שאלה לגבי הבטחת שם

ליטל172

New member
שאלה לגבי הבטחת שם

לפני 20 שנה שהתחתנתי הבטחתי שאתן שם לבת שתוולד לי על שם סבתי(שהקשר ביננו היה לא משהו..) ההבטחה לא ניתנה למישהו במשפחה אלא נאמרה בכלליות על ידי. נולד לי בן שניתן לו שם ללא קשר לשם הסבתא. מאז לא נולדו לי ילדים. אני ניצבת לפני טיפול פוריות ורציתי לדעת האם במידה ותיוולד לי בת ההבטחה שלי יכולה כעת להתבטל ולא לדאוג לגביה יותר? האם אי צריכה לשלוח פרטים נוספים למסר?

ליטל172

New member
לנורית שלום

לסבתא שלי קראו צביה ואני אמרתי שאם תיוולד לי בת אקרא לה איילה או אילת. אמרתי את זה באופן כללי להורי ובעיקר ביני לבין עצמי. יש לציין שאז לא נולדו עדיין נינות במשפחה, לאחר שסבתי נפטרה אך במהלך השנים נולדו בנות אך לא ניתן לה שם - כפי שידוע לי. האםלאחר כל כך הרבה שנים במידה ואלד בת עלי לתת שם או שזה כבר רחוק ואולי הסיבה שלא נולדו עוד ילדים מלמדת על כך שההבטחה הזו לא הייתה צריכה להתקיים? האם נין לתת שם עם אותיות שמזכירות? אני מודה לך על היחס וההתיחסות לשאלות

שלום ליטל172

ברגע שאמרת והוצאת את המילים בפיך כי תעשי דבר מסויים ללא הוספת המילים בלי נדר אחריהם בעצם הבטחת לעשות זאת ולכן נדרת נדר. במידה וזה אפשרי עלייך להתיר את הנדר על ידי רב. אשמח לעזור בשאלות נוספות.

doingood

New member
התרת נדרים

מרגיש לי שזה עניין רציני ועמוק מבחינתך, שמצריך יותר התייחסות. אם תיוולד בת מה המניעה לממש את ההבטחה?

ליטל172

New member
לא ממש יודעת..

עברו כל כך הרבה שנים ועברתי אינספור טיפולים שלא הצליחו. כאילו הייתה לי הרגשה (וזו אמונה בלבד) והיא (הסבתא) לא ממש רוצה בהבטחה הזו וכאילו שרוחה תצטרף למשפחה שלי.. ובשל ההרגשה הזו דיי ירדתי מהעניין- כאילו הבנתי שזה לא זה. כי בדרך כלל שמבטיחים - סוג של נדר- הדבר מתממש לא? אשמח לשמוע את דעתכם

doingood

New member
אז בסדר

אם סבתא לא רוצה, ואת כבר לא מרגישה צורך, והבת שבדרך מעוניינת בשם אחר, נשמע שהכל בסדר.

ליטל172

New member
לא בטוחה..

רציתי לשמוע את דעתך.. אבל אם כן אז חשבתי על השם עופרי (למרות שלבעלי קוראים עופר) או איילה - שהכי פחות מוצא חן. אבל עדיין אני מתלבטת בנוזא- מה דעתך- השנים הרבות מבטלות את ההבטחה הזו או שזה קצת מסוכן??

אורח לרגע

אני לא מבינה בדברים האלה (והנץ הגדול זה לא אני, התלחבשתי על מישהו...) אבל אפשר לשאול רב, פותר את כל הבעיות ואחרי שיש תשובה, אין מה לדאוג!!

מספר השנים שעברו מיום ההבטחה לא מבטלות

את ההבטחה (וכל זאת בהנחה שאכן הבטחת לקרוא לביתך לעתיד בע"ה בשם זה).

למעלה