שאלה לגבי הלנת שכר-

יוהנה

New member
שאלה לגבי הלנת שכר-

פוטרתי ממקום העבודה שלי, בו עבדתי כחודש וחצי, ב- 14 למרץ, ובאותו יום קיבלתי את השכר המגיע לי עבור חודשים ינואר (שבוע עבודה) ופברואר (חודש מלא). השאלות שלי הן: 1) האם אני יכולה לתבוע על הלנת שכר עכשיו? (כלומר, מהי תקופת ההתיישנות לפיצוי על הלנת שכר?) 2) ממתי נמדדת תקופת הלנת השכר - מה- 1 בחודש, או מה- 9 בחודש? 3) האם עלי לדרוש ישירות מן המעסיק את הפיצוי או שעלי לפנות לבית הדין לעבודה? תודה

יוהנה

New member
תוספת להבהרה - את הצ´ק שקיבלתי

ב- 14 למרץ פדיתי יום לאחר מכן.

את יכולה עדיין לתבוע, אבל...

כנראה הטרחה שבתביעה לא שווה את התועלת שתוכלי להפיק ממנה. על כסף שקיבלת ב-14/3 את זכאית להגיש תביעה לפיצוי הלנה תוך 60 ימים מאותו יום, כלומר - עד 13/5. לכן, יש לך גם זמן לפנות קודם למעביד ולבקש את פיצוי ההלנה ולתת לו כמה ימים לשלם את זה ואם הוא לא ישלם - לתבוע בבית הדין. למרות שאת יכולה לתבוע, אני חושב שאין טעם לעשות את זה. אני לא יודע מה היה גובה המשכורת שלך, אבל אפילו אם היא גבוהה - מדובר בתביעה על סכום מזערי. חישוב ההלנה הוא מה-1 לחודש. לכן בקשר לשכר פברואר מדובר על 15% מהשכר ובקשר לשכר השבוע בינואר מדובר על 45% מהשכר. המעביד יכול להתגונן מפני תביעה להלנה בכל מיני הסברים (טעות כנה, למשל - הוא לא ידע את כל הפרטים שלך, לא חתמת על טופס 101, היית עובדת חדשה, חשב השכר היה במילואים, וכל מיני דברים כאלה). תעשי חשבון אם כדאי לך לתבוע.

bimba

New member
בעיקרון מדובר על שכר של כ- 4000

ש"ח במשולב - לי 500 ש"ח (סתם חישוב גס ביותר) נראה כמו הרבה כסף. לגבי התשלום המאוחר של השכר, ב- 10 לחודש שאלתי אותו, והוא אמר שעד ה- 12 הוא ישלם בטוח. אז איזה תרוץ יכל להיות לו? מה גם שלכל שאר העובדים במשרד הוא שילם שבועיים ושבוע לפני. לגבי השכר של חודש מרץ, הוא שלח לי אותו בדואר ב- 15 לאפריל, אחרי שהוא התחייב בכתב ידו לשלם אותו עד ה- 10 בחודש. למה אתה בכל זאת חושב שלא כדאי לי לתבוע אותו? (מה גם שמדובר שמעסיק מאוד מאוד לא חביב, וכל תביעה כזו תהיה נקמה מאוד מתוקה).

רק בגלל הטרחה והעצבים ...

הסכום המקסימלי של התביעה שלך הוא בערך 750 ש"ח. קשה להניח שקבלת פסק דין על סכום כזה תהיה ממש "נקמה" במעביד בלתי חביב, אבל אולי כן. התירוצים שהוא יכול להמציא לגבי האיחור בתשלום השכר, לא חייבים להיות אמיתיים (כלומר, הם כן חייבים להיות כאלה, אבל אין בטחון שהוא יספר דווקא את האמת). אם תוגש תביעה כזו - קרוב לוודאי שהיא תועבר לגישור בפני נציגי ציבור (אלא אם מישהו מהצדדים יביע התנגדות לכך). נציגי הציבור ינסו לפשר ביניכם (לשכנע אותך להסתפק ב-300-200 ש"ח או משהו כזה ולשכנע אותו להסכים לשלם לך משהו כ"ערך מטרד"). אם לא תתפשרו אצל נציגי הציבור או אם תביעו התנגדות להליך כזה, תגיעו לרשם/רשמת, שינסו לשכנע אתכם להתפשר באותו אופן. במקרה הטוב - זה ייגמר בישיבה אחת. במקרה הגרוע יהיו יותר ישיבות. אם למעביד יש עו"ד שלא לוקח לו שכר טרחה על כל תיק בנפרד, עוה"ד שלו יגיש כתב הגנה מעצבן, יטען כמה שהיית לא בסדר, יכתוב שכל הטענות שלך "מצוצות מהאצבע" (או ניסוח דומה) ורק הקריאה של כתב ההגנה הזה תעצבן אותך (במקרה כזה, אם תזכי בסוף - הנקמה אכן תהיה יותר מתוקה). תעשי את החשבון אם שווה לך. אם כן - תבעי והצליחי.

למעלה