שאלה לגבי בלמים ?

kista

New member
שאלה לגבי בלמים ?

שאלתי היא : הופיעה לי תופעה מוזרה , כשאני לוחץ על הבלם ( לא בזמן נסיעה ) אני מרגיש שהלחיצה הראשונה חלשה ,הידית יורדת כמעט עד הכידון ,וכל לחיצה נוספת העוצמה מתחזקת כאילו שאני מנפח את הבלם . בלחיצה השלישית הבלם "מרגיש" חזק . ואחרי כ: 30 שניות שוב לחיצה ראשונית חלשה . מדובר על בלם דיסק קידמי ב-VX800 בנסיעה הידית יורדת יותר נמוך בלחיצה ראשונית אך אינני מרגיש שעוצמת הבלימה חלשה . ניקזתי אוייר מס' פעמים לאחר שהתופעה החלה ,אפילו החלפתי את כל השמן תוך כדי ניסיונות ניקוז האויר . ועדיין התופעה ממשיכה . אודה לכם על תשובתכם לפחות לפני שאני ניגש למוסך לקבל הסבר שהציפלונג תקוע ויש לרכוש בורבודיל חדש ב- K ש"ח .

OMERTLLF

New member
אויר במערת

ראשית יש לנקז ולבדוק מה הגורם לדליפה. שלא ידחפו לך שיפוץ קליפר או משאבה. תחזקו את הכל ואם הבעיה נמשכת אז תתחילו לשפץ

אזרח פ.

New member
סליחה... זאת הייתה בדיחה פרטית...

כניראה שבכל זאת ניכנס לך אויר למערכת. או שאתה לא מצליח לנקז את האויר כמו שצריך, ו/או שיש לך כניסה של אויר מאחד המרכיבים. עצתי לא להתמהמה ולגשת למוסך. בכ"ז מדובר פה בבלמים...

OMERTLLF

New member
לא אמרתי החוצה- התכוונתי פנימה

הסבר? בבקשה ישנם מספר מקומות בהם ישנה אפשרות לדליפה _פנימה או החוצה) נתחיל מלמעלה- משאבה (אם הגומיות כבר ישנות או זזו ממקומם), נמשיך לחיבור צינור הבלם למשאבה - יתכן והאטם (טבעת נחושת בד"כ) זז מעט וצריך לחזק או להחליף. מעט יותר למטה - חיבור הצינור לקליפרים - אותו הדבר כמו בחיבור למשאבה והקליפר עצמו.... יתכן והבוכנות שרוטות, יתכן והגומיות רקובות או זזו ואפילו ייתכן שסה"כ הפטמת ניקוז השתחררה. בכל מקרה - כשאתה לוחץ על הידית, המשאבה "מזרימה" את הנוזל כלפי מטה. כשאתה משחחר (במערכת סגורה) הנוזל יחזור למקומו (כוסית נוזל). כשיש דליפה (ולא חשוב כרגע איפה), מולקולות האויר קטנות ממולקולות השמן ולכן במקום שהמשאבה "תשאב" בחזרה לכוסית ייכנס אויר ממקור הדליפה. עכשיו, כשאתה לוחץ מספר פעמים, אתה יוצר לחץ במערכת,האויר עולה למעלה ואף ניתן לראותו כבועיות קטנות בכוסית. כמה לחיצות ויש בחזרה לחץ תקין במערכת. אבל בגלל שאיה סגורה ויש בה "וואקום" נשאב פנימה (או יותר נכון - לוואקום - נדחס) אויר ולכן אתה חש שוב את הספוגיות. יש מבין?

ofnik

New member
בכלים ישנים הצנרת נחלשת או נסדקת

וצריך להחליף כל 4 שנים התופעה הנ"ל נגרמת גם כשהצנרת מתנפחת תחת לחץ אם אתה כבר מחליף כדאי להשקיע ולהחליף לפלדה שזורה-מורגש שיפור בבלימה-וגם לא מתבלה.

למעלה