שאלה לגבי החופשה:

סירוקית

New member
שאלה לגבי החופשה:

אנחנו חדשים כאן, גם אני וגם ה ADHD הקטנה שלי. קראנו ולמדנו המון מהפורום, מהשאלות והתשובות והתודה מגיעה גם למשתתפים וגם למנהלות. אז תודה. רציתי לשאול האם אתם, ההורים שכותבים כאן, נותנים לילדים שלהם ריטלין בחופשות בי"ס? אנחנו לא נותנים אבל לפעמים מתחרטים על זה בהמשך היום.

zivadina

New member
ריטלין נותנים לפי הצורך

לילד שהבעייה שלו היא ריכוז בלבד, נותנים רק לבית הספר. לילד שיש לו גם בעיות של שליטה בהתנהגות, נותנים ריטלין גם בחופשות, או שנותנים כאשר צופים בעיות התנהגות בחופש בגלל: מסגרת מחייבת (קיטנה, מוזיאון) או מקום מתסיס (מקומות עם הרבה אנשים ו/או הרבה רעש ו/או הרבה פעילות). באופן כימי, לא צריך לתת ריטלין כל יום, ולכן ההורה יכול להרשות לעצמו לבסס את שיקולי מתן התרופה אך ורק על הצרכים התיפקודיים של הילד.

סירוקית

New member
תודה על התגובה. אני אשמח לשמוע

גם מנסיון ההורים שכאן, למשל לגבי ערב החג - מה עושים?

shelove

New member
אנחנו נותנים ריטלין גם בימי חופש וב

וכן גם בשבת.. סה"כ בשבת יש המון דברים שדורשים ריכוז, כמו ישיבה בסעודה או בי"כ.. כמו כן גם בשבת אנחנו יושבים ולומדים עם הילדה, כך שהרטלין מאד עוזר לנו בשבתות (שבהתחלה היו סיוט אחד גדול.. למרות שלילדה אין היפר'..) בחופשים יש להם קיטנות ומסגרות שונות ולכן צריך לתת ריטלין בימים שאת רואה שהילד זקוק לו

אני לא נותנת לילדה בחופשים

ראשית הילדה היא רק עם בעית ריכוז. בבית יכולה להתפרק ולהוציא תיסכולים. נכון לפעמים קשה מאוד. אנו חיים עם הבעה בעצם מאז שנולדה הילדה אך ממש אבחנו ונתנו לה שם היה לפני כיתה א' (לפני שלוש שנים היום היא בכיתה ג'). למדנו לחיות איתה, לקבל אותה, מכירים את התגובות שלה, מה מרגיז אותה וכו'. אני חושבת שהדבר תלוי קודם כל בילדה אם היא לא יכולה להסתדר בלי הריטלין וצריכה אותו גם בשבת וחופש אז אין ברירה אבל אם הילדה מסתדרת בלי בחופשים ואתם יכולים אז למה לא? גם לי קורה הרבה פעמים שאני מצטערת שלא נתתי לה אבל ניכנסת להירגע דקה בחדר והכל חוזר לשגרה

סירוקית

New member
אריאלה, פשוט כתבת את התגובה שלי.

אנחנו זכינו ב H בולט מאד ובאמת בבית הוא בא לידי ביטוי וזה מעייף מאד. היא כל הזמן פעילה וסוערת, אם כי רוב הזמן אנחנו חיים עם זה בשלום. זה שיודעים לצפות מראש מה יקרה - עוזר לתכנן את היום. בפעמים הבודדות שאנחנו מתכננים פעילות משפחתית (או עם חברים) וצופים שיהיה לה קושי - נותנים כדור ומשתדלים לחיות עם זה בשלום. אני חייבת לציין, ש"להסתדר" איתה הרבה פעמים פירושו לעבור את היום עם כעסים, מתח, בכי שלה וחרטות שלנו על כל שכעסנו. לא יודעת מה עדיף, זה או הריטלין.

