לטמפ' הים יש השפעה על מזג האוויר
רק אם מגיעה מערכת לאזורינו על מנת לממש את הפוטנציאל הטמון בכך. לא משנה כמה טמפ' הים תהיה גבוהה, כל עוד אין תעבורת מערכות באזורינו לא יכול לצאת מזה שום דבר כי מן הסתם אין מנגנון שייצר עננים.
מנגד, כשכן מגיעה מערכת, לטמפ' הים הגבוהה השפעה על גושי האוויר השונים שמגיעים אלינו ממערב.
במאמר שכתבתי על הסינופטיקה בישראל הרחבתי על הנושא קצת, אז הנה ציטוט מהמאמר שייענה לך על השאלה:
"יש לציין עוד דבר מרכזי לא פחות חשוב - בראשית העונה הים התיכון עדיין חם מאוד והטמפ' שלו עומדת על סביב 27-28 מע'. לכך יש השפעה לא פחות משמעותית על אופן הפעילות בישראל, אם מדובר בפעילות קונבקטיבית טרופית או חזית קרה מסודרת. ים חם תורם אנרגיה משמעותית לכל פעילות פוטנציאלית, בכך שגושי אוויר שעולים ממנו כלפי מעלה מכילים הרבה יותר לחות - ככל שטמפ' האוויר חמה יותר הוא יהיה פחות צפוף והלחות שהוא יכול להכיל יותר גבוהה. אם גוש אוויר מסויים לא מצליח לממש את הפוטנציאל שלו, טמפ' הים הגבוהה תוכל להפוך את הפוטנציאל למימוש. לדוגמא – אם מתפתח קומולוס מעל הים, מעליו קיימת אינברסיה חלשה יחסית וחסרה לו אנרגיה פוטנציאלית בכדי להביא אותו לפרוץ אותה – תרומת הים הלוהט תביא זאת לידי מימוש.
CB שייתפתח מעל ים חם יהיה הרבה יותר בשרני ומפותח מאשר מעל ים קר, לכן בסתיו הסיכוי לראות סופות הרעמים הרבה יותר מפותחות, גבוה יותר.
לים יש גם השפעה לא פחות חשובה על פעילות קרה - כשאוויר קר שמקורו במערכת חזיתית חולף מעל ים חם, הפרשי הטמפ' גדלים וכך גם אי היציבות בשכבות הנמוכות של האטמוספירה. כשהים קר יותר, אוויר קר שייעבור מעליו יביא לאי יציבות פחות גדולה. לכן קיימת לעיתים חשיבות מכרעת לים בעונת הסתיו בשביל לקבל התפתחות משמעותית של ענני סופות רעמים. אם נשווה בין פעילות קרה בראשית החורף / סתיו לבין פעילות קרה בסוף החורף / תחילת האביב, נוכל לראות שפעילות קרה בסתיו משמעותית וחזקה יותר מכיוון שטמפ' הים גבוהה יותר. נניח לשם פשטות שטמפ' המים סביב 28 מע', והטמפ' ב-850 מ"ב יורדת עד ל-12 מע'. אוויר קר שייעבור מעל הים החם יקפיץ את האינדקס ל-16 מע' (הפרש הטמפ' בין T850 לטמפ' הים) ויגביר את האנרגיה הפוטנציאלית ואת הפעילות הקרה. לעומת זאת, כשטמפ' המים סביב 22 מע' (סוף אפריל-תחילת מאי בד"כ) וערכי טמפ' האוויר דומים, האינדקס יהיה פחות גדול ולכן הפעילות הקרה תהיה פחות משמעותית".