שאלה לגבי גמילה

שאלה לגבי גמילה

שלום חברים יקרים, כ"כ טוב לדעת שיש התייחסות לשאלות פה ושיש תגובות מפרגנות, תודה לכולכם.. ברצוני להתייעץ איתכם מנסיונכם האישי לגבי גמילה מחיתולים וממוצצים (בתנו בת ה4) ועדיין מסרבת להגמל אנא אנו לוקחים אותה הרבה לשירותים והיא עושה כמבקשים ממנה אך לפעמים מסרבת בכל תוקף, לגבי המוצצים היא לא מוכנה להפרד, ונעשית מאוד אגרסיבית אם לא נותנים לה מוצץ. יש לה התקפי זעם והיא לא פעם שורטת ונושכת אותי ואת אביה. אנו עובדים עם שיטת A.B.A שמאוד עוזרת לה אך עדיין יש לה הרבה מחסומים חברתיים, תודה על ההתיחסות.

יפעת SH

New member
שלום אמא של ש. לגביי גמילה

מחיתולים אין לי הרבה לתרום, גמלתי אותו כשהיה בן 2 והכל (לכאורה !!!) עוד היה בסדר. לגביי גמילה ממוצץ, המתוק בן 7.8 ונגמל רק לפני כחודשיים, כי מהמקום שלי לא היה בשל לזה (דרך אגב, גם האח שלו, רגיל לחלוטין נגמל באותו גיל ) המטפלת שלו ניסתה לעבוד עלינו קשות שנגמול אותו הרבה לפני, אבל בהרגשה שלי הוא היה צריך עדיין את דרך המציצה על מנת להרגע. בכל זאת בסביבות גיל 5.5 ניסנו לגמול אותו וזה היה נורא, ממש קורע לב. עכשיו הוא גמול לגמרי, היה טיפה קשה אבל הוא בהחלט היה מוכן רגשית להפטר מהמוצץ וזה היה מכריע באופן שהגמילה נעשתה ובשת"פ שלו. לכי עם התחושות שלך, האם הוא באמת מוכן עכשיו לפרידה מהמוצץ, או ששיקולים (של) זרים מכריעים פה ? בכל מקרה, בהצלחה במה שתחליטי.

shirkoosh1

New member
הי אמא של ש1

שלחתי לך מסר באישי עם מס' הטל' שלי. אם תרצי, אשמח לדבר.

גמילה מחיתולים

לפי דברייך, אתם עובדים בשיטה ההתנהגותית. בשיטה זו, אנו עורכים גמילה במספר דרכים אפשריות- הנפוצה בהן הינה תיקון יתר. תוכלי לפנות למנחה התכנית שלכם, לבירור פרטים- וכן בעזרת כל מנוע חיפוש ברשת האינטרנט. מבחינת עונה, כעת זמן קצת פחות מתאים לגמילה בשנה- בעקבות סרבול בגדים ותנאי מזג אויר; כדאי יותר לשקול את הנושא לקראת אפריל 07. בהצלחה מרובה!

גמילה היא תהליך מורכב

ולגמרי לא פשוט, בוודאי אצל הילדים שלנו. מאוד חשוב, לדעתי, שתהיה תוכנית גמילה עקבית ומסודרת, שתכלול הן את המסגרת הלימודית של הילד והן את הבית (וכל מקום אחר שהילדים נמצאים בו). הגמילה צריכה להיעשות בשיתוף פעולה עם המסגרת הלימודית. אפשר לקבל 'טיפים' נקודתיים כאן בפורום, אך לא נראה לי נכון לבסס על ה'טיפים' הללו תוכנית גמילה. שמעתי על מקרים שמתחילים עם גמילה רק בבית, או רק בגן, וזה ממש לא נראה לי נכון. הילדים שלנו הרי חייבים מסרים עקביים ולא מבלבלים (אם כי יתכן שיהיו כאן כמה הורים שיספרו על הצלחות בגמילה שנעשתה כך). אם תרצי, אשמח לספר לך על תוכנית הגמילה שלנו. הנסיך בן 4+ והתחלנו בתהליך הגמילה מעט לפני שמלאו לו 4. בסה"כ הולך לא רע. הנסיך משתמש בחיתול רק בלילה ואין כמעט פספוסים. עם זאת, תהליך הגמילה טרם הושלם: כאמור, הנסיך לא גמול בלילה, למרות שבמקרים רבים מתעורר עם חיתול יבש. הוא מסרב לעשות קקי בשירותים (מתאפק כל היום ועושה קקי בחיתול ששמים לו לפני השינה). כמו כן יש לנו עוד עבודה בתחום היוזמה ולקיחת האחריות מצד הנסיך. כמו שאמרתי, מורכב. אם תרצי לדבר, את מוזמנת לפנות אלי במסר. בהצלחה.

גם אנחנו במצב דומה ../images/Emo69.gif

שלום רב בתי בת4+ ואנחנו עדין אוספים בגדים של פיספוס בגן לפעמים לא מוכנה לשבת באסלה לא עושה סימנים לפיפי אנחנו שואלים אותה יש גם בעיה בדיבור אז זה מקשה יותר בלילה טפו טפו אין פיספוסים אני חושבת שזה גם תלוי גם בהורים התירגול עם הילד בהצלחה ולא להתיאש אסור לשכוח שהילדים המיוחדים שלנו נורא עדינים ורגישים

למעלה