שאלה לגבי החיים

answer110

New member
שאלה לגבי החיים

אני מניחה שאם מישהו היה פונה אלי עם השאלה הבאה הייתי מייעצת לו בזריזות, אך קשה לי להיות אובייקטיבית לגבי עצמי. מאוד קשה לי. אני מעוניינת לשמוע דעות לכאן ולכאן ומכל גיל. אני חושבת שבתקופה האחרונה איבדתי את הרגש שלי. עד לא מזמן החשבתי את עצמי (וגם אנשים סביבי ) כאדם מאוד רגיש, וזה גם החמיא לי וגם הפריע לי מכל מני סיבות.... אבל בזמן האחרון שמתי לב לשני דברים, האחד שאיבדתי כל רגישות לאנשים - עברתי איזשהו תהליך שגרם לי להציב גבולות לאנשים סביבי כדי להגן על עצמי יותר כי אני רגישה מדי, וזה חיזק אותי, אבל יחד עם זאת פתאום שמתי לב שאנשים נפגעים ממני. בהתחלה זה לא הפריע לי כי זה חיזק אותי מאוד ואמרתי לעצמי שהעיקר הוא שאני עכשיו עומדת על שלי, וכך גם למדתי לאהוב את עצמי יותר, אבל פתאום הבחנתי היום שהפכתי להיות ממש כהה מבחינת איך שאני תופסת אנשים לעומת אז. אני מדברת עם מישהו ופתאום הוא מתחיל לבכות לי מול העיניים (בגלל דברים שאני אומרת לו). הפסקתי לספור אנשים לגמרי. ואני לא בטוחה שזה טוב. מאינטואיציה מחודדת הפכתי לחסרת רגש וקשה מדי. הדבר שהכי זילזלתי בו ועורר בי כעס הפך להיות אני. הדבר השני שהבחנתי בו הוא שבהסתכלות אחורה ידעתי לעשות חיים וכיף. היום אני כבר לא יודעת. אני כאילו בן אדם אחר לגמרי. זה לא שאני לא רואה אנשים שעושים כיף או לא יוצאת לבלות, אבל כשמזדמן לי להיות בחברת עצמי או אנשים אחרים אני לא באמת נהנית או גורמת הנאה כמו בעבר. לא עד הסוף לפחות. משהו בי מתוח ולא משוחרר. אני ממש רואה את זה בעצמי. כשאני עוצמת את העיניים ונזכרת באיך הייתי לפני 10 שנים נניח, אז פעם ידעתי להיות במצב של הנאה. היום אני לא יודעת. קשה לי לתאר במילים את המילים "לא יודעת" אבל אני מרגישה שלפעמים אין לי מושג איך להתנהג. יש לי הרבה דחפים ורצונות מבפנים אבל גם כשאני מראה אותם זה לא תמיד מבוטא בדרך הנכונה לפי דעתי. למשל אני יודעת שאני בן אדם רציני מאוד, לוקחת את החיים רציני מדי, בלי קלילות, ומנסה לעבוד על זה, לעטות חיוך על הפנים, להגיד בוקר טוב יפה, להיכנס למשרד בהליכה קלילה, אבל כמה אפשר לעבוד על משהו שהוא לא טבעי? המוח שלי תמיד מפוצץ במחשבות על המשימות שעלי למלא...על הלו"ז שלי...מה עלי לעשות עכשיו, אח"כ, תכנונים, מה להגיד, למי, איך, מתי, כמה לשלם, למי, מפגשים, קניות, והמשימות שלי לא נגמרות אף פעם. האמת היא שאני אדם שאף פעם לא משעמם לו. גם כשאני לבד - מעניין לי. זו עוד בעייה - אני יכולה במשך שנה לא להתקשר לאף אחד, כי תמיד יש לי מה לעשות - מבינים?? אין לי בעייה לשבת לקפה עם מישהו ולהקשיב לו במלוא תשומת הלב גם לתת לו את מלוא תשומת הלב, אך באופן סימולטני לתכנן את יום המחרת...כתוצאה מכך אני לא נהנית באופן מלא. אני יודעת מה הבעייה, ניסיתי מדיטציות להירגע, ניסיתי יוגה, ניסיתי מנטרות שונות כמו "בסוף מתים, עובדים בשביל לחיות ולא להיפך ועוד רבות... אבל בסוף אני נשארת אותו הדבר, למרות!!! שפעם הייתי שונה. למי שיש מה להציע בנוגע לאחת או שתי ה"בעיות" אודה כי כמו ששמתם לב אני אדם טרוד שחייב לפתור את הבעיות שלו וכמה שיותר מהר, וזה - מטריד אותי!!!!

