שאלה לגבי ג'יאוג'יטסו

שאלה לגבי ג'יאוג'יטסו

לפי מה ששמעתי אין חגורות שחורות בארץ באומנות הזאת. הייתכן שזה כ"כ מסובך להגיע לחגורה שחורה, או שצריך לעסוק בתחום מספר שנים מינימלי מסויים?

אני מניח שהכוונה שלך היא לג'יו ג'יטסו ברזילאי

בסגנון הזה באמת קשה יחסית להגיע לחגורה שחורה, וזה לוקח את מס' השנים שלוקח בשיטות אחרות להגיע לדרגות דאן מתקדמות. יש בארץ חגורות שחורות ב-BJJ (חיים גוזלי - חגורה שחורה של רנזו גרייסי, וחיים פאר - חגורה שחורה של ג'ון מצ'אדו), אבל באמת אין מה להשוות את מס' החגורות השחורות בסגנון הזה למס' החגורות השחורות באמנויות לחימה אחרות. הסיבה היא לא רק שזה באמת קשה, אלא גם בגלל שהסגנון הזה יחסית צעיר בארץ לעומת אמנויות לחימה אחרות ותיקות יותר. מה שכן, הכיוון הוא נכון
: יש כבר מס' חגורות חומות, עוד חגורות סגולות, מדריכים מוסמכי וינגייט, סמינרים בינלאומיים רבים במהלך השנה ותחרויות שונות בתחום. אין סיבה שבשנים הקרובות לא נראה יותר חגורות שחורות.

אני אודה לך מאוד רן אם תשפוך לי קצת יותר אור

על הסגנון הזה...מהו סדר הדרגות? איך עוברים מדרגה לדרגה? איפה אפשר ללמוד את זה?

קישור לתשובה של משה קיץ ../images/Emo26.gif

מפורום אמנויות לחימה בזירה הסמוך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=97514620 לגבי איפה אפשר ללמוד את זה, זה תלוי איפה אתה גר. האם אתה גר באיזור פרדס חנה (בגלל הקמ"ג של חיים זוט) או שבאיזור ת"א (כמו שכתוב בכרטיס האישי שלך)?

למעלה