שאלה לגבי דור העתיד

בימבום

New member
שאלה לגבי דור העתיד

שלום, וסליחה על ההתפרצות... לבעלי יש מספר בני משפחה החולים בצליאק. אני בהריון, האם יש משהו שכדאי שאדע כבר עכשיו? כמובן שאין אפשרות לדעת האם העוברון שלנו חולה צליאק בעצמו? האם עלי להמנע מגלוטן במהלך ההריון? כאשר יוולד כיצד אוכל לדעת אם הוא חולה, לפני שאני מזיקה לו, עם תזונה לא מתאימה? ושאלה אחרונה ולא קשורה, הייתי רוצה לפנק בן דוד חמוד בלחם, הכי משובך שיש, שלא מכיל גלוטן. צריכה מירשם תודה

ברוכה הבאה

אין שום צורך להימנע מגלוטן במהלך ההיריון, עיכול המזון נעשה בגופך ולא בגופו. הוא מקבל את הרכיבים דרך מערכת הדם המשותפת. רצוי להימנע מחשיפה לגלוטן עד גיל שנה לפחות, ולאחר מכן לחשוף בהדרגה ולשים לב לשינויים כלשהם, כמו כן להיות במעקב רופא ולערוך בדיקות לאחר שנחשף תקופה מסוימת לגלוטן. (אבל כל זה עוד רחוק ממך, הוא עדיין בבטן ואנחנו מדברים על גיל שנה ומעלה...). לגבי מתכונים - במאמרים יש לנו מאגר מתכונים. הלחמים הכי טובים שיצא לי לטעום, הוכנו במכונת לחם. אז שוב ברוכה הבאה, את מוזמנת להישאר, להיוועץ בנו ולתרום מנסיונך.

נצר1

New member
תלוי בקרבה המשפחתית לדעתי.

אם יש לו אחים/אחיות חולים , אז כמו שהמליצה אלפקה הייתי נמנעת מלתת גלוטן (על אף שהאחים שלי נותנים לילדים שלהם לחם ומתכוונים פשוט לבדוק אותם בגיל 2-3 , או אם יראו סימפטומים שצריכים להדליק נורה אדומה). בכל מקרה הייתי מתייעצת עם האחות בטיפת חלב לאחר שהקטן יוולד.

למעלה