שאלה לגבי הומאופתיה

AlienSpirit

New member
שאלה לגבי הומאופתיה

אחד העקרונות של ההומאופתיה הוא עקרון המינימליות , אני מצטט מהמאמר שבפורום: "יש לתת את המינון המינימאלי של התרופה ההומאופתית וזאת על-מנת להשיג את ההשפעה המרבית..." עקרון המינון המנימאלי נראה לי בלתי הגיוני ומנוגד לעובדה פרמקולוגית מוכחת שככול שהמינון גבוה יותר כך השפעת התרופה חזקה יותר. בנוסף, הדילול בתרופות הומאופתיות מגיע לרמות כאלה (בדרך כלל בין 6X ל- 30X נדמה לי) שפירוש הדבר שאין בהן למעשה שום מרכיב פעיל חוץ ממים. לאור זאת, איך ייתכן שתרופות אלה יכולים להשפיע בצורה כלשהי (מעבר לאפקט פלצבו)? מה למומחי ההומאופתיה יש לומר על כך?

../images/Emo22.gifמומחי ההומאופתיה אומרים

שזה עובד נפלא!!!! הרבה מעבר לאפקט פלאצבו. עם ניסיון של מטופלים שמחלימים אני לא מתוכחת - למרות שזה מנוגד להגיון הפרמקולוגי ..... ואגב-גם ברפואה המערבית השאיפה היא להגיע למינון המינימאלי הנדרש. גם שם יודעים שמינון עודף הוא רעיל. הדרך הטובה ביותר להיוכח ביכולת המופלאה של הומאופתיה היא להיות בטיפול.... מכרטיסך האישי למדתי שאתה "ספקן מקצועי" - אז אם כפי אני משערת, תרצה להמשיך בויכוח. אני מודיעה כבר עכשיו שאני שבעת ויכוחים ולא אהיה שם בהמשך
חג שמח עירית

מאיר72

New member
תיקון קל עירית

בכל דבר (ואני בטוח שגם בהומיאופתיה) הרצון הוא להגיע לאופטימום, לא למקסימום ולא למינום (אלא אם כן הם האופימום במצב ספיציפי).

נועיק

New member
עקרון המינימליות

תעשה סקס... המון סקס... עוד יותר סקס ועוד קצת, מליוני בליוני מליונים של זרעים ישחו למטרה במינון הכי גבוה שאפשר... ועדיין - רק זרע אחד יגיע להפריה וליצירת עובר. מינימליזם בהתגלמותו. שנאמר - לא הכמות אלא האיכות.

AlienSpirit

New member
ממש לא

בדוגמא שנתת יש מילוני זירעונים (מינון גבוה) והסיבה שרק אחד מצליח להפרות אינה נובעת מהאיכות אלא מתהליך שבו כאשר זירעון יחיד מצליח להתאחד עם הביצית, קרום התא של הביצית משתנה ולא מאפשר חדירה של זירעונים נוספים (הזירעונים ממשיכים להגיע ולנסות לחדור). לעומת זאת, בתרופה הומאופתית קלסית אין מיליוני חלקיקים מהמרכיב הפעיל, למעשה אין חלקיקים בכלל. אם ניקח לדוגמה דילול של 30X כאשר 1X = 1/10 פירוש הדבר שהמרכיב הפעיל דולל 1,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 פעמים! זה כמו לשים טיפה של חומר פעיל במיכל מלא מים בנפח השווה לנפח של 50 כדורי ארץ! איך מינון כזה יכול להשפיע בכלל?

AlienSpirit

New member
את יכולה לפרט?

איך פועל "העיקרון האנרגטי"? איך נמדדת האיכות?

נועיק

New member
כמו שאמרה עירית (שפרשה בזמן...)

"...הדרך הטובה ביותר להיוכח ביכולת המופלאה של הומאופתיה היא להיות בטיפול..." אגב, גם אני עייפתי מויכוחים כאלה, שחוזרים על עצמם ולא מוכיחים כלום לשום צד. זה מזכיר לי מחזירים בתשובה, שתמיד יש להם את השאלה הנוספת, שתמיד מתעקשים להוכיח לי שאני לא יכולה להוכיח כלום והם יכולים להוכיח הכל, ובסופו של דבר הם נשארים דתיים ואני נשארת חילונית, אבל קצת יותר עייפה וקצת פחות אוהדת. אם באמת היית שואל כדי לדעת, השלב הבא היה לשאול איפה אתה יכול להתנסות מכיוון שאתה שואל כדי להוכיח את ההיפך, התשובות שלי לא יחכימו אותך בדבר. ערב נפלא, שבוע קריר וגשום וחג שמח.

אני לא הומיאופת, אבל למיטב הבנתי לא מדובר על

השפעה פיזית של החומר המדולל, אלא על השפעה אנרגטית על בעיה אנרגטית. הטענה היא שהחומר המדולל משאיר חתימה אנרגטית במים; למרות שאינו קיים פיזית, השפעתו האנרגטית נשארת. עוד: ההשפעה אינה על הגוף הפיזי, לא על מערכת העצבים (שהיא חלק מהגוף הפיזי) ולא על השדה המגנטי של הגוף, אלא ברמה אחרת, לפי מה שנאמר לי - רוחנית. את ההסבר לפעילות ההומיאופתיה, אם כן, צריך לחפש לא ברמה הפיזית אלא ברמה הרוחנית. את זה אשאיר להומיאופטים להסביר, אם ירצו, רק אציין שהנושא נידון בעבר גם בפורום הנוכחי, גם בפורום מדע פופולרי בתפוז ובטח בעוד הרבה מאוד מקומות. גוגל יכול להיות חבר טוב...

milavnerm

New member
הומאופתיה מהי?

שאלה טובה ואין תשובה עם יכולת הוכחה, לחילופין מנסיון בחולים שקיבלו טיפול הומאופתיה בשילוב טיפול אנרגטי וכמובן במקרים בהם אני מטפל, ברפואה המערבית, יש ממה שראיתי הבדל ,אם אפשר לכנות זאת וקטור כיוון כמו בפיזיקה זה נותן כיוון לטיפול. אבנר

milavnerm

New member
שיטות טיפול!

שיטות בהן אני עוסק הן: ביו-אנרגיה ,קרניוסרקל ,סוגים שונים הילינג תקשור תמציות פרחי באך ועוד, ההתכווננות היא היכולת שלנו להגיע לידע ולקבל בצורה נקייה ,מעניקה לנו את האפשרות לחיות חיים שלמים, כאשר השלם נפגע עקב מחלה, עם תרגול עצמי ועם שילוב של כל השפע בעולם זה אפשרי לצאת מכל בעיה רק דרוש רצון ןהתמדה . אבנר

yonyon75

New member
the truth

Homeopathy is not evidence base medicine. Contrary to many claims by homeopaths, there is no conclusive evidence that highly dilute homeopathic remedies are different from placebos. The benefits that many patients experience after homeopathic treatment are therefore most probably due to nonspecific treatment effects. Contrary to widespread belief, homeopathyn is not entirely devoid of risk. Thus, the proven benefits of highly dilute homeopathic remedies, beyond the beneficial effects of placebos, do not outweigh the potential for harm that this approach can cause. Trends in Pharmacological Sciences Volume 26, Issue 11, November 2005, Pages 547-548

AlienSpirit

New member
תודה לכל העונים

אני מכין פוסט בנושא בבלוג שלי ורציתי לראות האם פיספסתי משהו מהותי בהבנת הנושא. תודה.

למעלה