answer110

New member
עוד משהו קטן

בבקשה אל תתנו לי עצות כמו ללכת לטיפול פסיכולוגי - את זה כבר שמעתי ואף ניסיתי ויתכן ואנסה שוב רק תנו לי עצות מנסיונכם או מהידע שלכם תודה.

neptunian

New member
עכשיו הכל בסדר....

נדמה לי שאני איכשהוא יכול להבין מה את אומרת. אני חושב שלאנשים רגישים יש אתגר למצוא את האיזון בין העולם הפנימי לבין החיצוני. וכשיש עולם פנימי עשיר אז גם מאד נהנים להיות עם עצמנו אבל יש גם את העולם העמוס שבחוץ. זה דורש כל הזמן כיוונונים. אז אם למדת לשים גבולות זה דבר מבורך. כעת את צריכה ללמוד להגמיש את הגבולות להיות יותר קלילה פחות נוקשית. נו בשביל זה אנחנו מגיעים למגרש המשחקים הזה כדי ללמוד להתפתח להשתנות. ואני סקרן לדעת איך את מצליחה לשבת על כוס קפה עם חבר להעניק לו את מ ל ו א תשומת הלב ועדיין בראש שלך להיות במקומות אחרים...
אני הייתי מציע לך שמרגע שאת מגדירה לעצמך מה בדיוק בהתנהלות שלך את רוצה לשנות, תפרקי את זה למשימות ותאמני את עצמך תכלס להשיג אותם...אין דרך אחרת לדעתי. למשל אם את מרגישה שאת כבדה מידי או נוקשית אז תירשמי לחוג ריקודים או לעונה הבאה של הישרדות ... משהו שיוציא אותך מההרגלים שלך

