שאלה לגבי בחירת

שאלה לגבי בחירת

קורס צלילה,
האם זה חשוב לבחור מועדון שעושה קורסים בהתאם לאיזה ארגון צלילה הוא משתייך אליו? מה המשמעויות?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חד משמעי לא אלא אם כן מדובר בקורס מדריכים

&nbsp
ואתה רוצה לעבוד בהדרכה דווקא באירגון מסויים.
&nbsp
גם אם תרצה להמשיך להדרכה אין שום משמעות באיזה אירגון עשית את הקורסים הבסיסיים.
&nbsp
כל מועדון/מדריך שינסה למכור לך סיפור אחר שמור ממנו מרחק כי ייתכן וינסה לעבוד עליך גם בנושאים אחרים.

bkeilat

New member
חד משמעית כן

גילוי נאות: אני מדריך (לא פעיל) בארגון פאדי ובעלים למחצה של מועדון שמשתייך לארגון פאדי. כל מה שכתוב למטה הוא דעתי בלבד.

פאדי, ארגון הצלילה הגדול בעולם (מסמיך באופן עקבי 70% מהצוללים בעולם) מפתח תוכניות לימוד על בסיס מדעי החינוך (לא יודע אם זה המינוח הנכון), והמנהל הכללי של הארגון מזה הרבה שנים הינו איש חינוך עם תואר שלישי בחינוך. כל כמה שנים, תוכניות הלימוד מתעדכנות על בסיס מחקרים חדשים שהארגון מבצע. פאדי, בבעלות משקיעים פרטיים, גם מאד מעורב בעניינים סביבתיים כגון הגנת אכלוסיית הכרישים וניקוי אתרי צלילה מפסולת. מה שמאפיין את הקורסים של פאדי הוא שכל התקדמות בתוך הקורסים הוא על בסיס ביצועים והשלמת שלבים קודמים לפי סטנדרטים קבועים, ולא לפי מפתח של זמן או כל פרמטר אחר.

SSI הוא חיקוי של פאדי ובד"כ תוכניות הלימוד שלהם פחות דומים לאלה של פאדי. אז הוא בחירה לא רעה. SSI היום נמצא בבעלות של יצרן ציוד הצלילה MARES, שהוא בבעלות הקונצרן הבינלאומי HEAD (ציוד ספורט וביגוד בתחומי ספורט שונים)

SDI, שהפך לארגון מוביל בארץ הודות לעלויות הנמוכות (למועדונים) הוא ארגון שולי בעולם. הוא חלק מ-TDI, ארגון מוביל בצלילה טכנית (ענף של צלילה ספורטיבית עמוקה במיוחד, בין יתר המאפיינים). מייסדי TDI הקימו את SDI כארגון לצלילה ספורטיבית רגילה כאשר התברר לכל שאי אפשר להתפרנס מצלילה טכנית בלבד. לדעתי התכנים של הקורסים מאד בסיסיים.

ההתאחדות הישראלית היא ארגון מקומי וקיקיוני. תוכניות הלימוד שלהם הן מיושנות ועדיין כוללות תרגילים שארגונים אחרים פסלו מזמן בגלל מסוכנותם. רשות הצלילה הממשלתית הוקמה לפני 40 שנה ביוזמת ההתאחדות כדי להבטיח את השליטה של ההתאחדות בשוק הצלילה הישראלי כאשר הארגונים הזרים התחילו להיכנס. במשך 20 שנה ההתאחדות פעלה כרשות על פי החוק המפוקפק ולא איפשר הענקת תעודות של ארגונים אחרים בלי תעודה מההתאחדות. היום להתאחדות יש עדיין "מניית זהב" ברשות שמשפיע לרעה על תעשיית הציללה בארץ.

כל מי שאומר לך שלא משנה לאיזה ארגון משתייך המועדון אומר את זה כי הוא פשוט לא מכיר את ההבדלים בתכנים ובסטנדרטים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
השתייכות המועדון לאירגון זה או אחר נובעת לרוב משיקולים אחרים

&nbsp
השיפט המסיבי שהיה בשנתיים האחרונות בו עברו חלק מהמועדונים באילת מהארגון אותם ייצגו בגאון שנים לאירגונים מתחרים היה בגלל איכות התקנים או בגלל כדאיות כלכלית ?
&nbsp
השאלה היא כמובן רטורית שכן שנינו יודעים את התשובה.

