שאלה לגבי בדי ציור,

• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

kasa

New member
שאלה לגבי בדי ציור,

בעצם - כמה שאלות: 1. הבנתי שיש בד הנקרא קנווס ויש בדים אחרים. מה ההבדל בין השניים ועל מה נהוג בד"כ לצייר ?! 2. איפה ניתן לרכוש מסגרות מוכנות עם בדים (שלא יהיה צורך לסדר את הבד על המסגרת) ?! האם בארטא מוכרים דברים כאלה ??? 3. באילו צבעים נהוג להשתמש - צבעי שמן או אחרים ??? תודה

תשובה

בדכ מציירים על קנבס,זה מגיע מוכן כמו עם מסגרת,והכי קל זה צבעי אקריליק שמערבבים עם קצת מים.שמן אני לא מכיר,ואת הציוד יש בחנות אמנות רגילה,ובטח בארטא יש

scarlet moon

New member
היי

היי לך.. אני לא ממש יודעת לגבי השאלה הראשונה, אבל אני יודעת שקנווס הוא בד הציור הנפוץ יותר... ב"ארטא" יש בדים מוכנים.. יצא לי לקנות שם כאלה כמה פעמים.. למרות שאני פחות אוהבת לצייר על בד ומעדיפה עץ.. נהוג להשתמש על בד או בשמן או באקריליק..אני אישית מעדיפה אקריליק... יותר יתרונות על השמן ופחות חסרונות.. שיהיה בהצלחה!

r i p l y

New member
טוב אז אני אגיד לך...

אני חושבת שאת מחיפה.. כי את גם בפורום חיות.. אז אני מכירה טוב את החנות פנינת האומן ברח החלוץ ליד התחנת דלק -קצת לפני הפלאפלים הם טובים ולא יקרים ומכינים בד מתוח על מסגרת בארטא אולי גם אבל זה באיזור המפרץ לפי מיטה זכרוני... אני קניתי כבר הרבה בפנינת האומן ואני מרוצה. יש צבעי אקליליק ויש צבעי שמן ויש אקוורל שזה צבעי מים ויש גואש בכל מיני פירמות בתור התחלה שווה לקחת את הפירמות הרגילות לא משהו יוקרתי כמו pebeo או משהו כזה. או אמסטרדם של טאלנס שזה הסדרת צבעים הזולים של החברה היוקרתית הזאת... או גואש.. כל מיני... שמן זה מסובך אלא אם כן את רוצה לעבוד בשמן כי זה לוקח חמישה ימים לפחות עד שזה מתייבש וצריך טרפנטין מינרלי (לא אחר לא טרפנטין אחר יש עוד סוג...) בשביל לדלל את הצבי או לנקות את המכחול. אני ממלצה על אקיליקי כי הם נוחים אם את רוצה שהיור יתייבש מהר ... אגב אני אישית משתמשת באקריליק של טאלנס. (הכי טובים שיש..) ותקני כמה סוגי מכחולים דק אחד עבה או אחד בינוני לפי אך שאת מרגישה. מס 2 מס 6 ואחד מס 14 או 12 למשל.. יש מכחולים סינטיים לרגישים בעלי חיים(כמוני) ויש מכחולים טבעיים עם פרווה אמיתית..שניהם טובים באותה מידה אני מעדיפה סינטטי מסיבות מובנות.... אז בהצלחה.!!

moti80

New member
תשובה לגבי בדי ציור

קאנוואס הוא שם כולל לבד מוכן לציור. ישנם סוגים שונים של בדים - בהתאם לנוחות ובהתאם למטרה. לדוגמה, יש בדיום עם טקסטורה עדינה יותר והם חלקים יותר או בדים בעלי טקסטורה גסה. אם את מציירת ציור שדורש רמת דיוק גבוהה כמו גם מפרט נרחב של פרטים את תשתמשי בבד כותנה שהוא רך יותר וחלק יותר. אם את מציירת ציור גס או ציור עם שפכטלים את תציירי על הבד הסטנדרטי שמוכרים בד"כ או על בד ערבי - שהוא עבה וגס. אגב, בנוסף לבדים במתוחים על מסגרות עץ ניתן לקנות בדים מתוחים על קרטון או דיקט - דקים וקשיחים יותר מבד על מסגרת עץ. לפעמים המחירים קצת יותר יקרים (במיוחד במידות הגדולות) אבל שווה לבדוק ולהשוות מחירים ונוחות. שלך,

למעלה