שאלה לגבי היוגרט החדש

שאלה לגבי היוגרט החדש

של תנובה. אני מתכוונת לזה בטעם טבעי במתיקות עדינה. מישהו טעם? מה זה מתיקות עדינה? האם הייתם מסווגים את זה כ"מתוק"? או שזה מספיק עדין שאפשר יהיה להכין מהיוגורט הזה גבינה?

subatoi

New member
לא יודע לגבי הגבינה, אבל זה פשוט מתיקות עדינה

טיפה מתוק.

מה שכן, כבר בערך שבועיים טוחנים לנו אותו בפרסומת פה בפורום כל יום. סופסוף תפוז מצאו פרסומת שמתאימה לפורום הזה.

בשבילי הוא יותר חמצמץ מאשר מתוק

דומה לטעם של היוגורט ה"מקורי". אני אפילו ממתיקה אותו עם סירופ חרובים. אבל אולי זה כי אני פשוט אוהבת מתוק (לצערי..)

purplegiraff

New member
לדעתי אפשר להכין ממנו גבינה

ברגע שתמליחי ותתבלי לא יורגש כלל שזה בא ממשהו מתקתק,
וכמובן שאפשר להכין גבינה מתוקה כמלית לפנקייקים וכאלה- צריך להיות מגניב- עם גרידת לימון וצימוקים נגיד... יאמי....
היוגורט מאד טעים,
ואשמח לשמוע איך יצאה הגבינה ואיך עשית,

ladybug6

New member
הוא טיפה מתוק וטיפה חמצמץ

משהו כזה באמצע.
יכול להתאים לגבינה, אבל לדעתי עדיף להכין גבינה מחלב סויה (אדום של אלפרו). יוצא יותר משתלם כלכלית, ובלי טעמי לוואי למניהם, רק מה שאת מוסיפה..

purplegiraff

New member
אבל גבינה מיוגורט תצא שונה מגבינה מחלב

ללא שימוש בחיידקים, לא?

אני מניחה....לא ניסיתי...

purplegiraff

New member
אני מתה שיהיה כבר יוגורט טבעי לא ממותק

במיכל גדול וזול לשימושים שונים, כמו שהייתי עושה עם יוגורט טבחוני פעם...
הייתי חייה על יוגורט....

זהו בדיוק. שאני רוצה גבינת לבנה

לכיוון החמוץ מלוח, ממש לא לכיוון הגבינה המתוקה.
חשבתי שיהיה הכי פשוט לקבל את הטעם הנכון אם מתחילים מיוגורט חמצמץ, בעצם כמו שמכינים לבנה מיוגורט מחלב עגלים או טלאים, על אותו עיקרון עם יוגורט צמחי.

שאלה לגבי היוגורטים

אני לא בבית עכשיו או במקום שאני יכולה לבדוק ולא מוצאת תמונות או מידע באינטרנט אז שואלת כאן: מישהו יודע האם יש הבדל בכמות הקלוריות בין הטעמים השונים בסידרה של היוגורטים? (כולל השוקולד).

במילים אחרות, מה עדיף?

מעדן שוקולד סויה שאני אוכלת אותו כמו שהוא בלי תוספות או יוגורט "בטעם טבעי" או תות שאני לא יכולה לאכול בלי להוסיף גרנולה ו/או סירופ חרובים?
או שזה אותו דבר?

purplegiraff

New member
למה ליוגורט תות את מוסיפה סירופ??

הוא ממש מתוק!
הרבה יותר מה"מתיקות מעודנת"....
השוקולד הוא ממש לא יוגורט אלא מעדן פודינג לכל דבר.
מבחינת ערכים תזונתיים:

יש סקירה שטחית קצת על הנושא באתר של אנונימוס:
http://veg.anonymous.org.il/vegan-yogurt

ומהאתר של תנובה- עם פרי- 2 גרם שומן, והשוקולד- 2.5 גרם שומן
די הזוי אבל הם לא כתבו כמה סוכר (?!)

תודה

ליוגורט תות אני לא מוסיפה סירופ אלא ליוגורט ה"טבעי", בנוסף לגרנולה. לתות אני מוסיפה רק גרנולה..
אבל מכיוון שמדובר בדי הרבה גרנולה (בטח יותר מכף) נראה לי שעדיף כבר לאכול את המעדן שוקולד..

לא משנה לי כל כך שזה לא יוגורט, גם את היוגורטים האחרים אני אוכלת כ"מעדנים" ולא מתייחסת אליהם כמזון בריאות.. השאלה היא רק מה "הרע במיעוטו"..

lee145

New member
ישנו מידע לגבי מספר הקלוריות באתר תנובה,

ניתן למצוא באתר תנובה מידע מפורט על ערכיו התזונתיים (לא רק מספר הקלוריות) של כל מעדן סויה.

לשם הנוחות אני אעתיק לכאן את המידע לגבי מספר הקלוריות בכל אחד מהמעדנים (ערכים תזונתיים ב-100 גרם):

מעדן סויה במתיקות מעודנת - 58 קלוריות.
מעדן סויה בטעם תות - 80 קלוריות.
מעדן סויה בטעם אפרסק - 84 קלוריות.
מעדן סויה בטעם שוקולד אמיתי - 105 קלוריות.

למעלה