שאלה לגבי הלוואה

שאלה לגבי הלוואה

האם זה תקין ? שוכנעתי ע"י הפפקידה בבנק הפועלים לקחת הלוואה לצורך הפקדה בקרן השתלמות לעצמאים, בסך 18,000 ש"ח. להפתעתי כשחזרתי הבייתה גיליתי כי נגבו ממני: -ביול אשראי: 76 ש"ח -דמי טיפול אשראי: 282 ש"ח האם זה תקין שאף אחד לא הודיע לי על הגבייה הזו לפני ביצוע הפעולה. האם ניתן לעשות משהו כעת ?

irisam

New member
לא נראה תקין !

את בטוחה שגם לא הראו לך מסמך על כך ?!!! יש חוק גילוי נאות שהוא גם מכיל את הנושא הזה.. תגשי אליה. או למנהל שלה תספרי להם את הנושא ותראי .. אולי יחזירו לך את הכסף.. כנראה הם יוצאים מתוך נקודת הנחה שאנשים יודעים !!! חבל

עמלות מפתיעות

מבקרת שלום, הבנק אמור היה להודיע לך על העמלה מראש (לגבי הביול הרי שהוא מס למדינה - מס בולים - ולא תשלום לבנק). הנושא אף התפרסם היום בעיתון הארץ שכן המפקח על הבנקים רוצה להטיל חובה מפורשת על הבנקים להודיע ללקוחות מראש על העמלה לתחול לגבי כל פעולה. את יכולה להתלונן על הענין בבנק ו/או במחלקת תלונות הציבור בבנק ו/או אצל המפקח על הבנקים אבל לא נראה לי שתקבלי דבר למעט התנצלות ו/או התכחשות לגירסתך (כלומר יגידו לך שאמרו לך על העמלה וממילא לא ניתן להוכיח מה נאמר בעל פה). בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

irisam

New member
לא מדויק...

אם היא תיגש לבנק ותעשה קצת רעש ותאיים שהיא תעשה בעיות ותפנה לכל העולם על כך שהם לא אמרו כלום, סביר להניח שלפחות את העמלה של הבנק יחזירו לה וגם יזהרו להבא. כמו כן, אף בנק לא רוצה להיות חשוף לתלונות מבנק ישראל או בכלל לתקשורת.. כך שגם מעבר למה שהם יכולים לעשות מכיוון שמדובר בסכום פעוט אני מאמינה שהם יעדיפו את דרך א´. בכל מקרה, בשום פנים ואופן לא לוותר לגשת לבנק ומיד. אחרת גם ליתר הלקוחות יתנהגו אותו דבר ומה יהיה הסוף.. ביול אולי זה מדינה ונכון שאי אפשר להחזיר, אבל צריך להסביר ללקוח את כל העמלות ועליות ההלוואה וגם לתת לו את הריבית הנומינלית והאפקטיבית וגם לתת לו תדפיס של כל העלויות של ההלוואה וכנראה שאת זה הם לא עשו. וזה באמת גילוי נאות. תעשי לכולנו טובה תגשי למנהל הסניף ותספרי לנו מה קרה. בהצלחה

לפתוח עיניים בכניסה לעסקה..

הבנק מעוניין לגייס הפקדות לקרנות נאמנות שבניהולו. זו הזדמנות להתמקח על התנאים (לא הזכרת את הריבית שתשלם) ובוודאי שמציעים עסקה, תשאל על העלות!

irisam

New member
אייזה קרן נאמנות זה קרן השתלמות!!

לא מדובר בקרן נאמנות יקירי , אלה בקרן השתלמות... ובהחלט מומלצת לכל אדם ואדם הן בגלל ההטבות במס והן בגלל העובדה שאפשר להנות ממנה עוד בחיים ! כלומר לאחר 6 שנים. מה שיש לבדוק זה את התשואה לאורך שנים של אותה קרן השתלמות ואחר כך את טיב השקעותיה (סולידיות, מסוכנות, שיקליות וכו´ ). ואז להחליט איזה קרן ובאיזה בנק עדיפה. דרך אגב ניתן לפתוח את הקרן בכל מקום שרוצים אין צורך להיות מחוייבים לעשות זאת בבנק שאתם עובדים איתו. לגבי קרנות נאמנות כפי שבטעות הבנת אין המצב כך, לכל בנק יש חברות בת שהם חברות קרנות שלכל אחת מהן עשרות סוגים של קרנות נאמנות. בגלל זה הגיעו חוק הסדרת היעוץ בהשקעות שמחייבת את הבנקים למסור מידע על כל קרנות הנאמנות בכל הבנקים ומה עדיף על פי טבלה מיוחדת שיש להם בבנק. במידה ואתם שומעים רק על הקרנות הטובות שיש לבנק מסויים ואם ביקשתם מידע על קרן אחרת לא קיבלתם - אז הייתי פותחת עיניים ונזהרת !!! אבל , לא נהיה תמימים כמובן שיש להם למכור את הקרנות של הבנק שלהם, אבל גם במשחק הזה יש את אותה בחירה ואותה שונות ויש לבחור מתוך כל החבילה את האחת שמתאימה לכם ולא ליועץ.. כי חשוב להבין, פקידה רגילה בבנק , אסור לה להציע לכם קרן, רק ליועץ השקעות מורשה !!!! אבל כאן לא נשאלנו על קרן נאמנות אלא קרן השתלמות וזה משהו אחר בכלל. לידעתכם !

למעלה