שאלה לגבי האזכרה

שרון123

New member
שאלה לגבי האזכרה

שוב ההתלבטות מה להכין לאכול... בשנה שעברה האזכרות נערכו אחה"צ(11 חודש ושנה), כך שהסתפקתי בבורקסים, מאפים מתוקים ירקות פירות פיצוחים וכעכים. השנה האזכרה תיערך בשישי בבוקר, ותמשיך אצלנו בבית לתוך הצהריים. אז חשבתי על תפריט כבד יותר, שיהווה ארוחת צהריים קלה. אני מניחה שלא נשב סביב שולחנות. אני מתלבטת בין תפריט בשרי לחלבי. אם חלבי זה יהיה פשטידות, סלטים, מאפים ואם בשרים זה יהיה שניצלונים, קציצות מטוגנות, לביבות. אני מאמינה שנהיה כ 20 איש. בעיקרון אני בשלנית מדופלמת, אבל לא בטוחה שאני רוצה להתעסק בזה ביום האזכרה(ואולי עדיף כן להתעסק בזה, כדי להרפות מעט מהכאב?) עיצות ורעיונות יתקבלו בתודה

eaz1514

New member
שרון מה שהכי קל לך להכין

אצלנו לא נהוג אזכרות עם אוכל, בכל אופן לנו כבר אין אזכרות "רשמיות". אני הייתי הולכת על בשרי אבל לכיוון עופות בתנור, בשרים ברוטב, תוספות אורז, פסטה, תפוחי אדמה, כמה סלטים טריים, אבטיח ופירות אחרים ועוגה. אם את חייבת שניצלים לילדים אני תמיד מכינה כמות קטנה וצ'יפס (תפוגן). נראה לי יותר קל להכנה בכמויות מלהתעסק עם פשידות ומאפיםהעבודה לא נגמרת !! וממש לא תהי במצב רוח לבלות במטבח. יש לך אופציה לקנות אוכל ביתי מוכן? לפחות חלק?

שרון123

New member
אני מתלבטת לגבי האוכל המוכן

המקום הקבוע שאנחנו קונים בו(קונדיטורית הפיה הקסומה בקיבוץ עינת) סגור כל השבוע. קיבלתי המלצות חמות על הקייטרינג הבשרי של קיבוץ עינת, אבל נראה לי יותר מסובך להיכנס ולקנות אוכל ביום האזכרה. אם אני אכנס לפני האזכרה האוכל יישאר בשמש כשעתיים. ואחרי האזכרה אני לא בטוחה שזה יהיה מעשי להיכנס ולקנות אוכל במקום הומה כל כך. אוכל מבושל נראה לי פחות מתאים לשישי בצהריים, בעיקר כי לא תהיה ארוחה סביב שולחן.

דליה ח

New member
אזכרות זה של תרבויות ומנהגים...

אני גרתי בשכנות עם העדה הבוכרית והגרוזינית. שם יש סעודות שאני לא הבנתי את פשרן. תמיד אמרתי שרק חסר שם את ה"דרבוקה". אצל העדה שלנו {התימנית }נהוג לכבד במרק המסורתי ופיתות וחילבה, וכמובן פירות. לא אהבתי את זה, ואצלנו בבית אני מסתפקת כמו שאתם עשיתם בשנה שעברה. כיבוד קל, שתיה חמה וקרה מאפים ו"מזונות" כמו שמכנים זאת הדתיים. יסלחו לי אלה שנוהגים אחרת, אני לא חושבת שאני צריכה לנהוג באזכרה של אודליה כמו שהייתי נוהגת ב"חינה" שהיתה מתוכננת לה, או בכל מסיבה שמחה אחרת. בכל זאת צריך שיהיה הבדל. לדעתי לפחות.

שרון123

New member
בשתי המשפחות שלנו נהוג להגיש אוכל

אצל דודו זו צלחת קבועה מסודרת מראש עם דג מטוגן, ביצה קשה מקולפת, מלפפונים מקולפים חתוכים לאורך, עגבניות שרי, מלפפונים חתוכים, כעך, בוטנים, בורקס תפו"א(הכל פרווה) במשפחה של אמא שלי נהוג כעכים, ירקות חתוכים, פירות, פיצוחים, עוגת סולת. זה מה שאני זוכרת בערך. רק לחשוב על הארוחה במשפחה של דודו, עושה לי בחילה. עשו את זה אצלנו ב 30, והריח של הדגים והביצים הקשות עדיין מעלה בי תחושת קבס. אבל בכל זאת, זה יהיה שבת בצהריים, יהיו רק אנשים קרובים ואהובים, ויש לי מין צורך שהם יהיו לזמן ארוך, ולא יברחו בגלל הרעב.

