שאלה לגבי המחאות

mozhik

New member
שאלה לגבי המחאות

קיבלתי המחאה שרשומה לפקודת אשתי שחתמה מאחורי ההמחאה על ההמחאה מסומן "קרוס" ובו כתוב " ושות' " האם אני יכול להפקיד את ההמחאה בחשבון שלי או שהדבר דומה להמחאה שכתוב עליה למוטב בלבד?

nirdagan

New member
ההמחאה סחירה

וניתן להפקידה בחשבון שלך או בכל חשבון אחר מרגע שאשתך חתמה מאחור. הכיתוב "ושות'" איננו מגביל את סחירות ההמחאה.

הוספה לדברי דגן

אני מבינה משאלתך כי הבעיה היא בעניין ה"קרוס" שמופיע על ההמחאה ולא ההוספה "ושות'" (תקן אותי אם אני טועה). ב-99% מהמקרים הבנקים מכבדים המחאה כזו, שכן כדי להגביל סחרות צריך שיהיה רשום "למוטב בלבד" + "שלמו ל..." בלי המילה "לפקודת" לא מסתפקים ב"קרוס", כפי שמרבית האנשים חושבים, כדי להגביל את הסחרות יחד עם זאת, נתקלתי ר-ק פעם אחת בבנק שסירב להפקיד שיק עם קרוס מסיבה לא ברורה (לא בדקתי / התווכחתי עם אותו פקיד בסניף הבנק)

ettt

New member
הבנקים לא עושים בעיה

כי הקרוס איננו הגבלת סחירות- הוא רק מונע משיכה מיידית של מזומן ע"י הצ'ק. אם רושמים רק למוטב בלבד או לא רושמים כלום- בעל הצ'ק יכול לקבל את הכסף מזומן מהחשבון של מי שנתן לו את הצ'ק (כמובן אך ורק אם הכיסוי מאושר)

mozhik

New member
עיינתי בפקודת השטרות אבל..

מצאתי שם שניתן לשרטט על השיק את המילה "ושותפיו" או כל קיצור ממנה אך לא מצאתי שם אם השיק סחיר או לא סחיר

nirdagan

New member
ראה סעיף 7 "אלו שטרות סחירים"

הסעיפים הקשורים לשרטוט צ'קים קצת קשים להבנה אבל המסר העיקרי הוא שהשרטוט של שני קווים אלכסוניים מאפשר משיכת הצ'ק רק ע"י "בנקאי" או בעברית קלה ע"י הפקדתו לחשבון בבנק. כמו כן הסעיפים המתייחסים לשרטוט אכן מזכירים את הכיתוב "ושותפיו" אבל לא מייחסים לו שום דבר מעבר לשרטוט של שני קווים ללא כל כיתוב שהוא "שרטוט בכללות")

למעלה