לא יכול להסכים איתך!
אני מדריך פעיל של SDI, ולא פעיל בIANTD ובSSI.
בארגון IANTD סניף ישראל, העתיקו כמעט אחד לאחד את התכנים של ההתאחדות, ועכשיו עובדים על זה כדי להשוות את התכנים למה שיש בעולם (מודים בטעות שלהם).
בSSI וSDI נותנים חופש מסוים למדריך, הרבה יותר מאשר יש בפאדי.
הסטנדרטים של כל הארגונים בעולם הם מאד נמוכים!
רשום מה שצריך לעשות, אבל לא רשום איך צריך לעשות.
רוב המדריכים בישראל, ללא קשר לארגון, לא יודעים איך להדגים תרגילים כשהם בריחוף, ולא מבינים שאת כל התרגילים החניכים שלהם חייבים להיות מסוגלים לעשות בעצמם בריחוף או בשחייה.
אתה אומר שהיתרון של פאדי זה בגלל שהם הכי גדולים ובגלל זה הכי איכותיים?
ממתי גודל זה מדד לאיכות?
אני יכול להראות לך הרבה חברות וארגונים גדולים בכל תחום כמעט, שהם זבל! (לא רומז משהו על פאדי, רק אומר שאין קשר בין הגודל לאיכות).
בפאדי יש הרבה סטנדרטים קשיחים, בעיקר בגלל שזה ארגון עצום וצריך יישור קו כי אי אפשר לנסות בכלל לעקוב אחרי המדריכים השונים, ואם לא יהיו את הסטנדרטים האלו, אז כל המדריכים הזבל שיש להם תעודות הדרכה של פאדי (ויש אלפים שהם זבל בעולם) הם יעשו בית זונות יותר גדול ממה שגם ככה הם עושים בקורסים שלהם.
אולי SDI זה ארגון קטן יחסית, אבל כמו שרשמת זה חלק מארגון TDI, שזה ארגון הצלילה הטכנית המוביל בעולם.
*צלילה טכנית זה לא "ענף של צלילה ספורטיבית עמוקה במיוחד, בין יתר המאפיינים", אלא הרבה מעבר!
קונפיגורציות ציוד שונות, חשיבה שונה, והכל כמעט שונה.
ברוב העולם, רוב מדריכי SDI הם גם צוללים טכניים, אז אם אתה רוצה מדד לאיכות, מדריך שהוא צולל טכני כנראה יהיה הרבה יותר איכותי ממדריך שהוא לא. (בישראל, בערך שליש ממדריכי SDI הם גם צוללים טכניים או בדרך לשם).
בSDI גם חובה לכל חניך לעשות את הקורס עם מחשב צלילה אישי, ואני רוצה לראות שמישהו ירשום פה שמחשב זה מיותר... (אני יודע שבמועדון שלך נותנים מחשבים לצוללים, אבל זה בגלל גישה של המועדון והמדריכים, לא בגלל הארגון)
כשבוחרים קורס, הולכים רק על המדריך!
מדריך חרא, צולל חרא.
מדריך טוב, צולל טוב.
לכל הארגונים יש מדריכים מחרא עד תותחים, גם בארץ וגם בעולם.