answer110

New member
כן....הכיוונונים האלה,

הכיוונונים האלה רודפים אותי ממש, זו בדיוק ההגדרה. אבל איך מתכווננים? איך אני עומדת מול בן אדם שמדבר אלי בצורה מכוערת ומפסיקה לרחם עליו ועדיין לחשוב שהוא טוב, למרות שהייתי אכזרית אליו חזרה (מה שגרם לי להרגיש רע ואפילו לרצות להתנצל). אני מרגישה שבמקום שאנשים יתאימו את עצמם אלי אני כל הזמן צריכה להתאים את עצמי אליהם, למה זה ככה?? למה אני יכולה תמיד להכיל אותם אבל הם לא מצליחים להכיל אותי? זה נשמע כאילו שזה הפוך ואני לא מצליחה להבין אותם כי הם "אכזריים", אבל אני היא זו שתמיד האוזן הקשבת, המבינה, וברגע שאני נפתחת אנשים מבינים כמה רגישה אני ומתחילים לנהוג בי בכפפות של צמר גפן, כמו לאיזו טובת לב, אפילו שיש בי גם צדדים שליליים. אנשים לא אמיתיים איתי. אוףףףף!!! גם אם אני חושפת צדדים שליליים שבי משהו באינטרקציות לא טוב. אני מתכוונת שאני שמה לב שלידי אנשים לא יחשפו יותר מדי פרטים או דברים "אסורים" כי הם יחשבו שלא אעמוד בזה או משהו כזה...ממש אפשר להבחין בזה וזה פוגע. אבל יש מקרים שאינטראקציה מגיעה לסף שלי ואני ישירה ואז נחשפת לפגיעה מהצד השני. זכר או נקבה. זה קורה רק כשאני מעמידה במבחן. אם לא אז כאילו הכל בסדר. בגלל זה התחלתי עם הגבולות כי נמאס לי עם זה! רציתי שאנשים יבינו שגם אני נמצאת פה ולא רק הם. היה מן שלב שפשוט נמאס לי מאנשים ומהתשומת לב שלהם ומלתת להם תשומת לב. אני הייתי יותר חשובה. העקרונות שלי, מה שיש לי לומר וכו וכוכ..אבל מצד שני נוצרת משום מה תחושה רעה (המצפון המצפון..) שאני גורמת לכאב מסויים, וגם אם אני לא גורמת לכאב אמיתי אצל אחרים, התחושה הרעה נמצאת אצלי. לי זה מציק שאני מתנהגת ככה. יותר מדי בוחנת, יותר מדי טסטים על אנשים. אולי זה מה שמביא למתח. אבל עדיין אני רוצה להשתחרר ולהנות קצת מהחיים האלה. בקיצור, לפרק למשימות ולהתאמן - זה כל כך מעייף, אני לא יכולה יותר!! אני מתאמנת ועובדת על עצמי כבר כל כך הרבה. אני לא יודעת אפילו מהיכן להתחיל. נגיד אם אני מחושבת מדי - איך אפשר לא להיות? זה משהו שנראה לי אישית יתרון אבל מצד שני תוקע אותי. אז מה הפתרון לזה? או אם אני לא משוחררת ולא יודעת להשתחרר מה אני יכולה לעשות? (הייתי בחוג סלסה - לא עובד) איך נותנים את מלוא תשומת הלב וחושבים סימולטנית? זו מיומנות שמפתחים עם השנים..בין לבין, בשנייה אפשר לתכנן יום שלם. בשתיקות. בשתיקות שאמורות להיות נעימות ומביכות - אני לא מובכת ולא נכנסת למתח - אני מתכננת. זה ממש הורס את הכל. אני הכי לא רומנטית בקטעים האלה. להיפך - אני מאלה שמכניסים למתח - זו הבעייה.

110 -תראי,הרי מה שחשוב בחיינו זה איך אנחנו

מסתדרים קודם כל עם עצמנו ,או שיש לנו מלחמה פנימית כל הזמן.ולאחר מכן,כיצד אנחנו מסתדרים עם סביבתינו במעגלים השונים. מכיוון שהדברים מטרידים אותך,וגם את מבחינה שהשתנית לעומת מה שהיית לפני עשר שנים כדברייך,זה לא תמיד אומר שזה רע,אך השאלה היא לאיזה כיוון. משתמעת אמביוולנטיות בדברייך בין איך שהיית,לבין איך שאת מאז,וגם ביקורת עצמית "למה אינך כמו שהיית...",זה אומר קודם כל שיש בך מודעות גבוהה להתנהגותך ולמחשבותייך,וזה בהחלט קרקע טובה כדי לטפל בכך עם איש מקצוע .כן,זו עיצה לא רעה בכלל עבורך ללכת לטיפול כדי להתכייל עם עצמך מחדש.מה שעובר עלינו לאורך השנים בהחלט יכל ליצור שינויים ריגשיים אצלנו,וגם מבט חדש על הקורה לנו,ולבד לטפל בכך - לא קל. אז למרות "שהיזהרת אותנו" לא לייעץ לך על שיבה לטיפול ,אז אני כן מעיז
לעשות זאת - למענך

