שאלה לגבי בדיקות קרישיות יתר

r o m i 1

New member
שאלה לגבי בדיקות קרישיות יתר

שלום בנות, לפני כחודש נשלחתי לעשות 3 בדיקות לקרישיות, אך בטעות עשו לי רק אחת מהן (anti-cardiolipin שיצאה שלילית- האם זה תקין?). לקחתי מהרופא הפניה חדשה לשאר הבדיקות שנקראות: LAC ACL B2GP1. מישהי אולי מכירה את הבדיקות האלה, מה משמעותן וכמה זמן לוקח לקבל תשובה. ואולי גם טיפ מה להגיד לאחות כדי שהטעות לא תחזור ויעשו לי את הבדיקות האלה (כמה מבחנות צריכות להיות וכו'). בתודה מראש

נרי כ

New member
לא יודעת, אבל שמעתם ש -

היום היה כתוב במעריב על מחקר חדש שנעשה בליס, על זה שקרישיות יתר כנראה גם מפריעה לכניסה להריון? סתם, לידיעתנו.

פינקי33

New member
אמא'לה, אז למה לא שולחים כל אחת

לבדיקה הזו? אני מתה מפחד כי אני מעשנת וכל הרגליים שלי מלאות בורידים, כלומר יש קצת בולטים והמון המון שפשוט העור שקוף ורואים... זה ממש מפחיד אותי.

נרי כ

New member
אולי כי היא עולה איזה עשרת אלפים שח

קודם כל, לא להבהל, זה רק מחקר ראשוני ומתאמי: בדקו ככה וככה נשים שנכנסו להריון בקלות וסיימו אותו בהצלחה, נשים אחרי הפלות חוזרות ונשים שמתקשות להרות גם בהפריה, עשו לכולן בדיקות קרישה, וגילו שגם אצל הלא נכנסות להריון היו בעיות קרישה. לא נראה לי שזה כבר יישומי, או שקופות החולים יתחילו לשלוח את כולנו לבדיקה היוקרתית הזאת. למיטב ידיעתכן, אפשר למצוא בחיינו הרגילים, מעבר לבדיקה, סימנים לקרישיות יתר?

פּוֹנְג

New member
שולחים אחרי שלוש הפלות, כי זו בדיקה

יקרה. (כן, הרבה יותר קל לקצץ בתקציב של הפריות מאשר להשקיע לפני כן בבדיקה, ככה זה אצלנו במדינה שלנו...)

sivan1231

New member
קרישיות יתר

אני רוצה להודיע לכולכן ללכת ולבקש או אפילו לשלם עבור הבדיקה כי אני נכנסתי פעמיים להריון בהפרייה ופעמיים הוא נפל ובדיעבד וגם רק כי הלכתי למומחה באופן פרטי בוצעה הבדיקה ואכן נתגלה שיש לי קרשייות יתר וללא טיפול תואם אני לא אוכל להחזיק הריון. הבדיקה אכן יקרה אבל שווה כל שקל ובטח שווה את החסכון בעוגמת נפש של הפלות לאחר הפריה

אולי שלחו ל-8 בדיקות שונות

של קרישיות יתר - לקחו 8 מבחנות גדולות ועוד 4 קטנות, ואניכל הזמן דיברתי עם כולם - החל מהפקידות וכלה באחיות- כמה זה חשוב לעשות את *כל* הבדיקות האלה וכמה *הרבה* דם צריך לקחת ואם התשובות של *כולן* יגיעו ביחד... זה עבד, כנראה, כי עשו את כולן. רק אחת חזרה לא תקינה, וזה הספיק כדי ליצור בעיה. ואפרופו - שאלה: גם אצלכן אחרי שלוקחים דם תוך 5 דקות הדם נקרש במבחנה? כי במכון צחקו עלי אתמול והיום שזה בגלל הקרישיות... חשבתי שאצל כולן זה ככה...

