שאלה לגבי בדיקות קרישיות יתר

נועם@בת

New member
יופי של קישור, ישר לקישורי הפורום

מאחר ואין לנו זכות להעתיק חומר מאתר אחר, תכניסי את הקישור בהודעה חדשה כדי שאוכל למחוק את ההודעה עם הקובץ . נועם

נועם@בת

New member
לומשנה

כבר ענו להודעה ואני לא יכולה למחוק. אני אבקש שימחקו את התוכן בלבד. נועם ~שכבר מבלבלת את עצמה
~

r o m i 1

New member
תודה רבה על התשובות ועוד משהו

תודה על ההסברים ועל הקובץ המצורף. רק להברה- אם ACA זה קיצור של אנטי-קרדיוליפין, אז מה זה ACL. אגב, איזה עוד בדיקות של קרישיות יתר מקובל לעשות. ועוד שאלת תם- אולי הייתי צריכה לקבל הפניה גם מרופא המשפחה, כי ההפניה שלי היא מרופא ה-IVF. האם זה משנה ממי ההפניה? אני מקופ"ח כללית.

יולי 154

New member
יש רשימה של בדיקות שצריך לעשות

הנה הרשימה כפי שקיבלתי מפרופסור קופרמינץ, מומחה לעניין: פירוט הבדיקות שיש לבצע לבדיקת קרישיות יתר: Lupus anticoagulant Anticardiolipin antibodies IgG, IgM, B2glycoprotein Protein C Protein S Antitrombin III Factor V Leiden (APCR) MTHFR Factor II (protrombin mutation) Homocystein Factor VΙII, XI, IX Anti tyroid antibodies Anti SM antibodies Anti mitochondrial antibodies צריך לבקש הפנייה לכל הבדיקות מרופא משפחה או גניקולוג, וזה צריך לעבור אישור של רופא המטולוג כי הבדיקות יקרות. בהצלחה!

לא, רק בהריון שיהיה, החל משבוע 6

מזריקים בטיפולים רק במקרים של הפלות חוזרות, אליבא דקופרמינץ. אותי שלחו לבירור כי הבן שלי נולד נורא קטן ובמצוקה והסתבר שקרישיות יתר היא הסיבה.

יולי 154

New member
ACA ACL APLA

כל אלה הם אנטי קרדיוליפין בשמות שונים. APLA זה anti phospho lipid Antibodies שזה אותו דבר כמו קרדיוליפין.

r o m i 1

New member
אז עכשיו אני לא מבינה

איך זה שפעם הקודמת עשו לי את הבדיקה של אנטי קרדיוליפין, כשהיתה לי רק ההפניה מרופא ה-IVF. האם בכל זאת אני צריכה להשיג את ההפניה מרופא המשפחה או הגניקולוג ובנוסף לכך גם המטולוג? אם יש כאן מישהי מחיפה ומקופ"ח כללית, אשמח אם תוכל לעזור לאיזה המטולוג ללכת. ושוב תודה על עזרתכן הרבה!

ginger5

New member
בכללית לא חייבים אישור מהמטולוג

את ההפנייה לבדיקות קיבלתי מהרופא במחלקת ה- IVF שלא שייכת לכללית. עם ההפנייה הגעתי לגינקולוגית של הקופה שנתנה לי את הטפסים לבדיקה. היא אמרה שיכולתי לבקש את זה גם מרופא המשפחה במקומה. בהצלחה

קלקסנית

New member
היי בנות..קצת אינפורמציה

אני גם חברת הכללית מחיפה. ומאובחנת כקרישותית יתר בטיפולי פיריון. כדי לעשות בירור טרומבופיליה מלא (כפי שצוטט כאן מידי רופא בשם קופרמינץ)צריך אינדיקציה או לשלם לבד וזה עולה המון. האינדיקציה היא מקרה של טרומבופיליה במשפחה או שלוש הפלות חוזרות. אני עשיתי בגלל בירור משפחתי ובאמת אני נשאית של שני גנים שגורמים לקרישיות יתר ומקבלת כל יום זריקות קלקסן+הורמונים. בחיפה בכללית יושב רופא המטולוג דרום אמריקאי אינני זוכרת את שמו..די אנטיפט והוא מחליט אם כן או לא.

קרישיות יתר בעקבות נתוח קיסרי

הי, לכל אחת ספור מדהים משלה... אז אצלי לאחר נתוח קיסרי פרץ לו Lupus anticoagulant שזה קרישיות יתר, שכמעט מתתי מהקרישים שנוצרו בעקבות הנתוח, ועד שגילו למה יש חום כל כך גבוה, בקיצור לאחר טיפול ארוך נעלם כלא היה ומסתבר שזה מופיע רק סביב הריונות. אז הריון אחד באמת הערכים עלו מיד וטופלתי בקלקסן ל - 3 חודשים ראשונים ואחרונים, ועכשיו אני כבר 3 שנים לא מצליחה להכנס להריון אחרי 5 הזרעות הגענו לגונל וזה חייב ליווי של קלקסן אז ככה אני כבר חודשיים עם מלא זריקות כל יום מיואשת מכל הסימנים הכחולים צהובים בבטן, אבל עם הרבה תקוה... אני מטופלת בתל השומר בהמטולוגית, אצל ד"ר אופירה סלומון שכתבה דוקטורט על קרישיות דם בהריונות, אני הייתי ממליצה, אם יש בעיה להתייעץ עם המטולוג. לרוב רופאי משפחה לא ממש מבינים מהחיים שלהם וחבל על הזמן. כמובן שלא יתנו סתם קלקסן אם לא צריך, גם לו יש תופעות לוואי ולא מומלץ לקחת אותו לתקופה ארוכה. גם אני בכללית וגם אני עשיתי כמה פעמים את הבדיקות כיון שלא לקחו מספיק מבחנות, ולוקח בערך שבועיים עד שיש תוצאות וגם שילמתי בערך 400 שקל או יותר על בדיקת LAC כיון שהיא לא בסל הבדיקות. בהצלחה

vif

New member
../images/Emo4.gifהאם לקלקסן יש תופעות לואי

לאם או לעובר ??האם זוהי זריקה נעימה או גסטונית רחמנא לצלן ולאן מזריקים אותה ???

קלקסנית

New member
זו זריקה לבטן-לצידי הבטן

מזריקים לרוב אחת ובמקרים חמורים שתיים ביום. הנוזל בא מוכן בתוך המזרק להזרקה עצמית והוא די שורףףף. יש תופעות לוואי ואני לא יודעת מהן. אפשר להפנות את השאלה לד"ר ציצוביץ בפורום המטולוגיה ב MSN. הוא עונה מהר וביסודיות. לעובר לא מזיק וקיבלתי אישור לכך ממשרד הטרטולגי של משרד הבריאות בירושלים.

טיפטיפ29

New member
גם במכבי יושב רופא כזה

ניגשתי אליו כדי לבקש הפניה לבדיקה כזו, כי אני עברתי הפלה אחת ויש לי היסטוריה של טרומבופיליה במשפחה, אבל הוא אמר שלא נראה לו שיאשרו לי.

למעלה