שאלה לגבי באנר צף

erezbaron1

New member
שאלה לגבי באנר צף

כמו בדוגמא הזו. הכוונה לדמות שמופיעה משמאל למטה ובמיוחד לעובדה שמצורף נגן בתחתית הסרטון.
גם הדוגמאות המופיעות כאן רלוונטיות
חתכתי את הגרין סקרין באפטר אפקטס ואני די גמיש באפשרויות הייצוא
שאלה 1: מה הדרך הנכונה לייבא את הסרטון עם השקיפות כרקע לפלאש (מדובר בסרטון כמו בדוגמאות של אדם מדבר - כך שחשוב סנכרון הסאונד)
שאלה 2: כיצד אני יוצר את הנגן הצמוד לסרטון ואת סימן X עבור סגירת הסרטון ומהי הדרך הנכונה ליצא את הקובץ כך שמנהל האתר יוכל לשלב אותו באתר?
אציין שיש לי ידע בסיסי בלבד בפלאש, אשמח להבין את רמת המורכבות
תודה רבה

Darkscape

New member
יש כאן גם מיקום ב-HTML

אתה תצטרך פורמט שתומך בשקיפות, לכן הקידוד צריך להעשות כ-flv מקודד on2 vp6 עם מפת אלפא. ברגע שיש לך קליפים כאלה תצטרך לבנות נגן שטוען אותם ומציג סרגל שליטה על הוידאו. אם יש לך ידע בסיסי בלבד ואתה לא יודע לתכנת actionscript אז תהיה לך בעיה עם זה, כי גם אם תשתמש בנגנים מוכנים, ספק אם תמצא כזה שישאיר את תמונת הוידאו שקופה.
אופציה אחרת היא לוותר על שליטה של הנגן ולהטמיע את הוידאו בקובץ ה-swf עצמו. זה לא כל כך מומלץ אם ה-flv כבד מדי אבל זה בהחלט חוסך לך תכנות כבד (אולי רק תצטרך להוסיף קוד שמוודא שאחוז מסויים מהקובץ כבר נטען לפני שהוא מתחיל לנגן).
בקוד ה-HTML תצטרך להוסיף קונטיינר (div לדוגמה) עם מיקום אבסולוטי שיכיל את אובייקט הפלאש. יש לדאוג שהפלאש יוכלל עם פרמטר wmode בעל ערך transparent כדי שאכן יראה שקוף. ניתן לבנות את סימן ה-x ב-html כך שבלחיצה עליו יופעל קוד javascript שיסיר את אובייקט הפלאש מהקונטיינר ויעלים את הקונטיינר.

erezbaron1

New member
תודה על התשובה המפורטת

אעשה את הבדיקות שלי, בכל מקרה נראה לי שעל שלב מיקום הפלאש בHTML יהיה אחראי מנהל האתר שלו אספק את הסרטון

Darkscape

New member
רק תיידע את מי שאחראי על ה-HTML

בלחיצה על ה-X חשוב לרוקן את הקונטיינר כך שלא יכיל יותר את אובייקט הפלאש, אחרת יתכן מצב שבו הוידאו ימשיך לרוץ (סאונד+שימוש ברוחב פס) למרות שהוא אינו ויזואלי על המסך. זאת בעיה מהסוג המעצבן את הלקוח.
אפשרות מורכבת יותר היא לא לרוקן את הקונטיינר, אלא לתקשר עם פלאש (ExternalInterface) כך שיפסיק את ריצת הוידאו. אפשרות שלישית היא לכלול את ה-X בפלאש עצמו ושוב לתקשר, הפעם פלאש אל javascript, בכדי להפעיל פונקציית js שתעלים את הקונטיינר.

erezbaron1

New member
נשמע מורכב עבורי...

אולי אחזור לפורום לחפש פלאשיסט לעבודה הזו

למעלה