שאלה לגבי הבירה לף

mr bombastik

New member
שאלה לגבי הבירה לף

המליצו לי עליה בחום רב אבל כשהגעתי לחנות נתקלתי במספר סוגים אם אני לא טועה ירוק אדום וחום או משהוא כזה מה ההבדל בניהם ומה מומלץ ?

Chewbacca

New member
יש חמישה סוגים של Leffe

בראון (האהובה עליי) - בירה כהה, חזקה 6.5% אלכוהול. טעמים מרירים. מומלצת בחום למי שאוהב את הכהות. עטיפה חומה בלונד - בהירה עם קיק, 6.8 אחוז אלכוהול בירה טובה אבל לא הטעם שלי. עטיפה בהירה רדיוז - בהירה אדומה (מישהו יודע מה הופך אותה לאדומה?) פירותית עם 8.2% אחוז אלכוהול. עטיפה אדומה טריפל - בהירה וחזקה ביותר 8.4 אחוז אלכוהול דומה קצת לבלונד בטעם (לפחות ממה שאני זוכר) מישהו זוכר מה צבע העטיפה? Vielle Cuvee - מוגדרת ע"י היצרן כבירת הנזירים הבלגים האולטימטיבית תהליכי ייצור מיוחדים ומוקפדים, מרקם קרמי ו8.1% אלכוהול. עטיפה סגולה (פעם היה בקבוק קרמי)

Chewbacca

New member
ואני אנצל כדי לתת קישור

לאתר נחמד שמצאתי היום שנותן לגולשים לדרג בירות

beatman

Member
לטריפל צבע עטיפה זהוב

לבראון יש טעם חמצמץ שזיפי כזה, מרירות נמוכה ומרקם שמרים נעים לזרימה על הלשון.

amircn1

New member
לף בלונד../images/Emo68.gif היא האהובה עליי

והסקירה הזאת ממש נחמדה...

OMERTLLF

New member
איתגור למוח צ'ובקה......

ישנן בירות שמכונות "בלונד/בראון" וכו.... ישנן בירות שמכונות DOUBLE, TRIPLE",etc".... מה ההבדל וומה הוא נובע? וכמובן, אחלה סקירה

beatman

Member
ננסה לענות../images/Emo26.gif

הכינויים הללו ניתנים נראה לי רק לבירות מסוג "אייל" (לרוב בלגיות): בלונד-בירה בהירה בראון-בירה כהה, בצבע חום טריפל-בירה בצבע זהב כהה עם כמות נכבדת של שמרים בתוכה (לא מסוננת), אחוזי האלכוהול לרוב גבוהים בה (עד 12%). דובל-נראה לי אותו הדבר כמו הבראון.

OMERTLLF

New member
מממממ.....

נסיון יפה. ישנו קשר לבלגיות.... אבל, בוא נעשה את זה קל יותר BLOND = DOUBLE BRAUN = TRIPLE למה קיים ההבדל בשמות? (ויש סיבה אחת ספציפית)

Chewbacca

New member
אחלה שאלה

אבל קודם כל אני רוצה לתקן אותך. Braun = Double Blonde = בערך Triple. המונחים double triple או לפעמים quadruple באים לציין את כמות החומר הגולמי שנכנס לתוך הבישול של הבירה. התוצאה כמובן היא טעם יותר חזק ואחוזי אלכוהול יותר גבוהים. רשמית, למשל Leffe Braun - היא Double מהבחינה הזאת. למה לף קוראים לDouble שלהם בראון אבל לTriple שלהם Triple אין לי מושג.

OMERTLLF

New member
שים שניה את LEFFE בצד

ואני עדיין דבק ב: BLOND=DOUBLE BROUN=TRIPLE וכשתביא לי את התשובה - תבין למה אני דבק בזה.

Chewbacca

New member
גם אחרי שנתת לי את התשובה

ובלי קשר לLeffe. בכל אתר שמדבר על בירות בלגיות ובמיוחד על בירות כאלו שיוצרו במנזרים מדברים על כך שהמקבילה של Braun זה Double ושTriple היא בירה בהירה יותר. ולגבי התשובה - אני אתן לך את הכבוד הראוי...

OMERTLLF

New member
יודע מה?

יאללה, אחרי דפדוף מהיר באתר הזה http://perso.wanadoo.fr/cyril.pagniez/Trappist.htm אני מודה בהתפלקות

OMERTLLF

New member
"התוצאה כמובן היא טעם יותר חזק "

טעם של בירה ניתן מ: א - מים (ולכן בירות שמיוצרות מהמים הקשים של ישראל לא נכנסות אלי לבית). ב - כשות - שזה החומר שיוצר את המרירות של הבירה (שבמקורה היא בכלל מתוקה). ג - לתת/חיטה/שעורה וכו ורמת הקליה שלהם (מתיקות וצבע). ד - השריה בפירות/עשבי טיבול (BARBAR עם כוסברה למשל) - ארומה.

shmupi

New member
למיטב הבנתי מדובר על מספר התסיסות

שעוברת הבירה פעמים או שלושה ומכאן אחוזי האלכוהול הגבוהים

beatman

Member
ההבדל בין בלונד לדובל ובין בראון

לטרייפל אתה מתכוון ?

למעלה