בשיא העדינות אני אומר , לא מסכים איתך

עברתי כמה וכמה ארגונים משך השנים
אם זה נאווי , פאדי, אנדי וססי ...
אין הבדלים גדולים בינהם
מה שחשוב באמת , זה המדריך , ולדאבוני , אני אומר את זה בשיא העדינות . אני ממש לא עף על פאדי...
כן , אני בהכשרתי עוזר מדריך .
אבל לא עבדתי , לא עובד ולא אעבוד בצלילה

לא יכול להסכים איתך!

אני מדריך פעיל של SDI, ולא פעיל בIANTD ובSSI.
בארגון IANTD סניף ישראל, העתיקו כמעט אחד לאחד את התכנים של ההתאחדות, ועכשיו עובדים על זה כדי להשוות את התכנים למה שיש בעולם (מודים בטעות שלהם).
בSSI וSDI נותנים חופש מסוים למדריך, הרבה יותר מאשר יש בפאדי.

הסטנדרטים של כל הארגונים בעולם הם מאד נמוכים!
רשום מה שצריך לעשות, אבל לא רשום איך צריך לעשות.
רוב המדריכים בישראל, ללא קשר לארגון, לא יודעים איך להדגים תרגילים כשהם בריחוף, ולא מבינים שאת כל התרגילים החניכים שלהם חייבים להיות מסוגלים לעשות בעצמם בריחוף או בשחייה.

אתה אומר שהיתרון של פאדי זה בגלל שהם הכי גדולים ובגלל זה הכי איכותיים?
ממתי גודל זה מדד לאיכות?
אני יכול להראות לך הרבה חברות וארגונים גדולים בכל תחום כמעט, שהם זבל! (לא רומז משהו על פאדי, רק אומר שאין קשר בין הגודל לאיכות).
בפאדי יש הרבה סטנדרטים קשיחים, בעיקר בגלל שזה ארגון עצום וצריך יישור קו כי אי אפשר לנסות בכלל לעקוב אחרי המדריכים השונים, ואם לא יהיו את הסטנדרטים האלו, אז כל המדריכים הזבל שיש להם תעודות הדרכה של פאדי (ויש אלפים שהם זבל בעולם) הם יעשו בית זונות יותר גדול ממה שגם ככה הם עושים בקורסים שלהם.

אולי SDI זה ארגון קטן יחסית, אבל כמו שרשמת זה חלק מארגון TDI, שזה ארגון הצלילה הטכנית המוביל בעולם.
*צלילה טכנית זה לא "ענף של צלילה ספורטיבית עמוקה במיוחד, בין יתר המאפיינים", אלא הרבה מעבר!
קונפיגורציות ציוד שונות, חשיבה שונה, והכל כמעט שונה.
ברוב העולם, רוב מדריכי SDI הם גם צוללים טכניים, אז אם אתה רוצה מדד לאיכות, מדריך שהוא צולל טכני כנראה יהיה הרבה יותר איכותי ממדריך שהוא לא. (בישראל, בערך שליש ממדריכי SDI הם גם צוללים טכניים או בדרך לשם).
בSDI גם חובה לכל חניך לעשות את הקורס עם מחשב צלילה אישי, ואני רוצה לראות שמישהו ירשום פה שמחשב זה מיותר... (אני יודע שבמועדון שלך נותנים מחשבים לצוללים, אבל זה בגלל גישה של המועדון והמדריכים, לא בגלל הארגון)

כשבוחרים קורס, הולכים רק על המדריך!
מדריך חרא, צולל חרא.
מדריך טוב, צולל טוב.
לכל הארגונים יש מדריכים מחרא עד תותחים, גם בארץ וגם בעולם.

giladshay

New member
שיח סלימאן נגד bkeilat

=
+
+

מה אני אמור להבין?

