שאלה לגבי הבונסאי

MOVEREP24

New member
שאלה לגבי הבונסאי

היי סן תאי וכל חברי הפורום, אני מצרף תמונה, כפי שביקשתם של הבונסאי שרכשתי. אגב, קניתי אותו דרך הנט. הוא עלה לי 120 ש"ח. בכל אופן השאלות שלי הן: א. האם זהו בונסאי אמיתי או לא? ב. כפי שאתם רואים בתמונה אני שם אותו במקום מוצל שיש בו חצי שמש וחצי צל. זה נראה לי כמקום האידיאלי. ג. אני משקה פעם בשבוע, האם זה בסדר? ד. סן תאי, התייחסת לנושא של טיפול יום יומי למה התכוונת? בקיצור, אשמח לשמוע כל הערה. תודה, משה

סן תאי

New member
שלום משה,

העץ שלך הוא ברכיכטון, הוא בהחלט נאה,נראה בריא ושתול בכלי יפה,גם המיקום נראה לי בסדר גמור וההשקייה כנראה מתאימה על פי חיוניותו. עצים אלו ודומיהם נמכרים במשתלות וחנויות פרחים כבונסאי אך הם אינם בונסאי כלל ועיקר. אתה מוזמן לקרוא קצת במאמרי הפורום אודות הבונסאי ולהיכנס לגלריות לראות צילומים, מיד תבחין שאמנות הבונסאי במהות מנסה לחקות את הטבע בקטן וליצור עצים שנראים העתק של מקביליהם בטבע רק מנונסים. אין פרוש הדבר שהעץ שלך 'נחות' חלילה, שמור עליו ותהנה ממנו, הוא לא זקוק לטיפול מסור כפי שדורש בונסאי, ואתה מוזמן לנסות במקביל לגדל בונסאי אמיתי.

MOVEREP24

New member
היי סן תאי

היי סן תאי, תודה על תשובתך. אכן חשבתי שמה שיש לי איננו בונסאי. והם עוד הגדירו אותו באינטרנט כבונסאי פיקוס ואף הראו תמונה של בונסאי פיקוס, מה שגם אני חשבתי שלא. בכל אופן יש לי שאלה אלייך. באיזה שלב צריך להעביר אותו לכלי גדול יותר? האם הוא יכול לגדול באותו כלי במשך תקופה ארוכה מאוד? שאלה נוספת, היכן משיגים בונסאי פיקוס אמיתי וכמה הוא צריך לעלות? האם יש אפשרות לרכוש אותו בנט? תודה, משה

סן תאי

New member
בוקר טוב,

הוא בהחלט יכול לגדול תקופה ארוכה בכלי הקיים לא חשש, בעוד שנתיים אפשר לשקול להעביר אותו לכלי גדול יותר. קשה היום לאתר עצי בונסאי למכירה בארץ, בנט אין למיטב ידיעתי כלום. תקרא כמה שירשורים לאחור בפורום, נתתי כמה טיפים בנושא ששווה לבדוק. עלויות סבירות הן החל מ-150 ש"ח ומעלה בהתאם לגיל ,לעיצוב ולכלי.

MOVEREP24

New member
אני אכן אקרא. מה שכן רציתי לשאול

אמרת שאחרי שנתיים צריך להעבירו. אחרי שמעבירים אותי לאיזה כלי להעביר אותו מאחר ויש לו גזע שיוצא החוצה כפי שאתה רואה בתמונה והוא כאילו "שולח" זרועות כאלו. לאחר שמעבירים אותו יש צורך לכסות אותם הוא שהם חייבים להיות בחוץ? לא ברור לי הקטע הזה. לתשובתך אודה. ועוד משהו, מה הסיבה שכתבת שקשה לאתר עצי בונסאי למכירה בארץ? משה