"להסתדר" זה אומר תסכול לילד/ה,מה

עדיף? ריטלין ויום נהדר עם חוויות נעימות לילד ולמשפחה אחד מן השני? בלי ריטלין והילד מתוסכל, ההורים חורקים שיניים ובסופו של יום כל הצדדים מותשים? לחשוב מנק' מבטו של הילד, מה נשאר במחשבתו בסוף היום- עוזר להחלטות שלי בחופשים... חג שמח

טוב אז אצלנו זה בלי ה-H רק הפרעת

הקשב אבל גם ישנם תיסכולים, הרבה תיסכולים. כיוון שגם אני עם הפרעת קשב גם בלי H אני מאוד מבינה את הילדה, את התיסכולים וכל הנלווה לנושא. מאחר וסדר היום אצלנו סובב סביב הצרכים של מה הילדים, מה צריך איך צריך מתי וכו' ואחר כך דברים אחרים (כמו ניקיון)הרבה יותר קל לי לתפקד. גם כשהילדה לוקחת ריטלין קורה שישנם כעסים בבית במיוחד בסוף היום. מאז שהילדה נולדה היא הייתה שונה מכל דבר אחר שהכרתי, היה לנו הרבה זמן ללמוד, להבין ולהתמודד עם "הבעיה". כיוון שהיא הקטנה ואחיה יותר גדול ממנה בחמש שנים (שניהם כבר דיי גדולים) ישבתי אם הבן והסברתי לו את משמעות "הבעיה" הסברתי לו על התיסכולים, המתח, מה קורה עם כדור בלי כדור. אנו מנסים לעודד בבית אוירה נינוחה. נכון שישנם התפרצויות זעם, כעס כי גם לבן יש רצונות משלו אבל התפרצויות אלו קורות גם עם הריטלין לפעמים אומנם לא באותם עוצמות, הכעסים עם הכדור שונים לחלוטין מאשר בלי הכדור. הכעסים כאשר הילדה לוקחת ריטלין יכולים לבוא מעקשנות, פינוק. בקיצור כשאני יודעת מראש כי יש לי סידורים לעשות, יום בישול או ניקיון גם אם זה חופש אני נותנת לה את הריטלין כדאי שאני אוכל לסיים יותר מהר את המטלות ולהיות איתה. לרוב בחופשים היא ללא הריטלין בהסכמה מלאה עם כל יושבי הבית. וכשמגיעים הכעסים גם כשאני כועסת, רותחת, זועמת תמיד מחבקת אותה מרגיעה ואחר כך מדברים על מה שקרה. עד עכשיו כל החופשים עברו דיי יפה. אוליי גם בגלל שאין לנו את ה -H אז זה שונה מעט. כשאני מסתכלת על שנינו אני והילדה שנינו בלי ה- H ושנינו כל כך שונות. לכן כל אחד לגופו. צריך לראות איך הילד עם ואיך הוא בלי. אם בלי הכדור החיים בלתי ניסבלים אז בשביל מה לסבול? צריך לתת. אם אפשר להעביר את היום גם בלי הכדור אז סבבה אפשר גם ככה. חג שמח

כן!!!!!!!!!!

בתחילה נמנעתי לתת בחופשות ובשבתות אבל לאור העובדה שחיי הפוכים לגיהנום החלטתי בעצה אחת עם הפסיכיאטר לתת!! כרגע הוא תחת השפעת רייטלין צופה בטלויזה, השקט והשלווה בבית שווים הכל, גמ'ני בתחילה נמנעתי אבל לאור המלצת הפסיכיאטר אני נותנת וכך אני לא עצבנית ורגועה.. אגב.. גם אני ADHD

סירוקית

New member
לפי מה שאתן מתארות-נכון. הבעיה

שאצלנו קשה לדעת, יכול להיות יום נהדר גם בלי ריטלין. בגלל זה ההתלבטות.

rachel044

New member
גם הפסיכיאטר של הבת שלי

אמר לתת בחופשות.ההיפר לא נעלם בחופשות!מה עוד שהבת שלי מבקשת את הריטלין- היא אומרת שזה מפריע לה להיות בלי.שהיא לא מצליחה לשחק בשקט עם חברות ולא במחשב. חג שמח לכל הפורום הנהדר הזה!!!רחל

למעלה