שזה נכון וחשוב לשאול לאיזה ארגון צלילה המועדון צלילה משוייך והקורסים שלו מוכרים?
או לא חשוב?
&nbsp
ואם כן חשוב אז לשאוף שזה יהיה מועדון שמשוייך ל פאדי?

עקרבנון

New member
בקורסים הבסיסיים ממש לא חשוב

כל הארגונים בישראל מחוייבים ללמד ע"פ הנחיות הרשות לצלילה ומפוקחים על כך בלי קשר לארגון אליו משתייכים, איכות המדריכים כן חשובה אבל גם כאן אין קשר לארגון, יש מדריכים טובים בכל הארגונים וכנ"ל גם מדריכים פחות טובים.
הקורסים של כל הארגונים מוכרים ע"י כל הארגונים, אף מועדון לא "ידחה" לקוח בגלל שהקורס שלו הוא מארגון אחר וזה נכון בכל העולם (כולל מקומות שהבהם בכלל לא אכפת להם אם יש לך או אין לך בכלל תעודה כל שהיא העיקר כרטיס אשראי או מזומן)

bkeilat

New member
יש סה"כ 3 הנחיות של רשות (התאחדות) הצלילה בקורסים

1. 5 ימים
2. 6 צלילות במים פתוחים, אפילו אם יש לארגונים מסוימים יותר צלילות במים מוגנים
3. (חדש כי עד כה לא היה מספיק רגולציה מגוכחת) לגמור את כל הצלילות במים מוגנים לפני צלילה כלשהיא במים פתוחים
&nbsp
כל היתר זה ללא התערבות מצד רשות (התאחדות) הצלילה
&nbsp

איפה מותר לעשות צלילות מים פתוחים לפני שסיימו את המוגנים?

סוף סוף יש בדיקה שבאמת מסיימים מים מוגנים כמו שצריך, ולא מחכים ליום האחרון של הקורס כדי ללמד משהו...

רבנצרן

New member
בפאדי זה אפשרי בהחלט

ע"פ המערך של פאדי אפששר לעשות כל צלילת מים פתוחים לאחר שנעשתה הצלילה המקבילה של מים מוגנים וכן שיעור התיאוריה הרלוונטי (בפאדי זה נקרא "פיתוח ידע" - Knowledge development). אין שום בעיה שמי שעשה צלילת מים מוגנים מס' 1 וסיים את שיעור התיאוריה הראשון, יעשה צלילת מים פתוחים מס' 1 (-לעומק של עד 12 מ'). כמובן שעל המדריך להיות ערני ולזכור שזוהי הצלילה הראשונה של החניך בים ולהתייחס לכך בהתאם, אבל בפועל אין הבדל גדול בין צלילה ראשונה במים פתוחים לצלילת היכרות. ואכן בפאדי צלילת היכרות במתכונת של DSD יכולה להיחשב לצלילה הראשונה בקורס. כמובן שאת הצלילות מתקדמות של מים פתוחים (3,4,5) עושים לאחר ההשלמה של המים המוגנים והתיאוריה

הבעיה בישראל היא אחרת

כמו שרשמת, חייבים ללמד את התרגילים במים מוגנים בלבד.
תרגילי עליית חירום, הורדת מאזן/משקולות, ועוד... חייבים להתבצע בהצלחה במים מוגנים לפני שהם מתבצעים במים פתוחים.
בישראל יש מלא מדריכים שרק בצלילה האחרונה של הקורס מנסים ללמד תרגיל חדש...

bkeilat

New member
זה קורה כאשר המדינה מתערבת בדברים שהיא לא מבינה

כאשר מנטה היה מועדון הדגל כביכול של פאדי בארץ, בגלל הלחצים של הרשות מטעם ההתאחדות, הם בנו קורס שלא היה ממש קורס של פאדי. הקורס היה מבולבל ודילג על מרכיבים חשובים, כגון תרגול CESA (עליית חרום מבוקרת) בכיוון האופקי, כך כאשר אנשים הגיעו לתרגיל האמיתי במים פתוחים, הם לא הבינו מה רוצים מהם.

למעלה