double pass
New member
שאלה לגבי בצק עוגיות שיצא מתפורר
הכנתי עוגיות קשקבל של ארז קומרובסקי, אותן לימד להכין בתכנית "טעמים". הקטנתי בחצי את הכמויות, כדי שלא יצא יותר מדי בשביל הפעם הראשונה. הבצק יצא ממש מתפורר. אחרי חצי שעה במקרר, עדיין היה מתפורר. רידדתי אותו, קרצתי עיגולים, ומילאתי במילוי לפי הוראות. היה מאוד קשה לעשות זאת, והרבה מהעוגיות נפתחו באמצע והתפוררו. הבצק ממש לא היה נראה כמו בתכנית המצולמת. מה יכולה להיות הבעיה? האם היחס בין הרטובים ליבשים במתכון נראה לכם תקין, או שאולי ישנה טעות כלשהי? (אציין כי הוספתי לו עוד שמן זית כשראיתי שמתפורר). תודה רבה! הנה המתכון: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן 200 גרם חמאה 1/2 כוס שמן זית 30 גרם שמרים 2 שקיות אבקת אפיה 1 כף סוכר 1 כפית גדושה מלח דק 3 חלמונים 100 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת למלית: 300 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת עלי טימין לציפוי: 2 ביצים למריחה שומשום שחור או קצח אופן הכנה: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, שמן זית, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, חלמונים וגבינת קשקבל. מעבדים חצי דקה ומוסיפים מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק ובעזרת פורמה (או כוס) יוצרים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מעט טימין וכפית קשקבל, סוגרים לצורת ירח ומהדקים היטב. מניחים את העוגיות על תבנית מקומחת, טובלים מברשת בביצה ומורחים על העוגיות, מפזרים מעט שומשום שחור או קצח ואופים במשך 40 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
הכנתי עוגיות קשקבל של ארז קומרובסקי, אותן לימד להכין בתכנית "טעמים". הקטנתי בחצי את הכמויות, כדי שלא יצא יותר מדי בשביל הפעם הראשונה. הבצק יצא ממש מתפורר. אחרי חצי שעה במקרר, עדיין היה מתפורר. רידדתי אותו, קרצתי עיגולים, ומילאתי במילוי לפי הוראות. היה מאוד קשה לעשות זאת, והרבה מהעוגיות נפתחו באמצע והתפוררו. הבצק ממש לא היה נראה כמו בתכנית המצולמת. מה יכולה להיות הבעיה? האם היחס בין הרטובים ליבשים במתכון נראה לכם תקין, או שאולי ישנה טעות כלשהי? (אציין כי הוספתי לו עוד שמן זית כשראיתי שמתפורר). תודה רבה! הנה המתכון: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן 200 גרם חמאה 1/2 כוס שמן זית 30 גרם שמרים 2 שקיות אבקת אפיה 1 כף סוכר 1 כפית גדושה מלח דק 3 חלמונים 100 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת למלית: 300 גרם גבינת קשקבל עזים, מגוררת עלי טימין לציפוי: 2 ביצים למריחה שומשום שחור או קצח אופן הכנה: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, שמן זית, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, חלמונים וגבינת קשקבל. מעבדים חצי דקה ומוסיפים מלח. מעבדים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון ומניחים במקרר למשך חצי שעה. מרדדים את הבצק ובעזרת פורמה (או כוס) יוצרים עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מעט טימין וכפית קשקבל, סוגרים לצורת ירח ומהדקים היטב. מניחים את העוגיות על תבנית מקומחת, טובלים מברשת בביצה ומורחים על העוגיות, מפזרים מעט שומשום שחור או קצח ואופים במשך 40 דקות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.