answer110

New member
תודה לך, אני אחשוב לחזור לטיפול אפילו סתם כדי

לפרוק. בעבר הייתי בטיפול והרגשתי שאני רק מדברת עם עצמי. ככה זה אמור להיות?? למרות שהיו לי כמה הארות, התקשורת לא הייתה דו כיוונית. לא הייתה הכוונה. הוא שאל אולי שאלה במפגש וגם זה קרה רק אם שתקתי לרגע (וגם השתיקה הזו באה ממני בכוונה - כי הרגשתי קצת מוזר לדבר 45 דקות רצוף בלי משוב). לכן כשהבנתי שאני רק מדברת ללא סוף ועוד משלמת על זה החלטתי לעשות את זה לבד. בכל מקרה קראתי עכשיו את מה שכתבתי שוב פעם וגם חשבתי על מספר דברים שחוויתי וגם - שמעתי שיר שהבהיר לי משהו בנוגע להרגשתי הכללית ולתחושותי ואני מרגישה הרבה יותר טוב. לא באופן קיצוני אבל מאוד אופטימית. כאילו מעין שלווה ורוגע. מילות השיר הזה הצליחו להניס אותי למעין שלווה מסויימת. הן קלעו בדיוק לאישיות שלי וזה היה כאילו בדיוק בזמן הנכון. לא שמעתי את השיר הזה כבר המון זמן ופתאום היום...בדיוק בזמן הוא בא להזכיר לי שהכל בסדר איתי. תודה לכם.

tapuz1009

New member
110

תשובה 110. אני חושבת שיש לך מודעות מאוד גבוהה כלפי עצמך. את בחורה עם ראש הכתפיים. מאוד מחוברת לרצפה. הקטע של עם הרגישות. אני חושבת שזה נובע בגלל פגיעות שעברת בעבר. ואת מיישמת את המסקנות כדי לא להיפגע שוב. ותאמיני לי שזה טבעי וזה בסדר [ככה לפחות לדעתי]. כי צריך לדעת לשמור על עצמך. אף אחד לא יעשה זאת בשבילך. כנראה שעדיין לא הגיע הבנאדם הנכון שבאמת יגרום לחומות האלה קצת לשקוע. אני חושבת שבקטע הזה כדאי לך לעמוד על המשמר. אבל תעשי את זה מבלי לפגוע באנשים. ותשמרי על ראש פתוח. לגביי הבעיה השנייה. עם כל הלחץ שלך.. זה סוג העולם שאנחנו חיים בו. אני אישית לא מבינה איזה סיפוק מגיע המרדף הזה בו- צריך להספיק ולספיק ולהגיע ולגיע ולמצוא מטרות חדשות להגיע אליהן. צריך לקחת את החיים קצת יותר באיזי. ולנסות להנות מהם. ולעשות מה שטוב לך. כי החיים קצרים. ותיכף תגיעי לאיזה גיל ולא תביני מה עשית בחיים שלך. את נשמעת באמת אחלה של בחורה. פשוט תנסי קצת יותר לגלות מה עושה לך רע ומה עושה לך טוב. ותתמודדי מול זה. מקווה שעזרתי :)

השאלה מה את רוצה

מהחיים הללו ואיך את רוצה לחיות אותם מה חשוב לך? מכל מה שכתבת אני בעיקר שמעתי סוג של לופ: את טרודה ומוטרדת מכך שאת טרודה. סוג של התבוננות עצמית - כאילו את כל הזמן מסתכלת פנימה ומדברת עם עצמך ("תעבדי על זה, תיכנסי לחדר בהילוך קליל, עכשיו תעשי א' ואחר כך ב', וזה במקביל לכך שצריך לתכנן ג' ולהתחיל לעבוד על ד'). את כאילו כל הזמן רודה בעצמך ואחר כך מתפלאת שאין לך כוח לאחרים. במקביל קראתי בין השורות שלפעמים את חושבת שנכון לך לחיות ככה: עובדה - את לעולם לא משועממת, כי יש לך מה לעשות כל הזמן... אבל אז יוצא שכל מטלה שהיא לא מהרשימה האישית שלך לעצמך נחווית כמו עול שהיית מוכנה לוותר עליו. כל בילוי והנאה הם עול כי בזמן הזה נדמה לך שיכולת לתקתק עוד כמה
מרשימת המשימות הבלתי נגמרת שלך... אז את יושבת ב"בילוי-עול" הזה על קוצים ולפחות מתקתקת בראש איזו רשימת to do למחר. כאילו - (ואולי אני ממש לא בכיוון, אבל ככה זה נשמע לי) אם לא תהיה לך רשימת to do יהיה אוי ואבוי. כל האיזון שלך ילך פארש.