eaz1514

New member
גיסתי האכילה אותי ביצה כשאבא נפטר ../images/Emo197.gif

נחנקתי ממנה ! אחרי הלויה של רונן מישהו ירד לקונדיטוריה וקנה בורקסים ורוגעלך, שתיה וזה מה שהגשנו, מי שרצה הכין קפה במטבח. מהתחנה של עודד הגיעו עם כמה ארגזי שתיה, קפה שחור, נס קפה, סוכר, אורז, שמן מה לא והכל בכמויות !!! הייתי בשוק כנראה שככה נהוג. פעם כשהיתי מאוד צעירה באתי לאזכרה 11 של שכן, הגישו לי צלחת ובנימוס אמרתי לא תודה, אמרו לי את חייבת זו מצווה. מאז אני מקפידה להתכבד גם עם ממש לא בא לי לפחות קצת מים ו"כזית" של משהו.

שרון123

New member
עברו שנתיים ועוד יש לי במזווה

קופסאות קפה שקיבלנו בשבעה
בטח כבר לא בתוקף. אני לא שותה קפה, ודודו טוחן במקום ומכין קפה של מכונה

eaz1514

New member
גם אצלי עניני טעם ../images/Emo96.gif

לי בעקרון אסור קפה ואם כבר אז נס עם הרבה חלב
אבל הבעל והבן מחליפים מידע עם כל מיני מילות קוד כמו מקסיקו זשוף, קולומביה אקסאזה?!

eaz1514

New member
לא, יש ממש לידנו חנות שם טוחנים

והם קונים 200 גר' כל כמה ימים שיהיה טרי

דנדוש2009

New member
שרון הי עיצה ממני

תלכי על חלבי קל יותר ותחלקי משימות בין האורחים המאוד קרובים, זה יקל עליך משמעותית בכמות הארגון בהצלחה

חיה אש

New member
שרון..

אני באזכרה הזמנתי מראש בורקסים כל מיני רוגעלך וקרואסונים והמון המון שתיה קרה האזכרה היתה בשעה 11.00 בבית העלמין רוב האנשים לא הגיעו אליי הביתה וזו הסיבה שהכנתי כיבוד שם למרות שזה לא לרוחי ולא על פי המסורת אצלנו...אצלנו אילנה אכן אחרי הלוויה, אני זוכרת כילדה קטנה , נתנו ביצה קשה לאבלים. לאחר בית העלמין הגיעו אלינו כל המחלקה של גיא וכמובן משפחה קרובה וחברים בערך כ - 50 איש הזמנתי פיצות כי לא רציתי להתעסק עם חימום ועם הגשה הזמנתי יום קודם הכנתי פיצוחים ואבטיח קר וזהו ...התאים מאוד לחיילים שחלקם דתיים ולי במיוחד שלא התעסקתי בכלל עם הכיבוד.

שרון123

New member
תודה רבה לכולכן../images/Emo24.gif

בסוף החלטתי להזמין סנדוויצ'י בייגלים. פתחו מקום קרוב אלינו, והם מוכנים להביא את הכל מסודר במגשים, בדיוק לשעה שנחזור מבית העלמין. נשאר רק להוסיף שתיה פיצוחים ונשנושים. אני אערוך הערב קניה.

פזגורית

New member
דיוני הביצה שלכן הזכירו לי משהו

אנחנו לא הכרנו עד הלווייה את המנהג הזה, וביום הלווייה באה איזו דודה מהצד המצרי, וכשכולם יצאו לבית הקברות היא השאירה על הכיריים הדולקים סיר עם ביצים, ולא אמרה כלום (בטח חשבה שכולם יודעים במה מדובר.). כשחזרנו מהלוייה היא התפלאה לראות שהאש כבוייה ובזעקות שבר ניסתה לברר מה קרה. הסתבר שבעלי, שכמובן לא הכיר את המנהג, ראה כירת אש דלוקה וכיבה אותה שלא תהיה אש בבית כשכולם בבית הקברות. היא כלכך כעסה עליו! והיתה מוכנה ממש ללכת ולקבור גם אותו, עכשיו ומיד! ושרון יקרה, אני מקווה שהפתרון שמצאת לך ימצא כמתאים לכם ושהאזכרה תהיה ותעבור לפי רוחך וליבך. יסמין, מחבקת אותך.

eaz1514

New member
../images/Emo8.gif גיסתי הביאה איתה את הביצים המבושלות

כל הדרך מבית"ר עילית עד הרצליה כי אצלנו גם אסור לבשל אותם בבית הנפטר. הבנתי שמדובר על סמליות מחזור החיים
.

למעלה