שאלה לגבי החלפת מרכיב בעוגת שוקולד (לא כשרה)

שאלה לגבי החלפת מרכיב בעוגת שוקולד (לא כשרה)

שלום לכם, מקווה שזה בסדר לשאול לגבי עוגה לא כשרה. יש לי נקודה להוכיח (שאני מסוגלת להכין קינוח טעים פעם אחת בחיים שלי) ויש מתכון של עוגה מאוד פשוטה שאני יודעת שיוצאת ממש טעימה בהתחשב בעובדה שהיא סתם עוגת שוקולד ושהיא מתאימה לקהל היעד ולכן אני אכין אותה. זו עוגת שוקולד פשוטה (לערבב 2 כוסות סוכר, 1 כוס שמן, 2 ביצים, 2 יוגורט, 2 כוסות קמח תופח, 3 כפות אבקת קקאו ותמצית וניל) אני לא יודעת אם בצדק או שלא, מטריד אותי נושא השמן. פשוט מרגיש לי ששמן זה משהו שעושים איתו צ'יפס ולא עוגה, ולכן חשבתי להמיר אותו בחמאה. אבל אני צריכה שהעוגה תעבוד ויש לי כישרון בהריסת מתכונים וכך מה שהביא אותי לכאן הוא השאלה אם בכלל אפשר להחליף את השמן בחמאה, ואם כן- בכמה חמאה? תודה רבה על התשובות וחג אביב שמח
 

ira m

New member
תראי....../images/Emo115.gif

לא משתמשת בשמן רגיל ...אבל כן בשמן קנולה , תתפלאי אפילו יותר בריא מחמאה או מחמאה. בכל אופן כן את יכולה להשתמש בחמאה רק צריך לחמם אותה כדי שתהיה נוזלית. כוס שמן = 200 גרם לכן קחי חבילה יש 200 גרם חמאה. בהצלחה...מחכים לדיווחים
 
שוב תודה

אני מניחה שההודעה כבר לא תקפוץ אבל למען הסדר הטוב וכדי שלא ארגיש שלא חזרתי לספר העוגה הזו היא עוגת פלאים. אין לי מושג למה מה ואיך אבל היא תמיד יוצאת ממש טובה רכה וכיפית. החלטתי להשאר עם השמן בעקבות התגובה שלך והפחד לשנות מרכיב במשהו שאני יודעת שעובד. עשיתי ציפוי שוקולד פשוט (שוקולד מריר מומס עם חמאה וטיפונת מים לדילול) אנשים היו קצת בהלם מזה שיצאה לי עוגה שהצליחה לתפוח, שלא נשרפה, לא נדבקה לתבנית ואפילו יצאה טעימה (ראיתי את זה במבטים שלהם, ובעצם העובדה שכולם פחדו לטעום ואחרי אמיץ אחד שניסה לפרגן עם פינה פתאום כולם אכלו
) חג שמח
 

ira m

New member
נהדר, איזה כייף,ממש שמחה שהצליח לך ../images/Emo24.gif

 
למעלה