שאלה לגבי בטחונות

sunset3

New member
שאלה לגבי בטחונות

רציתי לדעת האם זה הוגן שבעל דירה מבקש בחוזה שכירות: 1. ערבות בנקאית ע"ס 30000 ש"ח עד 60 יום אחרי תקופת השכירות. 2. שטר חוב עם שני ערבים על סך 50000 ש"ח. 3. ערבות. 4. המחאה ע"ס 15000 ש"ח לבטחון למיסים ותשלומים נוספים. 5. 3 המחאות נטולות סכום לפקודת עיריה, חשמל, וועד בית. האם זה בסדר שהוא מבקש את כל זה?? כי לדעתי הוא מבקש יותר מידי. אשמח לתגובות.

אין כאן בסדר/ לא בסדר

הוא יכול לבקש והוא יכול לדרוש . אתה לא חייב להסכים כמו שאתה לא חייב לשכור את דירתו. סתם מסקרנות-מדובר על דירה בתל אביב?

sunset3

New member
בסוף מסתבר

שלא קראתי טוב את המייל והוא לא מבקש את הכל זה רק אופציות והוא רשם שהוא יתאים את הבטחונות לצרכים שלנו. וכן הדירה בתל אביב.

תיארתי לעצמי

וכן , בתל אביב דורשים ערבויות וערבונות רבים . זה מאו דידוע ומקובל שם. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

צריך לציין בהסכם החדש כי שטר החוב ישמש ערבות

גם בחוזה הנוכחי. זה למיטב ידיעתי ומניסיוני.

על המשכיר לדאוג לקבל שטר חוב חדש

שהרי לא ניתן לחייב את הערב על דבר שאין הוא יודע אודותיו (הארכת הסכם השכירות).

קוף1000

New member
האם את כותבת את זה ע"ס ידע או ע"ס השערה

אצלי רשום בחוזה שהשטר יהיה תקף גם לתקופת האופציה ולאחריה. בחוזה החדש, מתכוון להפנות לסעיף זה שנחתם בחוזה העכשווי ולכתוב שהשטר יהיה תקף גם לחוזה זה.

אתה צודק-זה "תופס"

וזה על סמך ידע.

יש להניח שאם אני עו"ד

אני כותבת על סמך ידע. אם בהסכם כתוב שהערב ערב גם לתקופת האופציה וניתן להוכיח שהוא ידע על כך אז אין צורך בערבות חדשה. בכל מקרה אחר - הערבות תופסת רק לתקופת השכירות הראשונה.

האם מה שרשמת נכון גם לגבי ערבות בנקאית../images/Emo35.gif

הרי ערבות בנקאית עולה
כ-3 פרומיל מסכום הערבות. אז, נראה לי כבד כל פעם לחדש את זה ונראה לי שזה מאוד מכביד ונותן פתח לרמאים.

אכן כן-אינני חולקת ולו לרגע אחד ../images/Emo13.gif

אך למעלה ציינתי כי צריך להיות כתוב בחוזה כי שטר הערבות ישמש להמשך האופציה...

למעלה