שאלה לגבי האכלה...

שובל09

New member
שאלה לגבי האכלה...

יש לי בואה, בערך 65-70 ס"מ, משילה פעמיים בחודשיים חודשיים וחצי, היא אוכלת עכבר אחד לשבוע (לא עכבר בוגר, אבל גם לא קטן), האם להעלות לה את הכמות? אותה שאלה לגבי כרכן תירס, אורך כ-95 סמ', משיל פעם בחודש במדוייק, אוכל אותו דבר, פעם בשבוע עכבר, להעלות גם לו? תודה מראש, שובל.

galvin

New member
שמע ...

כשהבואה שלי היתה בגודל הזה, היא אכלה חולדות צעירות ... אבל זה לא ממש משנה. השאלה היא על איזה קצת גידול אתה רוצה להחזיק אותה. (לא ציינת בת כמה היא, זכר או נקבה, ואם טרף חי או מת). חשוב לתצפת על הנחש מדי פעם.. לראות מה הרגלי ההסתובבות שלו בטרריום- ומתי ביחס להאכלות. ככה תוכל לדעת אם הוא מחפש, או שהוא עסוק עם הארוחה הקודמת וכולי. (גם לפי חלוקת הזמן בין האזור החם לקר). אני משתדל להגיע למצב שבין האכלה להאכלה הוא מחפש אוכל, מטייל ופעיל- ולא סתם רובץ ומחכה לי.. אבל כמו על כל דבר- אפשר למצוא מישהו שיחלוק עלי ועושה אחרת. הכי חשוב להכיר ת'בובה שלך.. רק עוד שורה אחת ... גידול מהיר מדי עלול לגרום לבעיות מסויימות בהתפתחות ולהקשות על רביה במינים מסויימים. אני לא עוסק ברביה- אבל אם אתה כן מתכנן- מומלץ שתשאל על תכנון עונות וזמני האכלה מסודר.

שובל09

New member
תודה, ו...

לא ידוע לי אם היא/הוא זכר/נקבה... בדיקה אני יעשה לפני שאני יחליט להרבות, היא בערך בת חצי שנה+/-. לא ממש איכפת לי קצב הגדילה, אם זה יהיה איטי יותר או מהיר יותר...

למעלה