סן תאי

New member
גזע=שורשים חשופים

את השורשים החשופים מותירים מעל פני המצע, הם חלק מהעיצוב של העץ, מעבירים לכלי מעט גדול יותר שיכיל בנוחיות את מסת השורשים שגדלה בהתאם להתפתחות הנוף של העץ. קשה להשיג עצים למכירה פשוט משום שלא מוכרים. הייתה משתלת מיני-גן שנסגרה,באחד השירשורים הקודמים הפניתי לטלפון שלהם, אולי ניתן עוד לרכוש אצלהם. יש כמה עצים בתהליכי עיצוב שונים במשתלת דורון בבני ציון, אבל זה הכל למיטב ידיעתי. פשוט מדובר בתהליך עיצוב ארוך והרבה השקעה ביחס לביקוש מאוד מצומצם- אז כנראה שאין בעסק הזה סיכוי לסטרט אפ מוצלח.

MOVEREP24

New member
תודה על תשובתך

רק תקן אותי אם אני טועה. להעביר אותו לכלי גדול יותר (עוד כשנתיים ב"ה לכשיגדל לו) והגזע ימשיך להיות חשוף אמת? חוץ מזה אני אבדוק במשתלות יגור שזה ליד הבית שלי. אני מאמין שאולי יש להם. אני אברר ואחזור אלייך. אגב, אם אין להשיג, מאיפה אתה השגת את כל שלל עצי הבונסאי שלך?
משה

סן תאי

New member
אינך טועה

את הגזע יש להותיר חשוף. והנה בעודנו משוחחים עלה לפורום נציג מיני גן ומבטיח שמשתלת הבונסאי בלטרון תיפתח בקרוב...אז תעקוב אחר ההתפתחויות. את עצי הבונסאי שלי השגתי במהלך שנים של גידול מזרעים, השרשת יחורים, איסוף בטבע, הברכות אוויר, עיצוב חומר ממשתלות..כנס למאמרי הפורום תמצא שם מאמר מצויין של אולמוס - 'כיצד לבחור עץ לבונסאי'.

MOVEREP24

New member
סן תאי יש לך מושג כמה בערך עולה

בונסאי מסוג פיקוס? ראיתי תמונה של בונסאי פיקוס באיזה אתר ונורא התלהבתי... משה נ.ב - אצור היום קשר עם משתלת יגור ואראה אם הם מתעסקים עם בונסאי שם.

סן תאי

New member
כמה עולה בונסאי פיקוס?

נו... זה כמו לשאול כמה עולה מכונית אאודי? יש אאודי 80 מודל 84, ויש A8 מודל 04.... רק שבבונסאי זה הפוך... ככל שהגיל עולה..העץ משתבח ויקר יותר, ראיתי כבר באינטרנט עץ שמחירו 100,000 $

טל ש ח ר

New member
אכן ישנם בונסאי מאוד יקרים,

אך ניתןלהשיג גם בישראל, עצי בונסאי. פיקוס - ראיתי שקיימים בונסאי במשתלת שלומית בכפר ביאליק, המחירים שווים לכל נפש, בין 70 ל-200 ש"ח. במשתלת דורון במושב בני דרור, ישנם עצי זית בר מנונסים, מאוד נאים. לא ידוע לי טווח המחירים. אבל לדעתי הכוכב שבכתר בארצנו הקטנטונת, משתלת מיני גן שממוקמת במיני ישראל ליד לטרון, כרגע לא פעילה עקב שיפוצים, אך ניתן לקפוץ ביום שבת אביבי למשתלה האם, משתלת אגרו-נוי, בטוחני ששם תמצא את מבוקשך. במידה וחשקה נפשך בעיצוב עץ בעצמך, ניתן לרכוש עץ צעיר, אלון, אורן, חרוב, זית וכו', בן מס' שנים, לעצב אותו ולגדלו בעצמך. בהצלחה!