הדם הנקרש במבחנה

וזה טיפ לכולם אגב , במבחנה עם ג'ל הדם אמור להקרש (כדי להפריד את הסרום מהדם )ואילו במבחנות אחרות (לתפקודי קרישה וספירת דם) יש חומר במבחנה (עוד לפני שמכניסים את הדם) שמונע קרישה של הדם , רק מה , צריך לערבב טוב את הדם עם החומר הזה , אחרת זה יקרש ולא יוכלו לבצע את הבדיקה , אז תקפידו תמיד לומר לאחות שלוקחת לכם דם "לערבב לערבב!"
כדי שלא יצטרכו לדקור אתכן שוב.

ginger5

New member
הקישור

אין לי איתי את רשימת הבדיקות שעשיתי אבל אני זוכרת שמדובר ביותר מ- 3 בדיקות. אם אף אחת לא תענה עד הערב, אני אהיה בערב בבית ואקליד לך את השמות של מה שאני עשיתי לפי דף התוצאות. תוכלי לתת את זה לאחות ולוודא איתה שהיא עושה את הכל.

פינקי33

New member
תמשעו, אני מתחילה לפחד ממש,

זה נורא מדאיג כל הקטע הזה... יש לי הרגשה שלי זה יקרה....

vif

New member
לעקוף את הבדיקות

אני מקבלת בכל טיפול אספירין כרטיה שאחראי לדילול הדם ובטיפול הנוכחי אקבל גם זריקה ת קלקסן אם אכנס להריון כך שמראש אנחנו מניחים שיש לי בעיה .היתה לי ""רק"" הפלה אחת ולכן אין לי סיכוי שיאשרו לי את הבדיקות הללו אבל הטיפול המונע הוא הזריקות האלה. אז אפשר גם ללכת בדרך הזאת

ginger5

New member
הי VIF

את יכולה להרחיב? מה זאת אומרת שמראש מניחים שיש בעיה? אפשר לקבל את הטיפול המונע גם אם אין בעיה רק ליתר ביטחון?

vif

New member
סליחה על העיכוב בתשובה

מה שהתכוונתי הוא שלי היתה רק הפלה אחת וכשביקשתי לעשות את כל הבדיקות הסבירו לי שהן מאוד יקרות ןלא מאשרים אותן על שאין לפחות 3 הפלות.. מכיוון שאין לי חשק לעבור אפילו עוד אחת הרופא שלי הציע שאני אזריק את הזריקה שמונעת קרישות הדם מתחילת ההריון שאני מקווה להכנס אליו בקרוב.. כמובן שאם ההפלה היא על רקע גנטי זה לא יפתור את הבעיה אבל אם ההפלה היתה על רקע של קרישות הדם אז זה יכול למנוע את השנות ההפלות. אני הולכת לרופא פרטי יכול להיות שבקופה לא היו מציעים לי את זה ..

בדיקות קרישיות יתר

אם בדיקת ACA יצאה שלילית אז את תקינה מהבחינה הזאת . אני מצרפת קישור עם הסברים לגבי קרישיות יתר , זה מעולה ואני ממליצה לכולם לקרוא! טיפ לאחות , תגידי לה שתיקח לך 2 מבחנות PT (פקק טורקיז) ושתערבב אותן טוב שלא יווצר קריש אחרת לא יוכלו לבצע את הבדיקה (זה בשביל לופוס אנטי קואגולנט -LACׂ) ויקראו לך שוב לבוא להדקר, מבחנה אחת של כימיה (פקק צהוב וג'ל למטה ) ואחת של ספירת דם (פקק סגול ) וגם לערבב טוב אחרי הלקיחה , וככה את מכוסה ויש מבחנות שיתאימו לכל הבדיקות ולא יהיה חסר כלום. היא בטח לקחה לך רק כזאת עם פקק צהוב וג'ל למטה כי זה מה שצריך בשביל ACA .

הנה הקישור

ואת ההודעות האחרות אפשר למחוק . אגב שימו לב לסעיף שמציין קרישיות יתר עלולה להגרם עקב נטילת טיפול הורמונלי .

למעלה