שאלה לגבי גיסה:

שאלה לגבי גיסה:

מה עושים עם גיסה נודניקית?... אחותו של בעלי בת 12 והיא, איך לומר בעדינות, די קרציה. כל הזמן רוצה לבוא אלינו למשל, למרות שממש אין מה לעשות אצלנו בבית או ביישוב, או נגיד כשאנחנו באים אליהם (היום לדוגמה) היא מתיישבת לידנו ומתחילה לספר לנו כלמיני דברים, או אפילו מצלצלת לבעלי מידי פעם ומשגעת לו את השכל... עכשיו, נכון שזה אמור להחמיא לנו שהיא מחבבת אותנו ורוצה את קירבתנו, אבל- יש גבול! ואין לי מושג איך להגיד לה את זה ולא נעים לי להתעלם. בעלי לדוגמה די מתעלם ממנה אבל זה לא יהיה יפה אם גם אני אתעלם... לפני כמה זמן אמא של בעלי שאלה אותנו אם יש לנו בעיה כלשהיא עם זה שהיא (אחותו) תבוא אלינו, כי זה נראה כאילו אנחנו מנסים לדחות אותה. לי אישית לא היה נעים לענות ובעלי ענה, אבל זה לא ממש עזר מאז... אגב גם לי יש אחות קטנה בגילה וכשהיא מתקרצצת אין לי בעיה להעיר לה, אבל מה עושים עם הגיסה??? אה, ועוד משהו- יש לי גיסה בגילי (אישתו של אחי) ואחותי הקטנה נראה לי גם כן מתקרצצת אליה אבל לא נראה לי שזה מפריע לה כמו שלי מפריעה גיסתי.

שש שבע

New member
השאלה היא מה את רוצה?

אני זוכרת את עצמי כנערה צעירה, נמצאת אצל גיסתי המון, היא היתה תמיד נעימה אלינו, ואנחנו אוהבות אותה עד היום, אז בתחילה היא פינקה אותנו קצת, דיברה איתנו ותחברה אלנו, ואחר כך היא ילדה, ואנחנו היינו לה ביביסיטר כל פעם שרצתה, עזרנו לה המון כי היא הביאה 4 ילדים רצוף, עזרנו לה לנקות את הבית, לשמור על הילדים כשהם יצאו, וגם סתם ככה באנו ולקחנו את הקטנים לטיול, אחרי שהתחתנו הבנתי איזה נכס היינו בשבילה, ועד היום היחסים ביננו נהדרים, היא תמיד אמרה לי "תתחתני עם מישהו שיש לו הרבה אחיות שיעזרו לך כמו שאתן עזרתן לי", אז לי לא היה את המזל הזה, האחיות שלו היו כבר גדולות. תראי הנערונת הזו קרוב לודאי רואה אותך כמישהי שהיא יכולה לדבר איתך יותר מאמא שלה, היא בגיל התבגרות, אני בעד לקרב אותה, ובעדינות להסביר לה את הגבולות, כלומר שלא תיכנס נגיד לחדר שינה, או "מותר לך לקחת אוכל מהמקרר , לחם ממרחים, אבל לגבי דברים מיוחדים תשאלי אותי קודם אולי אני מתכננת משהו" אם את רואה שהיא יותר מידי שורצת אצלך, תגידי לה שאת מאוד אוהבת שהיא באה, אבל את צריכה גם קצת פרטיות עם הבעל, או שפשוט תגידי לה שאת תרמזי לה כשאת צריכה שהיא תלך. את לא תאמיני כמה שהיא תבין ותשתף פעולה, תתחברי אליה, כל מה שתעשי יחזור אליך הגדול, אם היא בעלת אופי טוב, את תאהבי אותה כמו את אחותך, ואם תזכירי לה "את כמו אחותי" או "את עכשיו אחותי, אז אל תיפגעי אם אגיד לך ש..." היא תקבל את הדברים בראש טוב ולא יהיו חיכוכים ביניכן, ותזכרי מה שאני אומרת לך, את עוד תרצי שהיא תבוא. ויום אחד שכתרצי שהיא תבוא ויא תהיה נורא עסוקה תגידי לה "אני מתגעגעת לימים שיכולת לבוא אלינו הרבה..."

sovlanit

New member
נננננננננוווווווווייייייייייייההההה

לא ידוע לי היכן היא....

אני פה!!!!!!!!

הייתי קצת עסוקה היום, אבל כתבתי לכם ברכת "פורים שמח" על הבוקר. קמנו מוקדם הבוקר, הלבשתי את הילדים בתחפושות, צילמתי את כולם המון, ויצאנו לגנים, גם בגנים צילמתי אותם עם החברים והגננות. חזרתי הביתה, בצ'יק סידרתי ושות, והלכתי לקחת את הגדולים מהגן, לראות את העדלאידע במרכז העיר - היה מאוד נחמד, אח"כ טיילנו קצת, לקחנו את הקטן מהגן וחזרנו הביתה. שוב, נקיונות, כביסות, עוגה וכו... וגם תפסו לי את המחשב. ועכשיו אני פה.
חג פורים שמח

יעל גמני מסכימה עם דברי 67 ,

כשהייתי בת 12 בדיוק אחותי באה עם החבר שהיום הוא בעלה, אני מאוד אהבתי אותו, כבן משפחה כמובן, ותמיד אהבתי לשוחח אתו ללמוד ממנו לשמוע דעות, וכמו ש67 אומרת כאשר נולדו להם ילדים עזרתי, אני בינתיים בגרתי ונשאתי ותמיד תמיד נשארנו חברים טובים. אז כדאי לך להשקיע בה היום, נכון שזה גיל נודניק ולא תמיד יש סבלנות, אבל ראי זאת כמחמאה שהיא מחפשת קרבתך, עוד שנה שנתיים היא תתבגר יהיה לה חבר ויהיו לה ענינים אחרים בראש והיא תרד מכם. ועשי כמאמר הפתגם הידוע "שלח לחמך על פני המים כי ברוב ימים תמצאנו" .

