שאלה לגבי דוד חשמלי

NightElf

New member
שאלה לגבי דוד חשמלי

לי נאמר שיש לי בבית דוד חשמלי ואין דוד שמש. עכשיו, שמתי לב שאני לא תמיד צריך להדליק את הדוד, ולפעמים יש מים פושרים, לפעמים חמימים והרבה פעמים אפילו יש מים רותחים. השאלה היא אם זה בגלל שהשמש מחממת את המים? או שאולי השותף השני הדליק את הדוד הרבה זמן, ונשארו מים חמים? האם מים רותחים יכולים להחזיק מעמד גם מספר שעות?

Mיקי_

New member
נשארו מים

מים יכולים להישאר מספר שעות, תמיד לבדוק לפני שמדליקים דוד... אגב מהיכרותי עם דודי חשמל הדוד נמצא היכן שהוא בתוך הבית כך שאין אף שמש שמחממת אותו...

NightElf

New member
בקשר לדוד

זה המיכל הלבן הזה שרואים על גגות הבתים? אם אני אראה משהו כזה בתוך הבית שאני אדע שזה הדוד? או שזה שונה במקרה של דוד חשמלי?

Mיקי_

New member
זה זה אבל הרבה יותר קטן

והוא בדר"כ נמצא בתוך בוידמים... אם יש לך בוידם חפש שם...

נשמע מוזר

מים בטמפרטורת רתיחה לא ישארו בטמפרטורה הזו אלא אם כן יהיה משהו שימשיך ויחמם אותם. מצד שני, טמפ' הגוף שלך היא 37 מעלות (ולא מאה), ולכן אם הסביבה של הדוד היא לא מאוד קרה, יקח להם זמן להתקרר. כמה זמן? אין לי מושג. בין היתר זה תלוי בקיבולת של הדוד. אם אין דוד שמש, אז הדרך היחידה שבה השמש עלולה לחמם את המים זה במידה והדוד הוא על הגג - והפח מתחמם. החימום הזה נראה לי מאוד מאוד זניח, כך שאם אין דוד שמש - לא באמת הייתי סומכת על השמש לחמם (אולי בקיץ, בערב, אחרי שכל היום השמש קפחה עליהם.), במיוחד שהטמפרטורה בחוץ היא לא גבוהה. כך שבגדול - נשארנו עם זה שהשותף השני הדליק את הדוד לזמן ממושך, התקלח, כיבה את הדוד, ולך נשארו מים חמים במרווח של כמה שעות. במקרה של שאלות נוספות - גשש בלש כאן
.

NightElf

New member
גם אני חשבתי ככה

רק היה לי מוזר שהמים נשארים רותחים למשך כמה שעות...
ברצוני לציין ולהדגיש שיש ממש מים רותחים, ואני צריך לסובב גם את הברז של המים הקרים מעט כדי לא להכוות, אבל אני מרגיש שאחרי רבע שעה בערך המים החמים מתחילים "להגמר", ואומנם זה הזמן שאני יוצא בערך מהאמבטיה, אבל אולי זאת אינדיקציה שהשתמשתי במים חמים שנותרו בדוד מאז שהשותף השני הדליק אותו והם נשארו חמים.

למעלה