answer110

New member
נראה לי שעלית פה על משהו

ראשית זה נכון - אני באמת חיה במעין לופ. כל הזמן במחשבות. חיוביות או לא, אבל מתכננת. מביטה בעצמי ובאחרים ללא הרף. זה שואב הרבה אנרגיות ובסוך אין ליזמן לפנאי אמיתי, להנאה. כאילו המוח שלי לא נרגע מהמחשבות לרגע ועוצר ובאמת נהנה מהרגע העכשווי. אני לא בן אדם שילך לכיוון של אלכוהול או סמים למיניהם שישחררו אותו, אלא מאוד טבעית ואוהבת טבע, מה שכן יכול לשחרר אותי הוא מראות יפים או העלמות לתוך סרט למשל...אבל באינטראקציה עם אנשים אני לא מצליחה לאבד שליטה, אפילו לצחוק עד הסוף, מכל הלב (וגם לא יודעת אם זה טוב). וכמו שאמרו לפני כן, נפגעתי בעבר כשנתתי לעצמי לאבד שליטה, אבל כיום אני רוצה בכך שוב, ומשהו בי לא נותן. בקשר לנקודה השנייה שהעלת - אני חושבת שיש משהו בדברייך, כי תמיד יש רשימת משימות שעלי לעשות. וכן, אם יש לי יום פנוי ללא רשימת משימות (נדיר) אני נכנסת ללחץ ולא יודעת מה לעשות, אין לי איך לנצל את היום, הדרך הכי טובה שלי היא להכין על הבוקר רשימה של משימות או לקרוא משהו כדי לא להפסיד יום/ לאבד זמן/להרגיש מנוונת...אם אני לא אעשה כלום אני אכנס לדאון כלשהו...יכול להיות שגם אתקשר לחברה אבל עד שאפגש איתה אהיה חייבת לעשות כמה דברים לפני כן ולא אשב לנוח. פעם כן הרשתי לעצמי. פעם שמחתי כשהיה לי יום חופש וניצלתי את כל כולו להנאות. היו לי הרבה רעיונות. לא יודעת, אולי אני מפחדת לאבד שליטה. לפעמים אני יודעת שיש לי כמה שעות פנויות אבל עדיין מנצלת אותן לדברים שלא קשורים לדברים מהנים. אלא יותר לדברים שקשורים לעבודה. לבית. וכו.. אני חושבת שמצד אחד אני רוצה מאוד לבלות ולהנות אבל לא מרשה לעצמי וממלאה את הזמן שלי במשימות על משימות , כי אני גם מפחדת לאבד שליטה ולהשתחרר ולחוות פגיעה נוספת (ככה בזמן שאני מגיבה זה בא לי התובנה הזאת). אבל מה אני עושה כדי להשתחרר ולהיות יותר רגועה? בכל זאת יש לי הרבה משימות ודברים שאני מחוייבת להם? אני מרגישה לפעמים שיש לי נפש של אישה זקנה. שמבפנים הזדקנתי אפילו שאני צעירה. אני קשוחה ולחוצה, הנאות ממני והלאה (הם רק חלום ישן עבורי, רק בפנטזיה) ואנשים בני גילי משתעממים ממני - כך אני חשה, אני נראית טוב, אבל לא אטרקטיבית, יותר אשת שיחה..מדריכה..כמו אמא כזאת - מי אוהב את זה? גברים מחפשים משהו קליל , זורם, ורק אח"כ רצינות..קשה לי עם הקלילות, קשה לי גם פיזית עם הקלילות, אפילו לשחק את זה בכאילו. מה עושים כדי להיות יותר קלילה? מבחינת המחשבה? איך לא לקחת קשה וברצינות דברים? (ואוסיף שהמקרה מהעבר כבר די נשכח אבל המסקנות כנראה שלא) תודה וסליחה על החפירה