נ ס ע

New member
לשם שינוי, אני מסכימה עם 6-7

תקרבי אותה אליך, תסבירי לה מה מותר ומה אסור, ואני בטוחה שהיא תקבל את זה. אח"כ תגלי שזה נורא כיף
. את זה את בטח יודעת מאחותך הקטנה. התשומי שהילדים נותנים הוא אחר לגמרי מהתשומי המתחשבן של הגדולים יותר.

גליתrt

New member
מנסיון...

מחכים בסבלנות עד שהיא תגדל. אצלינו אני הגעתי למשפחה כשהיא (גיסתי) היתה בת 8 והיא היתה 'מתקרצצת' זה לא מילה. כל הזמן שהלכנו לטייל או נכנסנו לחדר היא היתה באה ואם ה'חצי' היה מעיר לה היא היתה פוצחת בתלונות וביכיונים לאמא-אבא... לא נתנה לנו מנוח, כל הזמן התיישבה עליו ולא נתנה לו לזוז ממנה וכל פעם שהייתי מקבלת נשיקה היא היתה מבקשת גם.. ועוד-ועוד.. היום היא נערה מקסימה בת 15, חברה מצויינת שלנו ומשתדלת לעזור לי עם ה'צ'וצ' כמה שהיא יכולה. קצת סבלנות והגיל הזה עובר. את כל הטוב שבעולם וחג שמח. גלית

נ ס ע

New member
אז תגידי לה.

לא בכעס או ברוגז, תתפסי אותה לשיחה ותסבירי לה שלא תמיד יש לך זמן להיות פנויה בשבילה. אני בטוחה שהיא תבין. אם היא לא תבין, אז תדעי שיש לך גיסה פוסטמה בפוטנציאל
. בכל מקרה, זה שווה השקעה, גם בזמן וגם באהבה. אני ומס' 2 ביחד מאד שאחותי הקטנה היתה בערך בת 3. היא זוכרת אותו מאז שהיא זוכרת את עצמה. אפילו עברנו תקופה שהיא לא הייתה מרשה לי להתקרב אליו
. היום היא מאד אוהבת אותו, והוא אותה, והם יכולים לרכל על בחורים ובי"ס גם בלעדי. קיבלנו ממנה המון תמיכה ואהדה בלתי מסוייגת בתקופות מאד קשות בחיים שלנו. אין ספק שהוא חושב שהיא קרציה קטנה מדי פעם, ואין לו שום בעיה להגיד לה את זה.

היא הרי לא גרה קרוב אלכם

ובטח רוצה לבוא אליכם לסופשבוע. אז תזמיני אותה לסופשבוע, וגם את אחותך, וככה יהיה יותר נחמד לכם ולשתיהן!! מה דעתך?

היא מזמינה את עצמה לסופשבוע...

ובאמת עלה הרעיון להזמין את שתי האחיות, אבל בעלי רק מלחשוב על זה חטף חררה... (וגם אני לא ממש מתלהבת אם לומר בעדינות...)

נ ס ע

New member
תזכרי שהיא בת 12

תושיבי אותה מול הטלוויזיה והנה לך בילוי מושלם בשבילה
לא ילדה בת 3 שצריכה השגחה ותעסוקה אין סופית. סרט בוידאו, פופקורן, ארוחה קצת לא שיגרתית, ועשית לה את השבוע.

אנילה1

New member
יעל תתיחסי לגיסתך כאילו היא אחותך.

בגיל הזה הן לא יודעות להבחין. אם היית אחותה הנשואה היא גם הייתה מתקרצצת עליך. ברגע שהתחת עם אחיה, את נחשבת לאחותה בעיניה. ואיתה תתחילי להתנהג כמו אחותה הגדולה.

gali49

New member
היא יכולה לעזור לך עם הילדים במידה

ויש לך ילדים?? אני הייתי מאוד נחמדה עם אחותה של בעלי עד שלפעמים היא מעלה לי את הסעיף ומנדנדת יותר מדי. לפעמים היא גם הייתה עושה בייביסיטר. אך לאחרונה בעלי ביקש ממנה להית בכוננות בגלל שאני צריכה ללדת עוד מעט אז היא עיקמה את הפרצוץ שזה לא מתאים לה ויש לה את החיים שלה. ומצד שני היא באה לנדנד לי על כל מיני דברים שאני אעזור לה ברגע ששמעתי את זה ניפנפתי אותה בעדינות ואמצע לי כבר כונן אחר ללידה. וטובות שתבקש ממישהוא אחר .לכן עם גיסתך בת 12 את יכולה ל"חנך" אותה לבוא לשמור לך על הילדים וכל מיני דברים כאלו..

למעלה