שאלה לגבי בדיקת דם

ויקה1222

New member
שאלה לגבי בדיקת דם

שלום, בבדיקות הדם שעשיתי לפני כשבוע, יצאה תוצאה חיובית של HEPATITIS C. אשמח לקבל הסבר כי זה נשמע מפחיד מאוד. רופא המשפחה שאל אותי המון שאלות, אם קיבלתי פעם עירוי דם, השתמשתי בסמים ועוד (התשובה שלילית לכל השאלות) והאמת די הלחיץ אותי. האם זה אומר שאני עלולה לחלות בצהבת? גם דרכי הטיפול כפי שהן מופיעות באינטרנט נשמעות לא ממש מעודדות ויש להם תופעות לוואי רבות. אשמח לקבל ועצה והמלצה. תודה.

צהבת C

צהבת מסוג C היא זיהום כרוני של וירוס בכבד. דרכי ההדקה הינן לרוב חשיפה לדם נגוע כמו קבלת מוצרי דם שלא עברו בדיקה מקדימה לנוכחות מחלות, שימוש בסמים, ביצוע קעקוע או פירסינג במקום לא הגייני שלא מחליף מחטים וכו'.
לרוב מה שמופיע חיובי בבדיקה הוא נוגדנים לוירוס. הם יכולים להיות מוגברים גם אם חלית והבראת, אם יש זיהום אמיתי או כטעות בגלל חשיפה לוירוס דומה.
לכן יש צורך לאמת את האפשרות של זיהום פעיל על ידי מדידה ישירה של הוירוס בדם (ולא את הנוגדן) על ידי בדיקת PCR כמותי
במידה ומוכח זיהום פעיל, ישנה המלצה טיפולית שכן דלקת כרונית ללא טיפול מסכנת את האדם בפגיעה בכבד עד למצב של שחמת כבד ואף גידולי כבד ראשוניים. אין מדובר בפגיעה מיידית שכן לוקח לוירוס שנים רבות לפתח את סיבוכי המחלה בכבד
אם הבדיקה חיובית ואכן יש זיהום, לרוב מוצעת אפשרות טיפולית. הטיפול בצהבת C עבר שינוי גדול בשנים האחרונות כאשר היום אחוזי ריפוי הם סביב 90%.
הבעייה בטיפול היא שהוא מבוסס על תרופה בשל אינטרפרון שיש אנשים שסובלים במהלך הטיפול בה (לא כולם) מתופעות לוואי ובעיקר מתחושת מחלה (כמו שפעת ממושכת) אבל אחוז ניכר של מטופלים מצליח להשלים טיפול ובעתיד הקרוב יכנסו טיפולים חדשים ללא אינטרפרון ולמעדה עם כמעט 100% הצלחה וכמעט ללא תופעות לוואי.
מומחים צופים שלאור הטיפולים החדשים בשנת 2020 המחלה תוכחד מהעולם.
אני ממליץ על פנייה לרופא כבד (ניתן לקבוע תור במרפאת כבד במרכז הרפואי תל אביב) להערכה האם מדובר בזיהום פעיל כרוני והתאמת טיפול

למעלה