שאלה לגבי ג'ון ארין

Zegdel

New member
שאלה לגבי ג'ון ארין

קראתי שוב את הסדרה עד סוף סופת החרבות ולא הבנתי דבר אחד. כשפטיר ואלאין (סאנסה) מגיעים לקן נשרים, ליסה מתחילה לדחוף את סאנסה מדלת הירח או איך שזה לא נקרא, בגלל שהיא ראתה אותה ואת פטיר מתנשקים. פטיר מגיע ואומר לה איזה משהו עם דמעות, והיא אומרת : "דמעות, דמעות...אבל במעלה מלך אמרת לי לשים את הדמעות בכוס של ג'ון ארין" (לא ציטוט מדויק). מדובר כמובן ברעל דמעות ליס. למה שפטיר אצבעון ירצה במותו של ג'ון ארין? הרי לאורך הספרים הרמיזות הן שהוא נרצח מאחר שידע על גילוי העריות, ואני לא רואה סיבה שזה יפריע לפטיר אם היה נודע לציבור על זה. -דקל

הלדין

New member
הרמיזות הללו הן מה שנקרא 'מסך עשן'

לפטיר 'אצבעון' באיליש יש, עם זאת, הייתה תיאוריה מעניינת שמלחמה תקדם את ענייניו יותר טוב משלום. מאורעות שבאו לאחר מכן הוכיחו שהוא צדק.

Zegdel

New member
מצטער

אבל זאת לא תשובה שמספקת אותי. אתה מוכן בבקשה לפרט לי יותר? איך הוא ידע הרצח ג'ון ארין יגרום למלחמה? למה מלחמה טובה לו יותר משלום? מה הוכיח את זה? תודה מראש, דקל

אני ארחיב

אם ג'ון ארין לא היה מת, הוא היה מספר לרוברט. רוברט היה נפטר מסרסיי (אולי הוא לא היה הורג אותה), והממלכה הייתה נשארת מאוחדת. הוא ידע שהרצח יגרום לתסיסה, והוא ידע שסטאניס ואדארד יחקרו את הסיפור, וכשהם יגלו זה יוביל למלחמה. המלחמה תרמה מאוד למצבו של אצבעון. אני לא זוכר את כל הדברים שלהם הוא זכה במהלך המלחמה, אבל הוא השיג את השליטה על כל מחוז הנהרות במקום בית טאלי (זה הופך את הבית שלו לאחד משבעת הבתים החזקים בממלכה). אצבעון טוב במצב של מלחמה, בגלל שבמצב של שלום אף אחד לא מפסיד שום דבר. במצב של מלחמה יש אנשים שמפסידים, ואצבעון נמצא שם בשביל לבזוז את הגופות. הוא ידע שאם חלק מהבתים הגדולים יתמרדו, אז האנשים הנאמנים יזכו בחלק מהשטחים שלהם. בנוסף הוא ידע שזה משאיר לו חתונה עם ליסה בתור אופציה שהוא תמיד יכול להשתמש בה, וכך לזכות גם בשליטה על אזור הבקעה (יחד עם מחוז הנהרות, יש לו שליטה על שניים מתוך שבעת האיזורים בממלכה).

deathstar

New member
כמה תשובות

כל עוד ג'ון ארין היה ימינו של המלך הממלכה הייתה יציבה יחסית. כאשר הממלכה יציבה לאנשים כמו פטיר באליש - אנשים בלי מעמד גבוה במיוחד - אין הרבה סיכוי להתקדם. אמנם פטיר מאוד פיקח וממש אומן פוליטי, אבל כאשר אתה שולט על כמה אבנים ברמת אצבעות אין לך הרבה לאן להתקדם. הדרך היחידה שלו בעצם להתקדם זה על ידי תככים ומזימות, שבאים הכי טוב כאשר יש כאוס. עכשיו עולה השאלה איך לגרום לכאוס. כמו שאמרתי כשג'ון ארין היה ימין המלך הייתה יציבות בממלכה, וראינו שיציבות זה רע עבור פטיר. אם ג'ון היה הולך ישירות למלך ואומר לו שהבנים שלו ממזרים, רוברט היה הורג את סרסיי וג'יים ומוחץ את לאניסטר, וכל הפוטנציאל של כאוס נהרס. פטיר ככל הנראה בנה על זה שאדארד יהיה מספיק פיקח כדי לגלות את הסוד ומספיק אידיוט (בעל כבוד) כדי לרמוז לסרסיי משהו, כך שהיא תספיק לחסל את רוברט. כך בעצם התחילה המלחמה, וההוכחה שככל הנראה זו הכוונה שלו היא שהאדם שהרוויח הכי הרבה מכל הסיפור זה בעצם הוא. משליט של אדמה חסרת ערך ותואר אצולה חסר תוכן כמעט, הוא הפך לשליט העליון של הבקעה ולאדם עם המון כוח.

Zegdel

New member
תודה על ההסברים

הכל נשמע מאוד הגיוני, אבל לי אישית קשה להאמין שמישהו מסוגל לחשוב כל כך קדימה, וכל כך באופן מרושע. אבל אני מעין בנאדם נחמד ותמים שכזה..

deathstar

New member
זה לא עניין של לחשוב כל כך הרבה קדימה

פטיר לא היה יכול לדעת שהוא יזכה בכל הדברים שהוא זכה בהם. אבל הוא ידע שכדי לזכות במשהו, חייב להיות כאוס במדינה. הוא גם ידע שהוא מספיק חכם כדי לאלתר מתי שהמועד המתאים יגיע.

ההסבר פשוט ביותר.

אצבעון שכנע את ליסה להרעיל את ג'ון ארין. הוא גם שכנע אותה לשלוח את הפגיון לקייטלין. הוא סידר הכל כדי שקייטלין תגיע למעלה מלך. הוא ניסה הכל בשביל שקייטלין תהיה לידו.. תהיה שלו. בשביל זה הוא רצה שנד סטארק ימות. השיקולים הם כאלו. אם ארין מת, ליסה חוזרת לקן הנשרים, ונד סטארק מגיע למעלה מלך עם קייטלין. מסדרים לנד שיגלה גם הוא, ואז הורגים אותו. דרך הלאניסטרים. קייטלין נשארת לבדה עם ידיד נעוריה. תקווה קטנה שהידידות תתפתח למשהו יותר חזק. לאחר שקייטלין לא הגיעה למעלה מלך, סידר לעצמו אצבעון להיות הלורד של הארנהול. זה קרוב לבית טאלי, איפה שקייטלין הייתה באותה תקופה. ולבסוף, כשלא הלך לו, ניסה לקחת את סאנסה.

mariats

New member
נראה לי קצת לא הגיוני

שהוא עשה את כל זה בשביל אישה

הלדין

New member
אצבעון עשה את זה בשביל האגו של אצבעון

כאמור, פטיר באיליש רוצה להיות איש גדול ביום מן הימים ואיזו אישה תתאים יותר לאיש גדול אם לא אישה מאחד הבתים הגדולים ועוד אישה שאצבעון מסתדר איתה היטב? פטיר באיליש סיפר לסאנסה את נבואתו של המתבודד מחוף האצבעות - הוא אמר שהוא לא היה צריך לשמוע את הנבואה הזו כדי לדעת שעתידו יוביל אותו לגדולה.

ולמה לא?

מלחמות גדולות יותר נעשו בשביל דברים פחותים יותר. אנשים כמו פטיר שלא איכפת להם מכלום מלבד עצמם, מוכנים לעשות הכל בשביל להנות ממשחק בממלכה שלימה. בעיקר כשיש פרס בסוף.

למעלה