שאלה לגבי דוד שמש

eliav56

New member
שאלה לגבי דוד שמש

התקנתי דוד שמש 150 ליטר עבור משפחה של זוג + ילד קטן אך המים נגמרים כעבור 10 דקות בלבד האם זה הגיוני או שהייתי אמור להתקין 200 ליטר חשוב לציין שהבית חדש וכך גם מערכות האינסטלציה

kitt

New member
מדובר בדירה עם מערכת סולארית

משותפת? אם כן אז יש להתקין אל חזור בדוד.

kitt

New member
אל חזור זה שסתום/ברז שמאפשר זרימת

נוזל/גז רק בכיוון אחד וחוסם מעבר בכיוון השני.

is99

New member
הבהרה אם אפשר

תקנו אותי אם אני טועה אבל עד כמה שאני מבין בדודים במערכת מרכזית יש לך דוד פנימי אם כניסה ויציאה של מים לדירה שלך בלבד ומסביבו זורמים מים שמוזרמים מהמערכת הסולרית המשותפת. במערכת תקינה משאבה שמזרימה את המים המשותפים לא צריכה לעבוד כאשר המים לא חמים. אבל אם המשאבה עדיין פועלת גם כאשר המים קרים מה זה יעזור אם יש לי שסתום חד כווני ? הרי בכל מקרה למערכת המרכזית יש כניסה לדוד שלי ויציאה ממנו וגם כאשר המים קרים הם מוזרמים באותו כוון ?!

kitt

New member
הבעיה בד"כ היא שמים חמים שנכנסים

לדוד שלך "בורחים החוצה" ממנו חזרה לסירקולציה הכללית למי שצורך אותם באותו רגע, שסתום אל חזור ימנע את הבריחה הזו.

is99

New member
סליחה על הבורות

אבל מה הכוונה ? למה שיברחו ? אם המשאבה עובדת כשמים במערכת הסולרית קרים אז כן אתה תחמם את השכנים אבל איך שסתום יעזור לך ? המשאבה בכל מקרה מזרימה מים באותה צורה גם כשהם חמים וגם כשהם קרים ?! אם תתקין ברז שינתק אותך מהמערכת המשותפת של הבניין ותסגור אותו לפני שתתחיל לחמם אז ברור אבל שסתום חד כווני ?!

רשר

Well-known member
מנהל
גניבת מים חמים במערכת משותפת

כאשר המשאבה סגורה המים יחלו לנוע באופן טרמוסיפוני עד להשוואת החום בכל הדוודים, מסלול ירוק שכמובן ממשיך גם לשאר הקומות. כדי לעצור את הזרימה מתקינים שסתום אל חוזר עם קפיץ שלא יפריע לזרימת המים בכוח המשאבה אולם יעצור את הזרימה הטרמוסיפונית.

is99

New member
תודה רבה הבנתי, כמה הוא עולה ...

והיכן ניתן לרכוש אותו כדי להתקין לבד ?

is99

New member
עוד שאלה קטנה

עד כמה שאני מבין כדי שהשסתום הזה יעבוד זרימת המים באופן טרמוסיפוני צריכה להיות בכוון הפוך לזרימת המים כאשר הם מוזרמים בעזרת המשאבה. יש משהו שבאמת גורם להם לזרום בכוון הפוך ?

רשר

Well-known member
מנהל
כיוון הזרימה התרמוסיפונית

יכול להיות עם או נגד כיוון הזרימה מהמשאבה, המים לא זורמים במעגל המשאבה אלא במעגלים בין הדודים. בתכנון נכון המשאבה מזרימה מים חמים למפלס העליון של הדוד ולאחר מסירת החום הם יוצאים מלמטה. כוון החץ בשסתום צריך להיות בכיוון הזרימה האמיתי כפי שנבדק ע"י הפרשי החום בין שני הצינורות כאשר המשאבה עובדת והדוד קר. השסתום צריך להיות מוחזר קפיץ שימנע זרימה בכיוון זרימת המשאבה אבל בכוח קטן.

למעלה