שאלה לגבי גלוטן

שאלה לגבי גלוטן

אדם בן 8.5 חודשים ויונק כמעט כל היום (וכל הלילה), אוכל גרבר פירות וירקות ומקבל בקבוק אחד או שניים של נוטרה מגן (יש לו רגישות גבוהה לחלב פרה שאפילו עוברת אליו דרך חלב האם כשאני אוכלת מוצרי חלב). אני רוצה לתת לו מדי פעם ביסקוויט ואני חוששת לגבי מוצרים שמכילים גלוטן כיוון שהוא כבר רגיש לחלב, לכן קניתי ביסקוויטים בחנות טבע שאינם מכילים חיטה (WHEAT FREE) והם מיוחדים לתינוקות אך אינני בטוחה שאינם מכילים גלוטן. המוצר מכיל: ORGANIC BARLEY FLOUR, ORGANIC OAT FLOUR, ORGANIC MOLASSES, ORGANIC WHOLE OAT SYRUP SOLIDS, BAKING SODA אני אשמח אם תוכלי לומר לי אם יש חשש כלשהו לגבי הגלוטן במוצר ואם אני יכולה לתת לו לכרסם להנאתו ביסקוויטים
תודה מראש

שרונס

New member
הביסקוויטים מכילים גלוטן.../images/Emo10.gif

סליחה, אסתר שאני נדחפת. אני מאוד נהנית ומשכילה מלקרוא את הפורום שלך. אני בסופו של ההריון ומקווה להצטרף למעגל המניקות בשבועות הקרובים. יש לי רגישות לגלוטן ולכן אני יודעת שבכל המרכיבים, חוץ מאשר הסודה לאפיה והמולסה, יש גלוטן. אפשר לקנות ברוב חנויות הטבע עוגיות ללא גלוטן. תשאלי את המוכר/ת אם יש להם. צריך להיות כתוב בפרוש - ללא גלוטן או GLUTEN FREE. אפשר גם לאפות לבד. יש בסופר מרקט קמח ללא גלוטן. הקמחים הנוספים ללא גלוטן הם קמח תפוחי אדמה, אורז ותירס. מנסיוני, הכי טעים לערבב קמח תירס עם הקמח ללא גלוטן, אבל יש לשים הרבה יותר קמח יחסית למים מאשר כתוב בכל מתכון (בערך פי שניים יותר קמח). בכל שאר הדגנים יש גלוטן.

שרונס

New member
דרך אגב, לאמא של אדם:

אני בטוחה שאסתר תדע לפרט יותר ממני בנושא, אבל בינתיים כדאי שתדעי שהרגישות לגלוטן מאוד יורדת אצל תינוקות שנחשפים לגלוטן תוך כדי הנקה. זו ההמלצה לגבי אימהות עם צליאק - לחשוף את הילד בהדרגה למוצרים המכילים גלוטן ובמקביל להניק כמה שיותר. למה את חושבת שאדם רגיש לגלוטן? רגישות אחת (למוצרי חלב) לא תמיד קשורה לרגישות אחרת...

תודה ../images/Emo6.gif

תודה שרון על תשובתך המפורטת. לגבי שאלתך, זה לא שאני חושבת שבטוח תהיה לו רגישות לגלוטן, פשוט בגלל שלא ממליצים לתת לתינוקות מתחת לגיל שנה מוצרים המכילים גלוטן ועקב העובדה שלאדם יש כבר רגישות נוספת תהיתי האם המוצר מכיל גלוטן. דרך אגב, לגבי העוגיות ללא הגלוטן בחניות: הן מכילות דברים אחרים שלא מומלצים לתינוקות כמו ביצה או חמאה שאסורה לאדם. בקיצור הפיתרון הוא לא לאכול ביסקויטים עדיין.

למעלה