שאלה לגבי בדיקת

היאלי10

New member
שאלה לגבי בדיקת

שתן. קיבלתי מהרופא לעשות בדיקות לטרימסטר השני (כן הוא הגיע) ובבקטריולוגיה יצא "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים" אמאלה............ האם זה מסוכן לעובר? עשיתי את הבדיקה ביום ראשון שעבר והרופא יקבל אותי רק ביום חמישי...... ואיך יודעים מה לתת שכן לא מפורטים אותם סוגי החיידקים?????????? תודה למשיבות וחג שמח

קבלי את תשובתי

למיטב דעתי וניסיוני, צמיחה מעורבת של מספר חיידקים מתרחשת כאשר אין חיטוי מקסימלי של הפות, זאת בגלל הפרשות שונות מהנרתיק, שאינן בהכרח מזיקות. לפני מתן השתן יש להשתמש בנוזל חיטוי ולחטא את המקום או להשתמש במגבוני חיטוי. לדעתי, הרופא יתן לך לחזור על הבדיקה וכמובן יאמר לך לבצע חיטוי לפני כן ואז לראות מה קורה. המון בריאות, אמא של רעותי ורביד.

היאלי10

New member
תודה רבה לך, איזו הקלה

האם תוכלי לפרט מה זה מגבוני חיטוי והיכן ניתן לרכוש אותם? חג שמח

נועה 36

New member
הייתה לי אותה התוצאה

ונאלצתי, בהוראת הרופא שלי לחזור על הבדיקה שלוש פעמים, עד ש"למדתי להשתין כראוי" כדבריו. הוא לא נלחץ מהממצא, אבל המשיך לשלוח אותי לבדיקות שתן עד שהצלחתי לקבל תוצאה נקייה. איך עשיתי זאת? לקחתי איתי הכוסית לדוגמא ובבית, בנוחות שלי, נתתי את הדגימה לאחר שניקיתי את האזור היטב, גם במגבונים רגילים ואחר כך במגבונים הסטריליים שקבלתי בקופת החולים.

ע נ ת 30

New member
גם לי קרה מספר פעמים

מגבוני החיטוי הם אלה שקופת החולים נותנת יחד עם כוסית השתן. צריך להקפיד ולנקות מעולה (קחי אפילו שני מגבונים). האמת שאצלי כלום לא עזר עד שהתקלחתי טוב טוב על הבוקר וטסתי משם לקופה"ח לעשות מיידית את הבדיקה. אפשר גם לקחת כוסית מהקופה, להתקלח בבית ולתת שתן בבית. בכל מקרה באמת אין מה להיבהל.

לבנה123

New member
ועוד טיפ -

שאולי את בכלל מיישמת גם ככה... לנגב "מקדימה לאחורה", ולא "מאחורה לקדימה"... זה בכלל בריא יותר לדלקות אצל נשים, ובטח לפני בדיקה של תרבית חידקים.

mishmish04

New member
סליחה על הבוטות - נא לא לצחוק../images/Emo3.gif

אם כבר מדברים על הנושא, שאלה לכל אלו שיש להן ניסיוןעם בטן גדולה: אני מגדלת את הבטן למיצוות ולמעשים טובים בקצב די מהיר ואחת הבעיות הרציניות שלי היא הניגוב אחרי השרותים. לא פעם ולא פעמיים נתפס לי הגב בנסיונות לצאת מהשרותים בתחושה של ניקיון. הייתי שמחה להיכנס אחרי כל "שרות" להישטף במקלחת אבל זה לא מעשי. מה עושים ? תודה מראש

היאלי10

New member
זה ברור וידוע ואפילו מיושם

עוד לפני ההריון. בסופרפארם לא ידעו לתת לי מגבונים סטריליים אז קניתי את אלו של התינוקות, האם זה מספיק טוב או לבחור במקלחת חמה לפני מתן השתן וזהו??????????? המחשבה על מקלחת לפני הפיפי הראשון של הבוקר............ מקווה שאעמוד בזה.

בעניין המגבונים ונוזל החיטוי.

את המגבונים ניתן לדעתי לקבל במעבדה או בחדר אחיות. תבקשי אותן לפני הבדיקה (לא עולה גרוש...
), וכמו שחברותיי הציעו, תתני שתן בבית, לאחר מקלחת ולאחר חיטוי עם המגבון. יש גם נוזל חיטוי שמגיע בשקיות קטנות. צריך לשים את הנוזל על צמר-גפן ולנקות את האיזור ואח"כ לתת שתן. המון בריאות, אמא של רעותי ורביד.

נגל

New member
מכירה את התוצאה

אצלי רוב הבדיקות היו עם תוצאות דומות לשלך והרופא שלי כלל וכלל לא התרגש ואפילו לא שלח אותי לבדיקה נוספת, ואמר שזה די שכיח. לפי תשובות הבנות ניתן להסיק שאכן זה שכיח ואין ממה להיבהל.

פיצקית

New member
קרה גם לי

התוצאה שקיבלת היתה לי גם ונורא נלחצתי מזה שאין פירוט של אנטיביוטיקות שאפילו התקשרתי למעבדה של מכבי לשאול למה לא בדקו. ענו לי שם (למרות שאסור להם לדבר עם לקוחות) שתוצאה כזאת לא מצריכה אנטיביוטיקה. לאור עברי הרגיש לדלקות בדרכי השתן, דיברתי עם הרופא והוא אמר שאכן לא מצריך אנטיביוטיקה ולחזור על הבדיקה.עכשיו קיבלתי הסבר מכן למה זה קורה... בכל מקרה לשתות הרבה - זה בטח לא יכול להזיק!!!

למעלה