... חוץ מזה, כדי שזה יראה קצת יותר אסתטי, אמא שלי הוסיפה כל מיני מעויינים בצבע קצת יותר כהה (כמו באמבטיה) שמוסיפים המון חן למטבח, וככה זה לא נורא בולט ודי יפה..

ג טלי

New member
אולי לא הבנת אבל התכוונתי

שאני כן בעד לעשות קרמיקה על כל הגובה וזה מה שעשיתי אצלי במטבח. ובדיוק על בעית הכיור הזו דיברתי.

keren1877

New member
הי טלי!

לזה בדיוק התכוונתי... הבעתי תמיכה במה שאמת, והמסר כוון להודעה המקורית... Sorry על אי ההבנה...

אוסנת123

New member
לגבי קרמיקה -

מה את מחפשת??? אריחי אבן, קרמיקה חלקה, גרניט פורצלן? באיזה כיוון ובאיזה איזור גיאוגרפי ובאיזה איזור של תקציב? הבחירה של השיש והקרמיקה הן מאוד קשורות ואני לא בטוחה מה נכון יותר קודם את השיש או קודם את הקרמיקה. בשניהם יש מבחר אדיר אבל בעיני ברגע שננעלים על קרמיקה קל מאוד למצוא שיש מתאים (וכל זה צריך כמובן להתאים לצבע הארונות...) אני למשל בחרתי קרמיקה שאני לא בטוחה שיכולתי לקחת עם כל שיש שהייתי בוחרת.

תלכי לפי הרצון האישי שלך

לפני כמה שנים הייתה אופנה שלא לעשות מסגרת מסביב לשיש שעל הארון התחתון. פשוט שיש חלק, מהקיר ועד אלייך. כמובן שלפי ההגיון, כאשר שוטפים כלים וכו´ ניתזים מים על השיש. וכאשר אין מסגרת העוצרת את המים, הם פשוט זורמים לעבר המכנסיים שלך, או לעבר הרצפה. מישהיא שעשתה כזה שייש, אמרה לי שזו הטעות הגדולה של חייה, כל רחצת כלים אצלה במטבח, נגמרת באמבטיה גם על הרצפה. תלכי לפי ההגיון והראש שלך. ועיצה אחת לדרך... כאשר את שמה כיריים של גז על משטח השייש, בשום פנים ואופן לא ליד חלון, כמה שיותר רחוק מהחלון. כך תוכלי לבשל גם עם חלון פתוח. בייחוד בקיץ, או באביב כשייש אוויר נעים בחוץ. ותמיד תוכלי לאוורר את המטבח מריח טיגון של שום, לדוגמא. כמו כן קחי בחשבון שתמיד לפני שעושים מטבח, ניתן להזיז את הכיור וצנרת המים כמה סנטימטרים, לפי היעד המבוקש שלך, ולא תכנון של הקבלן. מנסיון. כי אני עשיתי כך , ולא וויתרתי על מייבש הכלים שבארון העליון. במקרה הצורך תמיד אפשר להעלות אותו לתוך הארון. בהצלחה!!

רחלילי

New member
עצות חכמות!

מצטרפת: אצלנו לא עשו את המסגרת מסביב לשיש ואחרי שטיפות כלים תמיד יש צורך לשטוף רצפה. זה באסה רצינית. וכשעושים מסגרת מומלץ שהיה תהיה מעוגלת לתוך השיש ולא עם מסגרות זויתיות כי זה עלול לאגור לכלוך. ועוד משהו: אם אתם גבוהים ועדיין לא עשיתם מטבח שווה לבדוק אם אפשר להגביה מעט מעל הסטנדרט המקובל של גובה השיש והכיור - מנסיון: אני והוא שוברים את הגב בכל שטיפת כלים, ואצלנו זה בגובה סטנדרטי.

למעלה