שאלה לגבי בישול

שאלה לגבי בישול

לא יודע אם אתם בהכרח מבינים בזה, אבל הגיוני שדווקא כן:
יש לכם המלצות על יין שהוא זול ואפשר למצוא בכל סופר להכנת רוטב יין? האם יהיה הבדל בין יין מתוק ליבש מעבר לטעם? כלומר- האם יש יינות שפשוט לא עושים מהם רוטב?
האם אפשר לעשות רוטב מיין לבן?

שאלה של מתחילים: מה ההבדל בין מוסקט לבין ריזלינג (כן, אני מנחש שאלו זנים שונים של ענבים. משהו מעבר לזה?)
תודה.

knappertsbusch

New member
כמה תשובות, מהסוף להתחלה

1. בנוגע להבדל בין מוסקט לריזלינג - אפנה אותך לגוגל.
2. רוטב מיין לבן? בטח! כמעט כל רוטב בֶּשָמֶל יקבל בשמחה יין לבן. ב-80 אחוז מהפעמים שאני משתמש ביין לבישול, מדובר בלבן.
3. אפשר להשתמש ביינות די גרועים ברוטב ועדיין לקבל מחמאות.
אבל לפעמים ההבדל במחיר בין יין גרוע לאחד שהוא סביר הן לשתייה והן לבישול הוא פעוטולא שווה את ה"חיסכון".
4. עדיף להיצמד למה שכתוב במתכון. איזה הבדל חשוב יותר מההבדל בטעם??
5. רוב היינות הישראליים שנמכרים ב-3 למאה או 4 למאה ואינם מבושלים או כשרים למהדרין (לא צריך להסביר מה זה, פשוט מסתכלים על התווית).
בלי שום סדר, ובלי דירוגי איכותיות - בנימינה, ברקן, רמת הגולן, הרי גליל, רקנטי, אפרת, סגל, כרמל מזרחי ושות'.
מומלץ להיזהר מבקבוקים בעלי שמות גנריים כגון "יהודה" או "ירושלים" שמחביאים לפעמים יין מיובא זול במיוחד וכשר מדי.

יין כשר אינו פחות טוב

אבל כשרוצים לעשות יין לסופרמרקט שהמטרה שלו להיות כמה שיותר זול ולא שום דבר אחר (והוא חייב להיות כשר כדי להיכנס לסופרמרקט), אז זה בהגדרה יהיה יין ממש גרוע. לזה לדעתי התכוון המשורר

knappertsbusch

New member

תוספות

לגבי המלצות ליין, תלוי מה את מבשלת
אם זה להוסיף כמות קטנטנה של יין באמת לא כזה חשוב במה משתמשים, אם כל הבישול מבוסס על יין הייתי משקיע 10 שקלים יותר בבקבוק סביר יותר.
בטווח המעט יותר יקר הייתי הולך על קברנה סוביניון של הרי גליל, כנען אדום של דלתון, קברנה סוביניון גולן.

יהיה הבדל גדול בין יין מתוק ליין יבש, לא הייתי ממליץ להחליף ביניהם. מלבד הטעם ההבדל הוא בכמות סוכר. בגדול הרבה מהיינות המתוקים הזולים שמוכרים בסופר הם לרוב ממש גרועים ולא הייתי ממליץ עליהם לכלום.

לגבי כל השאר ענו לך לפני

למעלה