שאלה לגבי דתיות ודת
בתקופה האחרונה אני מתעסק הרבה יותר עם יחסי ליהדות ולדת , ופחות מאשר עינייני הומואים.
אני מאמין בכח עליון , ש"מתחשבן " עם בני האדם.
אני מאמין שהדת מבוססת על מצוות של בין אדם לחברו , כשהדת תפקידה להסביר מה צריך לעשות בשביל לקיים מצוות אלו.
לפיכך אני מאמין שדתיים הם אנשים טובים יותר .
אני לא ממש מאמין שאלוקים "מתחשבן" לגבי מצוות של בין אדם למקום
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו לא מניח תפילין ?
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו אוכל חמץ בפסח ?
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו לא התפלל מנחה כבר 4 ימים רצוף?
מי מחליט איזו מצווה יותר חשובה? למה איסור לאכול חמץ בפסח יותר חשוב מאשר איסור ללכת רכיל ?
האם ולמה מצוות הנחת תפילין יותר חשובה מלהתפלל ערבית ?
האם יותר חשוב לברך שהכל ניהיה בדברו מאשר מזונות ?
האם באמת נראה לכם שאלוקים מתחשבן על מצוות בין אדם למקום ?
(התירוץ המקובל שה' נתן לנו מצוות כדאי להיטיב עימנו . ושנקבל את הטוב לא כמתנת חינם . לא מתקבל בעיני)
אשמח לתשובות
ואיך לדעתכם נקרא - אדם שמאמין שהאל צופה ומתחשבן עם בני אדם לגבי התנהגות לזולת / בין אדם לחברו ? נחשב אדם דתי ? של איזו דת ?
בתקופה האחרונה אני מתעסק הרבה יותר עם יחסי ליהדות ולדת , ופחות מאשר עינייני הומואים.
אני מאמין בכח עליון , ש"מתחשבן " עם בני האדם.
אני מאמין שהדת מבוססת על מצוות של בין אדם לחברו , כשהדת תפקידה להסביר מה צריך לעשות בשביל לקיים מצוות אלו.
לפיכך אני מאמין שדתיים הם אנשים טובים יותר .
אני לא ממש מאמין שאלוקים "מתחשבן" לגבי מצוות של בין אדם למקום
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו לא מניח תפילין ?
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו אוכל חמץ בפסח ?
מה אתם חושבים שיקרה אם מישהו לא התפלל מנחה כבר 4 ימים רצוף?
מי מחליט איזו מצווה יותר חשובה? למה איסור לאכול חמץ בפסח יותר חשוב מאשר איסור ללכת רכיל ?
האם ולמה מצוות הנחת תפילין יותר חשובה מלהתפלל ערבית ?
האם יותר חשוב לברך שהכל ניהיה בדברו מאשר מזונות ?
האם באמת נראה לכם שאלוקים מתחשבן על מצוות בין אדם למקום ?
(התירוץ המקובל שה' נתן לנו מצוות כדאי להיטיב עימנו . ושנקבל את הטוב לא כמתנת חינם . לא מתקבל בעיני)
אשמח לתשובות
ואיך לדעתכם נקרא - אדם שמאמין שהאל צופה ומתחשבן עם בני אדם לגבי התנהגות לזולת / בין אדם לחברו ? נחשב אדם דתי ? של איזו דת ?