שאלה לגבי גירושין בחו"ל

קולומין

New member
שאלה לגבי גירושין בחו"ל

זוג חברים שלי התחתנו בארץ (חתונה דתית) ועזבו את ישראל לפני הרבה שנים. הם מתכוונים להתגרש בארצם (יש להם אזרחות כפולה) בגירושים אזרחיים (אין שם בית דין יהודי).
השאלה שלהם היא האם הגירושים האלה יתפסו בישראל ? אם לא, במידה שהם יתחתנו שוב בחו"ל - האם הם יואשמו בבגמיה אם יבואו לישראל ?

שילה1

New member
מי שנשאו כיהודים-חייבם להתגרש

בבית דין הרבני,שאם לא כן-יישבו כנשואים.

קולומין

New member
כלומר תהיה אי התאמה בין הסטטוס שלהם בישראל ובחו"ל?

בארצם הם יחשבו פנויים ובישראל הנישואים שלהם עדיין יתפסו ? או שגם בארצם הם לא יוכלו להתגרש ויאלצו לבוא לארץ כדי לעשות זאת ? חשבתי שיש אמנות בין- לאומיות של הכרה הדדית בנישואים ובגירושים.

שילה1

New member
ייאלצו להתגרש ברבנות בארץ או במקום אחר.

שאם לא כן-עשויים להיות מואשמים בביגמיה.

קולומין

New member
זו בדיוק הנקודה - הם מתגרשים בארצם בגירושי אזרחיים

חשבתי שכשם שישראל מכירה בנישואים אזרחיים בחו"ל היא מכירה גם בגירושים אזרחים, אחרת יווצר מצב בלתי אפשרי של אדם שבארץ אחת הוא נשוי ובשניה פנוי.

שילה1

New member
שוב-אם שניהם יהודים,יאלצו להתגרש בנוסף

ברבנות,ואלו הגירושין הקובעים.
ישראל לא מכירה בנישואין לא דתיים ,אלא באלו שנערכו בחו"ל,ללא יהודים.
מי שנישא באזרחי בחו"ל והוא יהודי-יאלץ,כאמור,להתגרש ברבנות.

קולומין

New member
עכשיו אני לגמרי לא מבין

לפני מה שאני יודע זוג יהודי שנישא בחו"ל ומגיע לארץ יכול להרשם כאן במשרד הפנים כזוג נשוי מבלי לעבור ברבנות, כלומר ישראל מכירה בנישואים אזרחיים שנערכו בחו"ל גם עבור יהודים. אם הזוג הזה חי בארץ ורוצה להתגרש - הוא אכן יהיה חייב לעשות זא תברבנות.
&nbsp
אבל הסיטואציה היא אחרת: החברים שלי התחתנו לפי ההלכה בישראל לפני כ 20 שנה ועזבו אותה בשנת 2005. הם אינם גרים בישראל אלא בחו"ל ויש להם אזרחות של המדינה שבה הם גרים. מסיבה זו הגירושים שלהם יהיו אזרחיים (במדינה שבה הם חיים היום) והם יוכרו כרווקים שם ויוכלו להנשא מחדש.
&nbsp
השאלה היחידה היא האם ישראל תכיר בגירושים האזרחיים האלה כפי שהיא מכירה בנישואים אזרחיים בחו"ל ?

שילה1

New member
שוב:בארץ ובחו"ל,מי שיהודי,

חייב להגרש ברבנות.גם אם נישא בנישואין אזרחייים.
אין מה להבין.זה הדין.

קולומין

New member
בארץ אני מבין, אבל בחו"ל ?

אם במדינה הזרה נהוגים נישואים וגירושים אזרחיים והם מתגרשים אזרחית - מבחינת אותה מדינה הגירושים תופסים. את רוצה להגיד לי שיכפו עליהם לנסוע לישראל כדי להתגרש (או למצוא רב שיגרש אותם) ? אני בספק גדול. שנהים אזרחים של אותה מדינה ולכן הם יכולים להתגרש בה בלי קשר לסוג הנישואים. אני לא חושב ששופט במדינה הזאת יסרב לגרש אותם כי הם התחתנו בחתונה דתית.
&nbsp
עכשיו בהנחה שהם התגרשו בחו"ל בגירושים אזרחיים, וברישום באותה מדינה הם רשומים כגרושים. האם מבחינת מדינת ישראל הם עדיין נשואים ? איך זה מסתדר עם הסכמי ההכרה ההדדית ?
&nbsp

שילה1

New member
אכן כך.יאלצו להתגרש ברבנות בכל מקרה,אם שניהם יהודים

ולא חשוב איך נשאו.
כלפי הרבנות וישראל-ייחשבו כנשואים.
אז חבל להתווכח.זה הדין היהודי,לא המצאה שלי.

למעלה