MOVEREP24

New member
../images/Emo13.gifהיי טל שחר וסאן תאי

טל שחר היקר או היקרה, ראשית תודה על התשובה. ראשית לא ידעתי על קיומה של אותה משתלת שלומית בכפר ביאליק. אני אכן אקפוץ לשם. אגב האם ידוע לך אם אלו באמת בונסאי פיקוס אמיתיים מאחר וסן תאי הסביר לי היום שיש המון משתלות שבעצם אומרות שהן מוכרות בונסאי אולם מוכרים מעין עצים ננסיים בדיוק כפי שקרה לי שהזמנתי כביכול "בונסאי פיקוס" דרך הנט וקיבלתי איזה שם של עץ ששכחתי את שמו, אבל בונסאי פיקוס זה בטח שלא. בין 70 ש"ח ל 200 ש"ח כמו שציינת זה אכן שווה לכל כיס. האם את רכשת שם בונסאי כלשהו? חוץ מזה האם ידוע לך אם משתלת יגור מתעסקים עם בונסאי? לגבי 2 המשתלות האחרות שציינת קצת רחוק לנו הצפוניים אבל אולי בשילוב טיול במיני ישראל זה מסתדר. ולך סן תאי, לא יודע אם אמרתי בהתחלה אבל ברכות על הפורום הנפלא הזה שגיליתי. כמה זמן קיים הפורום? ודבר נוסף כששאלתי כמה עולה בונסאי פיקוס התכוונתי לכמה עולה בונסאי פיקוס אמיתי הכי פשוט ולא עץ ישן כמובן. עץ רגיל. האם זה נראה לך הגיוני המחיר שטל ציינ/ה? ערב מצויין לשניכם, משה

סן תאי

New member
תודה על הברכות..ברוכים המצטרפים.

הפורום פעיל כבר כ- 10 חודשים. וכן, המחיר נראה סביר מאוד, עד 200 ש"ח בהחלט שווה לכל נפש, אגב משתלת דורון היא בבני ציון ולא בבני דרור...זה אמנם קרוב, אבל בכל זאת..

טל ש ח ר

New member
לא רכשתי עדיין משלומית, למרות

שראיתי אצלם מס' עצים יפים, מהטעם הפשוט שאין לי מקום לצרף עוד עצים לאוסף. אני גר בדירה ללא מרפסת. ושלומית מוכרים בונסאי ממספר סוגי עצים, לא זכור לי בדיוק איזה, התרשמתי יותר מהפיקוסים שלהם. פיקוסים מסוג פיקוס השדירות. אלו הפיקוסים שרואים נטועים על כל צעד ושעל בחיפה, ברחוב העצמאות לדוגמא ובערים שונות. ביגור ראיתי מספר פעמים שהם מוכרים מה שהם קוראים לו מיני-טרי, פיקוס מסוג בנימינה ועצי זית קטנים ולא כל-כך יפים לדעתי. את הפיקוס לא ראיתי אצלם מזה זמן מה. בהצלחה

MOVEREP24

New member
היי טל

מה עניינים? התקשרתי היום למשתלת יגור והם אמרו לי שכבר אין להם בונסאי בכלל. החברה בת שלהם שמתעסקת עם זה הפסיקה עם זה. יחד עם זאת הם אומרים שניתן אולי להשיג דרכם כמה בונסאים שנותרו במחיר של....40 ש"ח! נשמע תמוה ביותר אבל המחיר בטח כבר יצביע על הטיב. אני שולח קישור לבונסאי שאני מחפש. תוכל להגיד לי, אתה או סן תאי האם זה בונסאי פיקוס או לא? תודה, משה

טל ש ח ר

New member
זה נראה כמו פיקוס

היי משה, כן זה נראה כמו פיקוס, קשה לזהות בדיוק איזה מין מהתמונה. הצמח בתמונה נאה מאוד ונראה בעל פרופורציות יפות.

סן תאי

New member
בונסאי יפה !

העץ בקישור יפה מאוד.. רק שכדאי להיזהר, אתה עלול לקבל בפועל דבר אחר לגמרי.

למעלה