נדמה לי

שאת מקשרת "קלילות" עם "אובדן שליטה" או סוג של כאוס. ואת לא אוהבת את ההרגשה הזו מאוד אופייני לאנשים חרדתיים - ובאמת נשמע שרף החרדה אצלך גבוה. דברים צריכים להתנהל בדיוק נמרץ כמו שאת חושבת שהם צריכים להתנהל אחרת את מרגישה שתתפרקי. כאילו כל העשייה הבלתי נלאית הזו היא הדבק שמחזיק אותך יחדיו. איך ללמוד להירגע ולהיות קלילה *בלי* להרגיש שהקצוות נפרמים לך? איך לא לקחת כל דבר קשה וברצינות ולהיות קצת יותר מגוונת? את זה באמת צריך ללמוד לעשות בטיפול. לא מספיק ללמוד להירגע, צריך גם ללמוד להיות בסדר כשרגועים ולא בדריכות חרדתית מתמדת ובשליטה מלאה על "הדבר הבא" שיש על האג'נדה. ללמוד להיות זו שמחזיקה את האג'נדה ולא זו שהאג'נדה מחזיקה אותה. אז נכון שניסית ולא צלח לך, אבל אולי זה הזמן לנסות שוב טיפול? בגישה אחרת? עם מטפל/ת אחר?

110-ראשית,יש לך עם מה להגיע לטיפול.שנית,הטיפו

ל שחווית אכן לא מיצה את עצמו,כניראה בשל "סוג שיטת הטיפול " של המטפל/ת שהיית אצלם.קיימות שיטות דינמיות וקצרות יחסית ,או קצרות ממש,בהן התהליך הוא דו צדדי במובן שהמטפל/ת מגיב,שואל,מעיר,מכוון...,ואז אכן מרגישים שיש דינמיקה וגם העניינים זזים.אינך צריכה טיפול בשביל "לפרוק" כפי שציינת,אלא ממש להיכנס לתהליך דינמי קוגנטיבי,בו תיגעי במחשבות הטורדניות,בלופים,בלחצים,במחשבות העמוקות של התנהגותך עם הסובבים אותך ומה את חושבת על כך,ועוד ועוד. בשל העובדה שאת מודעת לעצמך,הטיפול צריך להיות פורה ומשמעותי מבחינת ניתוח העניינים ומצד שני,בכלים שתקבלי כדי להתמודד עם המצבים השונים,איך להסיר בהנף מחשבה - "מחשבות טורדניות",ואיך לצעוד קדימה בבטחה ובהרגשה טובה. כדי לממש את כל מה שכתבתי ואף יותר,חשוב מאוד שתבחרי נכון את המטפל/ת,תחפשי המלצה ממשהו שמכיר / חווה / יודע ,תבדקי מהי שיטת הטיפול של אותו מטפל,וכמובן,חשוב ביותר שתהיה כימייה ביניכם מהרגע הראשון,דבר שמוביל להצלחה ופתיחות בתהליך.בהצלחה.

answer110

New member
תודה לכל העונים.

חשבתי על הכל וקרו לי הרבה דברים במהלך הסופש האחרון במהלכם כמה דרמות שעמדתי בהן וגרמו לי להבין כמה דברים לגבי עצמי. איכשהו בעקבותיהן כל המחשבות התפוגגו כאילו לא היו והבנתי גם מה גרם להן להיעלם. אני שמחה שיצא לי להתעמת מול אנשים מוסיימים (שהתקיפו אותי ובעבר לא היה לי אומץ)ולומר את מה שיש לי, לא ידעתי שזה הפתרון וזה בא כאילו משמיים. כנראה שהמשפט נכון - אלוהים עוזר למי שמבקש עזרה.

למעלה