שאלה לגבי בי12

שאלה לגבי בי12

אז ככה הפכתי שוב לטבעונית לאחרונה ( כבר שבוע ומשהו).
זה לא זמן ארוך לכן לא צופה חוסרים משמעותיים בבי12.
בדיקות דם עושים ומאפשרים רק כל חצי שנה או שנה.
והשאלה שלי היא האם אתם נוטלים כל יום בי12? כי הבנתי שזה חומר שנאגר בגוף ואני מפחדת סתם לקחת כל חודש אם הגוף אוגר את זה פן אגיע לעודף.
מה אתם ממליצים לעשות בנושא? הבנתי שבי12 נמצא בעיקר במוצרים מהחי מה שאני לא אוכלת עכשיו. ליטול? לא לקחת? כמה לקחת? יש סכנה בעודף בי12?

Gidi Shemer

New member
כן ליטול, לא כל יום, אין סכנת עודפים

חשוב מאד ליטול מכיוון שבכל יום אנחנו מאבדים מעט מהמאגרים. לאדם הממוצע- שתי טבליות של 1000מק״ג מתחת ללשון פעמיים בשבוע זה מספיק. יש גם גרסה נוזלית.
יש גרסת ציאנוקובלמין (היותר ותיקה) וגרסת המתילקובלמין. בעקרון, למתיל יש עדיפות מסויימת, אבל ממש אין חובה בגרסה הזו (למרות מאמצי שווק די חזקים של חברה ישראלית מסוימת). מה שזמין וזול.
אין בעיה של עודפים. הויטמין מסיס במים ואם יש עודף הוא מורחק בשתן.

והערה אחרונה, הויטמין נמצא רק במוצרים מהחי או במוצרים קנוים צמחיים שהועשרו בויטמין (קורנפקסים מסויימים למשל). לא הייתי ממליץ להסתמך על אותם מוצרים מעושרים כי קשה לעקוב אחרי הכמות.
פשוט לקחת שתי טבליות כל שבוע.

תודה

אני אתייעץ. אני לא בטוחה עד הסוף אם אין סכנה בעודף בקיצור... נראה לי שאני אעשה בדיקת דם ועל הדרך איוועץ ברופא. מה זה מק"ג?
פעמיים בשבוע נשמע לי רמה סבירה ( כי זה לא כל יום). טוב נראה תודה.
יש המלצות על תוספים אני שוקלת אולי לנסות לקנות את של אקוסאפ

ושוב תודה רבה!
פשוט לגבי תוספים אני מנסה להזהר כי למשל ברזל הגוף לא צריך כמות רבה יש תוספים שיכולים להעלאות די בקלות את מאגר הברזל אבל אז אם יהיה יותר מידי זה יוציא את הגוף מהאיזון הרגיל והגוף יתן פקודה לספוג פחות ברזל ומאחר שעושים רק פעם בחצי שנה במקרה הטוב בדיקת דם חשבתי שאם יחסר לי קצת ברזל לקחת תוסף לחודש חודשיים גג וזהו בלי להמשיך עם זה. וחשבתי שאולי אותו הדבר צריך להיעשות עם בי12

Gidi Shemer

New member
הסיפור של הברזל והבי 12 הוא שונה

ברזל לא מורחק מהגוף ולכן באמת חשוב לשים לב ולהיזהר מעודפים. עודפי ויטמין b 12 מורחקים מהגוף דרך השתן.
שלא תביני לא נכון, אם את מרגישה חשש, תבדקי עוד. לבדוק זה תמיד טוב, אבל את יכולה להיות רגועה. לא יהיו לך עודפי ויטמין.

מקג = מיקרוגרם

על בי12

http://www.ecosupp.co.il/vitamin-b12/
הבי12 של הציאנוקובלמין רעיל לאנשים שקשה להם לפרק את הציאניד מהקובלמין.
אז עדיף את הסוג של המתילקובלמין לאנשים עם בעיות בפירוק ( כליות, כבד), ומטבוליזם יהיה קשה להתמודד עם הציאנוקובלמין

Gidi Shemer

New member
בדיוק החברה שאליה התכוונתי

יש שתי אוכלוסיות שציאנוקובלמין עלול להיות להן בעייתי. אנשים עם אי ספיקת כליות או מעשנים כבדים מאד. כל השאר יכולים להתסדר (והסתדרו יופי במשך שנים רבות) עם הציאנו

למעלה