שאלה לגבי בת שנתיים

nanad

New member
שאלה לגבי בת שנתיים

מעתיקה לכאן שאלה שמתי בחינוך לגיל הרך, כי אני מרגישה שאני צריכה תשובה מקצועית. אתחיל מתקציר הסיפור: לפני כשבוע הקטנה (שנתיים) קיבלה כנראה מכה מנדנדה. מאז היא בפחד היסטרי מנדנדות, וגם מדברים אחרים שמתנדנדים כמו למשל ענפים ברוח. כל השבוע הקטנה היתה ממש ממש מחורפנת, כולל התקפי בכי היסטרי מאוד מלחיצים, והרבה התנהגות מאוד לא אופיינית. אנחנו נורא נלחצנו כי היה ברור שמשהו קרה לה. בסופו של דבר קלטנו שהרבה מההיסטריות מתחילות מזה שהיא רואה משהו מתנדנד ונבהלת. היה לה גם סימן של מכה מעל העין שלא זכרנו מתי קרה. בסוף נזכרתי שבמסיבת יומולדת שהיינו לפני קצת יותר משבוע כנראה היא קיבלה מכה מנדנדה שתלויה על הפרגולה. אני ובעלי זוכרים את זה במעורפל, אבל זה מאוד מתאים מבחינת הזמן, מיקום המכה, והדברים שמפחידים אותה. מה עושים עכשיו? איך מעבירים את הפחד? למשל כשנוסעים עכשיו ליד גן משחקים היא מתחילה לבכות "לא רוצה גן משחקים". האם לתת לפחד לעבור או לנסןת לחשוף אותה לנדנדות. אני חייבת להגיד שכל ההתנהגות הזאת נורא לא מתאימה לה והיא ממש ממש לא עצמה, וכל הסיפור הזה ממש מוזר . הצילו....

בגיל שנתיים

ילדים לומדים בין היתר להתנהג ולהגיב לאירועי חיים מההורים שלהם. אז נכון שמכה מנדנדה זה כואב, אבל אם אתם עכשיו תלכו על שברי ביצים וכל פעם שמתקרבים לגן שעשועים היא צורחת ואתם נסים משם בבהלה - זה מה שהיא תלמד. לנוס משם בבהלה. לעומת זאת אם למרות הבהלה שלך, תהיו איתה, תחבקו אותה, תעשו קולות מרגיעים וקולות של כיף, ולאט לאט תתקרבו איתה לנדנדה - כשהיא עליכם ויותר מאוחר כשהיא לבד - לא יקרה כלום. אם תעשו מזה עניין יהיה עניין. אם תתנהגו איתה כאילו נדנדות זה בסדר גם אם מקבלים מכה, נדנדות יהיו בסדר גם אם מקבלים מהם מכה.

למעלה